X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Mam wyniki!!!

Beta 1581,40 ale progesteron tylko 15,90. Nie za mało?
    Niby w normie mam I trymestr od 2,8 - 147,3...
    Piekny wynik! <3
    Jest trochę mały, taki bezpieczny to koło 30 jest, mogłabyś iść po luteine czy cos..

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Piekny wynik! <3
    Jest trochę mały, taki bezpieczny to koło 30 jest, mogłabyś iść po luteine czy cos..
    Właśnie zaczęłam o tym czytać i co lekarz to inna opinia i inne zalecenia.
    Chętnie poszłabym do ginekologa, nie chce też tak panikować, ale terminów nie ma żadnych aż do lutego :/ a przecież nie plamię, ani nic..

• PaMi525 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka gratuluję ;) nie czytaj opinii, na spokojnie wszystko :) poczekaj na swojego lekarza, wszystko będzie dobrze!!

pirelka lubi tę wiadomość

Będzie dobrze :) musi być dobrze :)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Właśnie zaczęłam o tym czytać i co lekarz to inna opinia i inne zalecenia.
    Chętnie poszłabym do ginekologa, nie chce też tak panikować, ale terminów nie ma żadnych aż do lutego :/ a przecież nie plamię, ani nic..
    Znaczy Wiesz, nie jest powiedziane, że coś musi się stać czy coś.
    Po prostu lepiej więcej niż mniej.
    Ja poszłam na ip pamiętam na początku ciąży z bólami brzucha i to strasznymi, no i dostałam lutkę.
    Prawdą jest to, że luteina ciąży nie utrzyma. Co ma się stać to i tak się stanie ale utrzymuje progesteron w normie i rozluźnia macicę.

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem spokojniejsza, nie chcę panikować i wprowadzać dodatkowego stresu bo jeszcze sama sobie zaszkodzę. Każdy organizm jest inny, nie plamię, nie krwawię i nie mam jakiś bóli większych. Na spokojnie poczekam na wizytę u ginekologa, może coś początkiem lutego się zwolni albo w tygodniu.. nie czytam już, ale natknęłam się na opowieści, że kiedy beta prawidłowo przyrasta jest ok i lekarza nie zlecają progesteronu, może to ma sens bo często go nie każą robić, beta wytwarza tyle progesteronu ile potrzebuje, poza tym jest zmienny więc na razie nie panikuję, przecież norma jest od 2,8.
    Jeśli ciąża jest silna to na pewno się utrzyma :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Nie czytaj internetu, bo w paranoję popadniesz ;-) wszystko będzie dobrze. Pozytywne myślenie, to już jeden krok, że będzie dobrze. Ale właśnie beta super rośnie, więc na pewno jest okej.
    ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Już jestem spokojniejsza, nie chcę panikować i wprowadzać dodatkowego stresu bo jeszcze sama sobie zaszkodzę. Każdy organizm jest inny, nie plamię, nie krwawię i nie mam jakiś bóli większych. Na spokojnie poczekam na wizytę u ginekologa, może coś początkiem lutego się zwolni albo w tygodniu.. nie czytam już, ale natknęłam się na opowieści, że kiedy beta prawidłowo przyrasta jest ok i lekarza nie zlecają progesteronu, może to ma sens bo często go nie każą robić, beta wytwarza tyle progesteronu ile potrzebuje, poza tym jest zmienny więc na razie nie panikuję, przecież norma jest od 2,8.
    Jeśli ciąża jest silna to na pewno się utrzyma :)

Pirelka gratuluje dobrych wyników, widze że objawy mamy takie same a "ból" do zniesienia! Ja ide 25 stycznia na badanie choć mam o tydzien młodszą ciążę od Ciebie ale to dlatego że przez 3 dni (jak licze podczas zagniezdzenia) mialam brazowy śluz i mały jeden zakrzep, co dzięki Bogu już się nie powtórzyło, ale to moja pierwsza ciąża i oczywiście się stresuje czy jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 09:50

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia... polowa z nas panikuje. Glowa do gory!

Patutka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    prosze was o porade ..... moje betahcg wszyla 133 a po 48 godzinach 119, bylam u lekarza widac pecherzyk ciazowy 7,7mm, dostalam skierowanie do szptala gdybym zaczela krwawic, a tak to czekac dwa tygodnie co bedzie ..... jest jakas szansa ze wszytko sie ulozy ??? :(:(:(

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli beta spada to raczej nie. Przykro mi. :(

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Jeżeli beta spada to raczej szans nie ma..
    Niestety ale organizmu nie oszukamy.
    Wiem jak ciężko teraz Ci jest...

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warto zrobic jeszcze jedno badanie ?? ze wzgledu na szanse ze laboratorium moglo sie pomylic..... najgorsze jest ze ja sie dobrze czuje ... nie mam ani plamien alni boli brzucha :( dziekuje wam za odpowiedz

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chcesz miec jasnosc to zrob. Rozne rzeczy sie zdarzaja.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaskoczona wrote:
    warto zrobic jeszcze jedno badanie ?? ze wzgledu na szanse ze laboratorium moglo sie pomylic..... najgorsze jest ze ja sie dobrze czuje ... nie mam ani plamien alni boli brzucha :( dziekuje wam za odpowiedz
    Możesz zrobić nic nigdy nie wiadomo.

Niestety nic nie musi Cię boleć ani nie musisz krwawić...

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Pirelka gratuluje dobrych wyników, widze że objawy mamy takie same a "ból" do zniesienia! Ja ide 25 stycznia na badanie choć mam o tydzien młodszą ciążę od Ciebie ale to dlatego że przez 3 dni (jak licze podczas zagniezdzenia) mialam brazowy śluz i mały jeden zakrzep, co dzięki Bogu już się nie powtórzyło, ale to moja pierwsza ciąża i oczywiście się stresuje czy jest ok :)
    No faktycznie u mnie nie ma żadnych plamień, skrzepów ani nic, ale u lekarza byłam jak tylko dostałam pierwszy wynik bety, jednak pośpiech i to, że było tak wcześnie nie pozwoliło Nam nic zobaczyć. Zapisana jestem na 15 luty dopiero, ale mam nadzieję, że coś początkiem lutego się zwolni. Już chciałabym być pewna i zobaczyć zarodek i serduszko na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaskoczona wrote:
    Różne są przypadki, zrobić nie zaszkodzi, a nie będziesz żyć w niepewności tylko sytuacja Ci się nakreśli. Przykro mi :(

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I beta (18.01) - 148,9 progesteron 31,7, II beta (20.01) - 464,4, progesteron - 30,6, III beta (22.01) - 1061, progesteron 25,35 jest ok? Czy martwić się spadającym progesteronem?

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    I beta (18.01) - 148,9 progesteron 31,7, II beta (20.01) - 464,4, progesteron - 30,6, III beta (22.01) - 1061, progesteron 25,35 jest ok? Czy martwić się spadającym progesteronem?
    Ja nie martwiłabym się na zapas, mi beta super wzrosła a progesteron mam tylko 15,9 ale każdy ma inny organizm, jeśli nie plamisz a beta prawidłowo przyrasta to spokojnie :) Ja wczoraj też miałam z tym związany stres, ale dałam na luz, bo nerwami sama sobie zaszkodzę, a doczytałam, że każda ciąża czerpie inną ilość progesteronu, który wytwarzany jest przez rosnącą betę więc wynik w krwi może nie być miarodajny, poza tym wydzielany jest pulsacyjnie i może akurat trafiło na moment przed jego wyrzutem? :)
    Będzie dobrze :) a jeśli się martwisz idź na konsultacje do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 15:33

Gumcia lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja nie martwiłabym się na zapas, mi beta super wzrosła a progesteron mam tylko 15,9 ale każdy ma inny organizm, jeśli nie plamisz a beta prawidłowo przyrasta to spokojnie :) Ja wczoraj też miałam z tym związany stres, ale dałam na luz, bo nerwami sama sobie zaszkodzę, a doczytałam, że każda ciąża czerpie inną ilość progesteronu, który wytwarzany jest przez rosnącą betę więc wynik w krwi może nie być miarodajny, poza tym wydzielany jest pulsacyjnie i może akurat trafiło na moment przed jego wyrzutem? :)
    Będzie dobrze :) a jeśli się martwisz idź na konsultacje do lekarza.

Dziękuję, czasami trzeba żeby ktoś coś takiego napisał, żeby się nie nakręcać ;)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Dziękuję, czasami trzeba żeby ktoś coś takiego napisał, żeby się nie nakręcać ;)
    No właśnie ja wczoraj tyle zaczełam czytać, że zaczełam wpadać w paranoję.. trafiłam na kilka podobnych wyników, a nawet gorszych i było ok. Przestałam sobie wkręcać :)

Gumcia lubi tę wiadomość

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ