beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kowieczka wrote:dziewczyny babeczka w lab zamiast mi wpisać bHCG zapisała mnie na HCG - wyszło 370 mUl/ml czyli wskazuje na 1-2 tydzień ciąży. Jak powtórzę za 2 dni to zrobić betę czy znowu HCG całościowe?
To jest to samoBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
kamila111 wrote:hej dziewczyny martwie sie, owulcje mialam 31 grudnia 14 stycznia termin okresu, 17stycznia beta moja 99 19 stycznia 157,7 nie za mało?
Głowa do gory, na pewno podskoczy, bo grunt, że nie spada.
Zapisz się na wizytę i czekaj2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Witam drogie koleżanki,
Obserwuje forum od kilku dni, również z nadzieją że i u mnie wszystko będzie w porządku
24 grudnia zaczął mi się cykl, z moich obliczeń wynika że 6 stycznia miałam owu, ( to nasze pierwsze starania) Okres powinnam dostać dziś ( 27 dniowe regularne cykle) ale nie przyszedł. 15 stycznia badałam TSH (2,8 ) i progesteron (wyszedł 27,4). 17 stycznia zrobiłam test z moczu ( wyszedł pozytywny - choć druga kreseczka jasna) 18 stycznia bete : 148,9 progesteron 31,7. Kolejne zrobiłam dziś beta: 464, progesteron 30,7.
Jedyne co jem to kwas foliowy i omega 3. Do lekarza zapisałam się na 25 stycznia a zapisałam się tak szybko ponieważ martwi mnie jedna rzecz i zwracam się do Was z pytaniem czy słusznie się denerwuje od 11 do 13 stycznia miałam brązowy śluż ( 12 stycznia z zakrzepem) i skurcze w podbrzuszu i ból lewego jajnika, po 3 dniach ból ustał i zniknął śluz i teraz od dwóch dni jest taki blado beżowy w malutkich ilościach.
Co sądzicie o wyniku i objawie?
Dziękuję za uwagęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 15:01
-
Gumcia wrote:Witam drogie koleżanki,
Obserwuje forum od kilku dni, również z nadzieją że i u mnie wszystko będzie w porządku
24 grudnia zaczął mi się cykl, z moich obliczeń wynika że 6 stycznia miałam owu, ( to nasze pierwsze starania) Okres powinnam dostać dziś ( 27 dniowe regularne cykle) ale nie przyszedł. 15 stycznia badałam TSH (2,8 ) i progesteron (wyszedł 27,4). 17 stycznia zrobiłam test z moczu ( wyszedł pozytywny - choć druga kreseczka jasna) 18 stycznia bete : 148,9 progesteron 31,7. Kolejne zrobiłam dziś beta: 464, progesteron 30,7.
Jedyne co jem to kwas foliowy i omega 3. Do lekarza zapisałam się na 25 stycznia a zapisałam się tak szybko ponieważ martwi mnie jedna rzecz i zwracam się do Was z pytaniem czy słusznie się denerwuje od 11 do 13 stycznia miałam brązowy śluż ( 12 stycznia z zakrzepem) i skurcze w podbrzuszu i ból lewego jajnika, po 3 dniach ból ustał i zniknął śluz i teraz od dwóch dni jest taki blado beżowy w malutkich ilościach.
Co sądzicie o wyniku i objawie?
Dziękuję za uwagę
Mój lekarz mówi, ze plamienia bezbolesne nie są groźne.
Jednakże z krwawieniem bądź plamieniem przy którym występuje ból należy niezwłocznie udać się do lekarza.
A skrzepów nie powinno być..2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Wynik jest świetny.
Mój lekarz mówi, ze plamienia bezbolesne nie są groźne.
Jednakże z krwawieniem bądź plamieniem przy którym występuje ból należy niezwłocznie udać się do lekarza.
A skrzepów nie powinno być..
Niestety Pani Dr do której chciałabym docelowo chodzić miała wolny termin właśnie dopiero 25.01 więc nie chcąc czekać ( jeszcze przed ta druga betą) byłam wczoraj w CM w którym mam wykupiony abonament, by spytać co się dzieje, ale zostałam potraktowana poniżej krytyki a wręcz wyśmiana że przyszłam za wcześnie że beta (148) jest malutkie i z czym do ludzi i właściwie czego ja od niej chce (między czasie Pani Dr czytała i odpisywałam na prywatne sms-y), zdenerwałam się i powiedziałam że dziękuję za taką konsultację, wiec wtedy chyba jej się głupi zrobiło (choć nie sądze) i wypisała mi receptę na Duphaston 2x1. Nie wiem czy powinnam go brac do tego 25 stycznia dopóki nie pójde do docelowego lekarza ? progesteron - 30 to chyba nie jest źle? A jej nie ufam po tym jak mnie potraktowała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 15:28
-
Duphaston pomaga utrzymać ciążę. Wyższy progesteron na pewno Ci nie zaszkodzi.
Wiem jak to jest. Na mnie w 7 tc patrzyli jak na idiotkę, mimo ze serduszko już biło.
Ja bym brała go przedewszystkim dlatego, ze plamilas. A on tez na to między innymi jest2016 🩷
2020 🩵
Witajcie! Jestem tutaj nowa i mam nadzieję, że wiele będę się mogła od Was dowiedzieć. .. Właśnie wczoraj się dowiedziałam , że będę mamą!!! Mam 36 lat i to będzie moje pierwsze dziecko. Ostatnią @ miałam 23.12.2015 a 20.01.2016 zrobiłam bhcg i wynosi 214.04. Jak myślicie? Jest ok? Będę Wam bardzo wdzięczna za jaką kolwiek informację.AIRButterfly
-
Hej. Wiesz, beta nie świadczy o tym czy jest dobrze, na jej podstawie można tylko przypuszczać. Aczkolwiek mało może powiedzieć 1 wynik... prócz tego, że doszlo fo im plantacji. może powtórz jutro czyli po 48h betę?
No i serdecznie gratuluję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 06:59
2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDopiero wróciłam, kolejka była niemiłosierna aż żałowałam że nie zerwałam się o 7 rano, wtedy jest luzik
Teraz czekam na wyniki, zazwyczaj są po południu, ale mogą być do doby.
Nadal czuję podbrzusze, jajniki i kłuje mnie od wczoraj w lewym boku pod żebrami. Śluzu mam coraz więcej, non stop mi wilgotno, jakby okres miał przyjść więc mam schizy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:10
-
Koniecznie napisz mi tu wynik! trzymam kciuki.
Wilgotno będziesz miała przez cały 1 trymestr, w 2 jest trochę bardziej 'sucho'
Kłucie jest normalne, w końcu macica juz pracuje a jak jajniki pracują to dobrze, zarzuć nospe i będzie dobrze2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny