beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym, że nie jestem pewna kiedy miałam owulacje, ale wiem kiedy było krwawienie intanplacyjne.Dlaczego właściwie tęsknimy za tymi, którzy w gruncie rzeczy nie mogą za Nami tęsknić. ... ?
Aniołek 9tc [*] 07/10/2014 (ciąża pozamaciczna)
Aniołek 5tc [*] 13/05/2015 (ciąża biochemiczna)
Aniołek 7tc [*] 05/12/2016 (ciąża biochemiczna) -
Agafia83 wrote:A czy beta HCG można robić po południu? Czy trzeba być na czczo?
Wydaje mi się, że pora dnia nie ma znaczenia, ważne żebyś drugą bete robiła mniej więcej o tej samej porze, rownież nigdy nie słyszałam, że trzeba być na czczo.
Dlaczego właściwie tęsknimy za tymi, którzy w gruncie rzeczy nie mogą za Nami tęsknić. ... ?
Cześć Dziewczyny! Coś mnie dzisiaj podkusiło i w 8dpo zrobiłam badanie beta hcg. Otrzymany wynik to 5,32 jednostek a wg. norm laboratorium, ciąża rozpoczyna się od wartości 5,3 jednostek. Czyli wynik na granicy błędu... myślicie, że są szanse? Czy którąś z Was też tak podkusiło? Gdyby nie moja niecierpliwa natura, nie zastanawiałabym się dzisiaj, czy się udałoNela
-
Nela_89 wrote:Cześć Dziewczyny! Coś mnie dzisiaj podkusiło i w 8dpo zrobiłam badanie beta hcg. Otrzymany wynik to 5,32 jednostek a wg. norm laboratorium, ciąża rozpoczyna się od wartości 5,3 jednostek. Czyli wynik na granicy błędu... myślicie, że są szanse? Czy którąś z Was też tak podkusiło? Gdyby nie moja niecierpliwa natura, nie zastanawiałabym się dzisiaj, czy się udało
Powtórz betę za dwa dni to będziesz miała pewność życzę powodzenia i trzymam kciukiDlaczego właściwie tęsknimy za tymi, którzy w gruncie rzeczy nie mogą za Nami tęsknić. ... ?
U mnie 1 beta:3498
Po 43 godzinach :5381
Tydzień: 5t2d
Wg kalkulatora jest to przyrost normalny.
Podobno po zagnieżdżeniu, tak się dzieje że beta nie rośnie tak zawrotnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:25
30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
Agafia83 wrote:Podobno po zagnieżdżeniu, tak się dzieje że beta nie rośnie tak zawrotnie.
A przed zagnieżdżeniem rośnie? Jestem ciekawa, bo wydaje mi się, że dopiero po zagnieżdżeniu się pojawia we krwi, a jednocześnie wg suwaczka w 5. tygodniu ciąży następuje zagnieżdżenie, gdzie testy ciążowe zwykle już dawno pokazały dwie kreski...
-
No własnie ja to tak rozumiem po swojemu że jak komórki zaczynają się dzielić i wędrują to beta rośnie bardzo szybko (2 krotnie) a potem też rośnie tylko już nie tak szybko (?)
Rozprawę doktorską można napisać30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
Cześć. Może ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem. 4 dni temu w dniu spodziwabej @ beta 98 i po kolejnych 4 dniach 66. Bylam u gina. Widzi ciążę i całe otoczenie ale jesy o tydzień mniejsza niż wyliczenia. Mam się stawić na badaniu za 2 tygodnie.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Obawiam się najgorszego.Nadzieja -
Nadzieja2016 wrote:Cześć. Może ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem. 4 dni temu w dniu spodziwabej @ beta 98 i po kolejnych 4 dniach 66. Bylam u gina. Widzi ciążę i całe otoczenie ale jesy o tydzień mniejsza niż wyliczenia. Mam się stawić na badaniu za 2 tygodnie.
Czy ktoś miał podobną sytuację? Obawiam się najgorszego.
O kurde.. nigdy nic podobnego nie słyszałam.. może ktoś inny pomoże? dawaj znać co tam u Ciebie, bo sama jestem ciekawa jak to możliwe?Dlaczego właściwie tęsknimy za tymi, którzy w gruncie rzeczy nie mogą za Nami tęsknić. ... ?
hej dziewczyny. Ostatnia @ była 21 października, mam co 28 dni, dziś jest 3 dzień gdy jej nie ma. testy robiłam i niestety negatywne. dziś dostałam lekkiego bladoróżowego plamienia z niteczkami krwi, i kluję mnie podbrzusze. Powiedzcie mi, kiedy najlepiej jest zrobić Bete? no i czy moze to być dzidzia?Ania
-
Dziewczyny witam Was serdecznie Jestem po stymulacji fostimonem w tym cyklu. Po jednym poronieniu w 14tc... Pod stałą opieką lekarza. Doktorek kazał mi 8 dpo zrobić progesteron i wyszedł 35 ng/ml, więc dziś tj. 9 dpo kazał powótrzyć progesteron i zrobić bhcg. Bhcg 9 dpo wyszła 9,4 mIU/ml a progesteron wzrósł do 38 ng/ml. Myślicie, iż jest szansa na dzieciątko? chyba jak na 9 dpo to jest niezły wynik bhcg?
-
Myśle ze jest, ale jak cos to baaaaaaardzo wczesna ciąża, powtórz beta hcg po 48 h i zobaczysz. Powodzenia!Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Nela_89 wrote:Cześć Dziewczyny! Coś mnie dzisiaj podkusiło i w 8dpo zrobiłam badanie beta hcg. Otrzymany wynik to 5,32 jednostek a wg. norm laboratorium, ciąża rozpoczyna się od wartości 5,3 jednostek. Czyli wynik na granicy błędu... myślicie, że są szanse? Czy którąś z Was też tak podkusiło? Gdyby nie moja niecierpliwa natura, nie zastanawiałabym się dzisiaj, czy się udało
Mnie tak podkusiło, bo badałam progesteron i pomyślałam.. aaa skoro jużmnie kłują
Miałam wynik podobny do Twojego - 5 z hakiem, po 3 dniach było już 104
Trzymam kciuki