X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. ''po prostu m'' najważniejsze że masz ładny przyrost, a to że taki niski to faktycznie dlatego że bardzo wcześnie wykonałaś bete,ale jest tego taki plus że już przynajmniej wiesz że jesteś w ciąży. Ja też chciałam wcześniej wiedzieć w 11dpo zrobiłam bete wyszła 0.1 to było 12.01 więc załamka że kolejny cykl trzeba czekać, ale 15.01 @ nie przyszła więc 17.01 zrobiłam bete wyszła 139.1 dziś po 48h powtórzyłam bete i mój wynik to 289.2.W poniedziałek zrobię raz jeszcze i mam nadzieje że będzie większy przyrost,bo z tego co czytam to na początku ciąży dziewczyny mają większy przyrost.

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za słowa otuchy :) Też "trzymam się" tego przyrostu...tylko jeszcze jedna niepokojąca sprawa chodzi mi po głowie. W dniu kiedy robiłam bhcg z krwi zrobiłam kilka godzin wcześniej test płytkowy-wyszedł cień cienia ale była kreska...no i jak zobaczyłam wynik "bety" to w szoku byłam że tylko 6,11 było :/ modlę się żeby to nie były skoki bety a co za tym idzie ciąża pozamaciczna...mam nadzieję, że ten sikany bobo-test po prostu był tak czuły..echhh

po prostu m
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 piękny przyrost :) daj znać w poniedziałek jak dalsze wyniki :) no i tak to jest z nami kobitami-niecierpliwe jesteśmy a później stres na zżera;)

Jola79 lubi tę wiadomość

po prostu m
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Cię nie myśl już o tym teście,bo stres to jest teraz dla nas najgorsza rzecz. Powiem Ci coś na swoim przykładzie, prawie od roku staraliśmy się o dzidziusia, w sierpniu ''myślałam że jestem w ciąży'' rano zrobiłam test płytkowy i wyszła druga słaba kreska,nawet mąż ją widział, szczęśliwa godzinkę pózniej poleciałam zrobić bete i się okazało 0.1 i od wtedy już więcej testom domowym nie ufam, jak miałam jakieś podejrzenia to szłam na bete.

Syn 21 lat.
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin przez telefon nie dała mi dziś żadnych złudzeń .... powiedziała że na 100% to nieudana ciąża...:((( jestem załamana. Dzisiaj była na kolejnej becie i wynik 48,65 ucieszyłam się bo przeciez od ostatniej bety minęły tylko 44h a wtedy wynosiła ona 25,23...powiedziała że to ciąża ale nie trafiona...że nie mam żadnych szans...:(((

po prostu m
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Nieśmiało sie witam i mam nadzieję że będę mogła zagościć tu na dłużej w końcu. 08.01 miałam punkcję, a 11.01 transfer 2 trzydniowych zarodków. 18.01 czyli 7 dpt moja beta to 4,8, a dzisiaj czyli w 9 dpt beta 28. Wiem że z wielkością szału nie ma, ale przyrasta i to mnie trzyma przy nadziei :) Jestem po 2 poronieniach z ciąż naturalnych i przez to jestem chodząca paniką;) Czy któraś z Was też nie miała zawrotnej wielkości bety a jednak ciąża się rozwija?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 18:26

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie opisałam wczoraj swój przypadek, a dzisiaj jak widzisz kontynuacja...moa gin powiedziała, że to są za słabe przyrosty na początek i ciąża jest...ale nieudana...mam nadzieję, że u Ciebie się uda :) powodzenia :) ja w najlepszej sytuacji mam czekać na okres...chociaż dla mnie jest to nie do pomyślenia bo nic już z tego nie rozumiem...beta przyrasta zgodnie z normami niby a się okazuje ze to niewłaściwy przyrost :(

po prostu m
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :( ale moze lekarka trochę sie pospieszyła z wydaniem tak drastycznego osądu? U mnie wzrost jest pięciokrotny i miesci się w normach,ale nie powala. Mam nadzieje ze u nas obu jednak dobrze się to skończy i w pazdzierniku bedziemy rodziły;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca - 5krotny przyrost!Pięknie!Oby tak dalej!Daj znać po kolejnej becie.Wiesz moja lekarka to bardzo doświadczony lekarz...poza tym mam baaardzo delikatne beżowe plamienia od 5 dni(czyli od momentu zrobienia testu).Najgorsze jest to czekanie...co ma być to będzie ale wolałabym już jak ten okres ma przyjsć i ma to być poronienie samoistne to niech się tak już dzieje...oby tylko nie ciążą pozamaciczna...

po prostu m
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jesli ma się zakończyć zle to lepiej tego nie przyciągać. Ja po moich 2 ciążach nie nastawiam się narazie ;) wolę być ostrożna ;) no ale gdybym miala bliżej lab to codziennie bym badała ;P dam znać w poniedziałek jak dalej idzie ;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny...właśnie weszłam na kalkulator bhcg i niby wszystko w normie...kurde...z jednej sstrony lekarka która prowadziła moją ciążę i może nawet zawdzięczam jej życie mojego dziecka.i jej słowa-że żebym się nie przywiązywała bo nie ma szans...z drugiej...niby głupie kalkulatory...oszaleje chyba :(może jest jakaś kobitka na forum, która miała tak wczesną ciążę i takie przyrosty i wszystko skończyło się happy endem??Potrzebuje pozytywnych historii..

po prostu m
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca-do 3 razy sztuka :) czyli tym razem MUSI być dobrze :) a co do laboratorium to ja niestety mam właśnie za blisko :P

po prostu m
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu m wrote:
    Moja gin przez telefon nie dała mi dziś żadnych złudzeń .... powiedziała że na 100% to nieudana ciąża...:((( jestem załamana. Dzisiaj była na kolejnej becie i wynik 48,65 ucieszyłam się bo przeciez od ostatniej bety minęły tylko 44h a wtedy wynosiła ona 25,23...powiedziała że to ciąża ale nie trafiona...że nie mam żadnych szans...:(((
    Nie jestem lekarzem ale ten przyrost jest bardzo ładny,ma być minimum 66% po 48h,a ty masz więcej. Nie załamuj się, najważniejsze żebyś się nie denerwowała bo przez stres wszystko co złe może się zdarzyć. Co ma być to będzie,ale ja naprawdę wierzę że będzie dobrze, trzymam kciuki.

Syn 21 lat.
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79, dzięi ...dam znać...ty też daj jak po becie.

po prostu m
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ''po prostu m'' co u Ciebie,jak się czujesz, byłaś zrobić dziś bete?
    Ja byłam i teraz tylko mi pozostaje czekać do 18-stej.

Syn 21 lat.
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak wasze bety?Wiecie już coś?Ja postanowiłam, że pójdę jutro (po 72h).Ale dzisiaj już nie czuję się jakbym była w ciąży...Mam nadzieję, że u Was ok:) Trzymam mocno kciuki!

po prostu m
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj teraz zauważyłam, że wcześniej napisałaś :) no to pewnie już odliczasz ;) jak się czujesz?

po prostu m
  • po prostu m Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle to zerknęłam przed chwilą w usg z pierwszej mojej ciąży (udanej;)). Miałam usg robione 8 tyg i 4 dni po ostatniej miesiączce a "wiek" dziecia wynosił wtedy 7t i 5 dni...Zatem ciąża była młodsza o prawie tydzień...i taki promyk nadziei teraz mi się zapalił...ale zawsze jak mam nadzieję to kończy się to nie tak jak bym chciała :P

po prostu m
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możesz tak pesymistycznie myśleć,zawsze trzeba mieć nadzieję i pozytywnie myśleć. jestem bardzo przewrażliwiona bo dwa miesiące temu poroniłam i cały weekend praktycznie leżałam chociaż dobrze się czuję, chciałam sobie dokładnie odpocząć.Ja już mam 39 lat i zaczynam się niecierpliwić, oby tylko beta dobrze rosła. Idę do koleżanki bo nie usiedzę w domu, pózniej się odezwę.

Syn 21 lat.
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety sukcesu nie będzie :( dzisiejsza beta to tylko 61. Powinna być juz trzycyfrowa w 11 dpt. Wam życzę powodzenia.

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ