X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ir. Myślę, że rośnie nawet więcej niż potrzeba:) i jest ok.
    Kasandra, trudno powiedzieć, co drugi dzień powinno min 60% u Ciebie jest trochę mniej ( szczególnie między 2 a 3 badaniem)alez drugiej strony idzie do góry, pytanie czy na tym etapie nie zwalnia już trochę przyrost. Twoj przypadek nie jest jednoznaczny do interpretacji.
    Przy takich wielkościach i 7 tyg prawidłowo jutro zobaczysz bijące serduszko

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra88 wrote:
    Hej kochane. Powtórzyłam betę ;(
    03.01 24180
    05.01 37450
    08.01 54515

Jutro wieczorem mam lekarza. Nie chcę mieć zzłych myśli... ;(
    Przy takich wartościach bety przyrost zwalnia. Nie powinno się już robić bety bo to niepotrzebny stres. Idź do lekarza i zobaczysz czy wszystko jest ok.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam badanie przy dużej wartości bety bo bałam się przed pierwszą wizytą że okaże się że jest źle. Mialam lekką obsesję, obecnie mam zabronione ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Jutro na 20 mam wizytę. Przy pierwszym dziecku beta ładnie mi rosła. Teraz jestem mega chora - więc podwójny dół...

Kasandra
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra trzymamy mocno kciuki:) żeby było dobrze.
    Daj znać jutro, wierzę , że ujrzysz serduszko i przestaniesz się denerwować:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ir. Nowa

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Ir. Myślę, że rośnie nawet więcej niż potrzeba:) i jest ok.
    Kasandra, trudno powiedzieć, co drugi dzień powinno min 60% u Ciebie jest trochę mniej ( szczególnie między 2 a 3 badaniem)alez drugiej strony idzie do góry, pytanie czy na tym etapie nie zwalnia już trochę przyrost. Twoj przypadek nie jest jednoznaczny do interpretacji.
    Przy takich wielkościach i 7 tyg prawidłowo jutro zobaczysz bijące serduszko
    Uff. Dziekuje ;) mam nadzieje, ze jakos wytrzymam bez stresu te tygodnie przed wizyta u gina...

• Nastazja Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnia miesiączka 10.12.17 r., w piątek 25dc zrobiłam test ciążowy (tak coś mnie naszło) - pojawiła się delikatna druga kreska i tak przez cały weekend. Jedynie co czuję to uczucie ciągnięcia ze strony jajników żadnych innych objawów nie mam, okres też się nie pojawił choć cykle mam teraz 26/27 dniowe.
    Wczoraj - czyli 29dc, zrobiłam betę, jak na 4 tydzień z 1-dniowym hakiem nie jest rewelacyjna bo tylko 49,95 mlU/ml, martwię się. Wiem, że badanie muszę powtórzyć jutro aby sprawdzić czy wynik wzrośnie o te min. 66%. Czy któraś z Was startowała z tak niskiego poziomu i wszystko było w porządku?

8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja mogła się przesunąć także spokojnie. Zrobisz drugą betę to będziesz spokojniejsza. Dla pocieszenia powiem, że mi w pierwszej ciąży też wyszedł cień cienia drugiej kreski. Teraz ten cień cienia ma rok i biega jak szalony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 09:22

Nastazja lubi tę wiadomość

• Olaaa1986 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jeszcze nizsze... tzn w 27dc jeszcze bic mi nie wyszlo przy 28dniowych cyklach. Wiec, mozesz byc spokojna - jesli tylko beta bedzie sie podwajac co 48h - tak twierdzi moj lekarz.

Nastazja lubi tę wiadomość

• Nastazja Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pokrzepiające odpowiedzi. Jutro z rana idę na kolejne badania, niestety z wynikami będę musiała poczekać do czwartku.

8 tc 1d - cp, usunięcie lewego jajowodu.
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra88 wrote:
    Hej kochane. Powtórzyłam betę ;(
    03.01 24180
    05.01 37450
    08.01 54515

Jutro wieczorem mam lekarza. Nie chcę mieć zzłych myśli... ;(

Kasandra i jak po wizycie u lekarza? Mam przyrost bety na podobnym poziomie i nie ukrywam, że czekam jak na szpilkach na to co Ci lekarz powiedział.. Ja wizytę u swojego mam dopiero za prawie 2 tyg., więc do tego czasu każde info na wagę złota.

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Olaaa1986 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra, Ona 1990 - jak u Was??

U mnie beta rosnie - ze 165 po 48h na 438, potem po 72h na 2006, a po 48h na 3914. Jestem juz spokojniejsza, bo przyrasta pieknie. Dzis 40dc - 5t4d. Gin 2 dni temu potwierdzil ciaze, pecherzyk 3mm. Teraz trzeba czekac i sprawdzac bete co 48h. Wizyta za 1,5tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaaa1986 hejj. U mnie bez zmian. Dzis bylam u lekarza ale nie przyszedl moj wynik hcg.. Masakra :/ jutro go odbiore. Jestem dobrej mysli :-) w pon usg :-) jestem juz na l4 ciazowym dzis tez mialam zalozona ksiazeczke.

Olaaa1986 lubi tę wiadomość

• Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem obecnie w 6 tyg. i 0 dni, a moje dzisiejsze wyniki bety HCG wynoszą 72.561 mlU/ml- jakie mniej więcej wysokości miałyście na podobnym etapie ciąży?

Robiłam betę w pt.- 31.062 (5 tydz. 2 dz.)
    powtórzyłam w pon.- 46.313 (5 tydz. 5 dz.)
    powtórzyłam w śr. - 72.561 (6 tydz. 0 dz.)

Beta nie podwoiła się w przeciągu 48 h, ale są to chyba stosunkowo wysokie wyniki, więc może z tego to wynika?

Każde info mile widziane, bo lekarza mam dopiero za 2 tyg. ;)

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Olaaa1986 Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek gagatek, ja specjalistka w tym temacie nie jestem, ale przeszperalam juz chyba caly internet i wszystkie watki w tym temacie. Wydaje mi sie, ze wzrost mimo ze nizszy niz 66%, to jest dobry, bo sa to juz bardzo duze wartosci. Moze najlepiej bedzie jak skonsultujesz sie z lekarzem telefonicznie, zeby rozwiac wszelkie watpliwosci. Ale wydaje mi sie ze, ze rosnie ladnie!!

Agatek_gagatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że wyniki są ok. Bo jednak to wysokie wartości. Ja w 7tygodniu cyklu betę miałam coś ponad 9tyś. Więc teoretycznie Twoja jest dużo wyższa. Dziś mam wizytę u gin, trochę się obawiam bo mimo, że biorę duphaston 2x1 to progesteron wyszedł 18. A dodatkowo nadal karmię piersią roczniaka i boję się, że będę musiała go odstawić

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Według usg 6tc1d, serduszko jest, a Dzidziuś ma 4mm

Olaaa1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dzis bete 15000 :-) uff aby przezyc do pon do usg i bede spokojna. Pozdrawiam :-)

• po prostu m Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Mam nadzieję, że dobrze trafiłam...potrzebuję pozytywnych historii podobnych do mojej.Może któraś z Was miała taką sytuację i skończyła się ona pozytywnie.Do rzeczy.Przedwczoraj rano zrobiłam test ciążowy-to był mój 29dc, niestety nie jestem w stanie ile powinien ten cykl trwać gdyż dopiero miałam dwa razy okres po porodzie-jeden cykl trwał 33 dni, a poprzedni 29. Przed pierwszą ciążą nie miałam nazbyt regularnych cykli ale zazwyczaj oscylowały one w granicach 32 dni-czasami więcej.Ale do rzeczyjezyk.gif o zrobieniu testu po 3 minutach pokazała się baaardzo blada druga kreska (ale napewno tam była-jak to mówią dziewczyny cień cienia). Coś mnie tknęło i za Za kilka godzin poszłam do laboratorium zrobić na bhcg. Ponieważ wynik miał być dopiero następnego dnia więc kolejnego dnia rano zrobiłam drugi test płytkowy-druga kreska była już znacznie wyraźniejsza niż dzień wcześniej.Ucieszona oczekiwałam wyniku bhcg...a wynik bhcg wyszeł 6,11!!No i totalna konsternacja bo jak test płytkowy o czułości 25 mógł wykryć ciążę która wynosi 6,11...Poczytałam o ciążach pozamacicznych, poronieniach...załamka...dziś rano znowu test płytkowy-tym razem znowu ciut wyraźniejsza kreska niż dzień wcześniej. Ponieważ minęło już 48h chciałam sprawdzić czy bhcg właściwie przyrasta-poszłam na pobranie krwi.Wynik 25,23.Powinnam niby się cieszyć bo przyrost piękny...aleee...no właśnie...nadal jest to strasznie niski wynik.Pocieszam się myślą że nie jestem w stanie dokładnie stwierdzić kiedy miałam owulację na 100% i ile powinien trwać ten cykl...liczę, że jest to bardzo młoda ciąża i że junior da radę...ale że test płytkowy wykrył taki niski wynik = 6,11???Dziewczyny czy zdarzyła się wam kiedyś taka historia?I taka niska beta a wszystko skonczyło się szczęśliwie??Proszę odezwijcie się...

po prostu m
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz na przyrosty. Może owulacja się przesunęła, do zagnieżdżenia doszło później. W poniedziałek na pewno będziesz już miała trzycyfrową wartość.

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ