X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werts jak najbardziej mozliwe :) ja mialam 7000 bete a bylo widac tylko 5mm pecherzyk a za tydzien juz sersuszko. Wiec poczekaj chwile i powtorz badanie usg :)

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • Werts85 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 1990 wrote:
    Werts85 badz spokojna moze nie byc nic widac jeszcze. A to twoja pierwsza ciaza? Co lekarz na to?

Nie to teoretycznie 3 ciąża. Lekarz kazał przyjść za 2 tygodnie. Boje się bo 2 poroniłam.

• Marttom Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werts ja mialam bete prawie 11 tys a widać bylo tylko pecherzyk tydz później tetno wiec postaraj sie nie denerwowac a za 2 tyg powinno być pieknie widać :)

• Werts85 Debiutantka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny podniosłyście mnie na duchu. Mam nadzieję, że będzie dobrze :-)

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno bedzie dobrze, czekamy na wiesci :)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wzrost bety (48h) o ponad 200% jest ok? Wszędzie pisze, że powinna się podwoić, a tu z 445 zrobiło się 1495... Gin mam dopiero 11.01, jestem na duphastonie, a ponadto nadal karmię rocznego bobasa...

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel922 wrote:
    Malgonia narazie trzeba cieszyć sie ze jest OK i czekać na rozwój wydarzeń...:) mieć nadzieje, że fasolka bedzie zdrowo rosła :)

Marttom ja też mam delikatne mdłości, ale naprawde delikatne, i niech tak zostanie :P

Karolajna nie martw sie na zapas. Ważne, że serduszko bije... Jeszcze sie rozkręci.

Sylwia u mnie ok, czekam cierpliwie na dzisiejszą wizytę, która mam nadzieje będzie bardziej pozytywna niż poprzednie. Dam znać czy zobaczyłam dziś coś więcej. O 13 moja godzina 0 :P:P:P Czekam też na wieści od Ciebie, co było tym razem widać na USG.

Dziewczyny, głowy do góry :) I trzymajcie kciuki :)
    Ogromne gratulacje !!!cieszę się, że u Ciebie wszystko potoczyło się dobrze. u mnie niestety kolejna wizyta nie należała do najłatwiejszych. Wyrok- ciąża pozamaciczna - jeszcze tego samego wieczora do szpitala i usunięcie ciąży laparoskopowo. dwa lata starań i taki finał :( wczoraj wyszlam ze szpitala i powoli dochodzę do siebie.
    życzę wam dziewczyny wszystkim spokojnego przebiegu ciąży i doczekania zdrowych maluszków.

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... Tak mi przykro :( Nie wiem co powiedzieć, trzymaj sie.. Mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda i bedzie wszystko wporzadku i doczekasz upragnionego maluszka...

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• AniaRad Nowa

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny proszę o pomoc i słowa otuchy . Jestem po dwoch poronieniach. Test pozytywny , beta : 27.12 94,5 , 29.12 212, a dzisiaj tj 2.01 344 , jak mam to rozumieć :-( chyba mały przyrost ten drugi . Strasznie się boje roczarowania . Miałam monitorong cyklu , stymulacje owulacji , owulacja miała miejsce ok 8 grudnia . Wizyta juz e czwartek ale się strasznie boje . Ktoś miał taki niski przyrost ? :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:03

AniaRad
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ania... No wydaje mi sie ze niski ten drugi przyrost.. Ale nie ma po gdybać, tylko czekać co lekarz powie... Nic wiecej Ci nie moge poradzić, ja nie miałam takiej sytuacji, moze ktoś inny sie wypowie :)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Werts85 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po wizycie. Widać już pęcherzy.Przesuneła się owulacja i dlatego wcześniej nie było nic widać.4 tydzień 3 dzień ciąży, teraz czekam na bijące serduszko :)

Marzena782 lubi tę wiadomość

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tak samo :) tez pozniejsza owulacja ;)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel922 wrote:
    Gosia a jak Twoja wczorajsza wizyta ? Nic sie nie chwalisz :)

serduszka jeszcze nie było widać a małą fasoleczke - 1 cm :)
    Chyba miałam lekko opóźniona owu, bo ciąża jest o kilka dni młodsza niż myślałam ale najważniejsze, ze w nowy rok weszłam dużo spokojniejsza, no i przynajmniej wiem, ze to ciąża pojedyncza, bo po stymulacji jajników tabletkami róznie mogło byc;)
    Następna wizyta za 2 tyg i wtedy mam nadzieję zobaczyć juz i usłyszec <3

3i492n0agf4rykt3.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) po moich obliczeniach dziś 5 tydzień ciąży . Powiecie mi czy mam wporzadku betę ?
    29.12 beta - 427,5
    02.01 beta 1678 mlU/ml
    Dziś pierwsza wizyta lekarska :) nie mogę się doczekać ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 10:20

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wydaje mi sie, że za 2 tyg spokojnie już uslyszysz :) super, że zobaczyłaś małą fasoleczke ;)

Marzena, wydaje mi sie, że beta jak najbardziej wporzadku ;)

Marzena782 lubi tę wiadomość

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jestem już po pierwszej wizycie :)
    Ciąża Potwierdzona , wewnątrz maciczna , ładnie umiejscowiona ,fasolka dobrze rozwijająca się :) za 12 dni wizyta i serduszko + wszystkie zbędne formalności :) jupiii :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:02

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena gratulacje:):):):)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak często robocie teraz bete? Robiłyście tylko na początku ciąży, przed pierwszą wizytą żeby sporawdzac samodzielnie czy wszystko ok, czy miedzy wizytami tez? Ja miedzy pierwszą a druga wizytą mam prawie 3 tyg przerwy (jeszcze zostało 11 dni) i zastanawiam sie czy nie zrobic w tym czasie badania zeby skonrolowac czy wszystko ok. Boli mnie brzuch od kilku dni w podbrzuszu i chociaz wiem ze tak sie zdarza to jednak zaczynam się martwic i szukam jakiegos sposobu na konrole czy wszystko ok. Jak myslicie, ma to sens?

3i492n0agf4rykt3.png
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia... Ja osobiście nie robię teraz Bety pomiędzy wizytami... Mam prawie miesiąc różnicy od ostatniej do następnej. Myślę, że teraz to i tak nic nie zmieni czy zrobię tą Bete czy nie, zostało cierpliwie czekać i dbać o siebie :) Idąc tym tokiem, musiała bym całą ciążę robić,a myślę, że najważniejsze jest na początku sprawdzić czy jest dobry przyrost i jak później lekarz nie zleci zrobić to myślę, że nie ma sencu :)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Karolajna8919 Znajoma

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymałam i dziś mam wizytę aby sprawdzić czy serduszko przespieszylo i czy aby na pewno jest wszystko w porządku... wiem,że nie powinnam sie stresowac ale strasznie sie boje żeby nie powtórzył się scenariusz z września..

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ