X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Zgodnie z obietnica daje znać. Pierwsza beta w 29 dc wynosiła 1117, a po 52 h aż 3338 :O

Przecież to kosmiczny wynik....

WOW! :O
    Ja w 30dc miałam wynik 180....

3i492n0agf4rykt3.png
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia narazie trzeba cieszyć sie ze jest OK i czekać na rozwój wydarzeń...:) mieć nadzieje, że fasolka bedzie zdrowo rosła :)

Marttom ja też mam delikatne mdłości, ale naprawde delikatne, i niech tak zostanie :P

Karolajna nie martw sie na zapas. Ważne, że serduszko bije... Jeszcze sie rozkręci.

Sylwia u mnie ok, czekam cierpliwie na dzisiejszą wizytę, która mam nadzieje będzie bardziej pozytywna niż poprzednie. Dam znać czy zobaczyłam dziś coś więcej. O 13 moja godzina 0 :P:P:P Czekam też na wieści od Ciebie, co było tym razem widać na USG.

Dziewczyny, głowy do góry :) I trzymajcie kciuki :)

Karolajna8919, Malgonia lubią tę wiadomość

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,to znowu ja !
    Jestem juz po wizycie :) widzialam fasolke i malutkie serduszko :D wedlug usg jestem 6t0d, zamiast 7t0d ;) czyli owulka byla tydzien spozniona :) tak sie ciesze :D

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Karolajna8919 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Bąbel 922 ! A jak echo tętna twojej fasolki? Bicie serduszka regularne ? Ile uderzeń na minutę ? Ja cały czas myślę o serduszko swojej fasolki ;(

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic, chyba za malutkie bylo bo Pani doktor nic nie mowiła. Mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie wszystkiego sie dowiem ;) bylam zdziwiona ze juz biło serduszko, bo to dopiero poczatek 7 tygodnia.

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Marttom Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel cudownie! Ja ze niecierpliwa jestem umówiłam się wczoraj do pierwszego lepszeo gin u mnie w mieście na jutro żeby podejrzeć czy może już też tętno jest.

Karolajna nie zamartwiaj się! Nie rozumiem jak lekarz może tak powiedzieć ja bym właśnie powiedziała myśl pozytywnie bo założę się ze nie jedno serduszko tak biło a teraz albo już biega albo zaraz się rodzi!

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec czekam Marttom na wiesci... ;) Ja sie uspokoilam, teraz moge skupic sie na sobie i malenstwu :)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Marttom Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel juz zazdroszczę i szczerze gratuluję i cieszę się,że już po nerwach :)
    Jutro o 17 mam wizytę i też mam nadzieję wrócić z dobrymi wieściami

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem tu nowa.dzis pobieralam hcg total (bo nie bylo bety w tym labolatorium) i wynik to 61,80 u/ml jestem 18 dni od stosunku. Jak to widzicie? Czy wynik jest ok? Powtorze badanie za dwie doby. Boje sie bo moja przeszlosc ciazowa nie jest ciekawa :(

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ona. Nie znam sie na takim badaniu... Napewno mialas tam jakies normy jakie sa dla danego laboratorium, albo poszperac w necie. Co najwazniejsze, powtorzyc badanie i zobaczyc czy przyrasta. W 48 godzin powinna wzrosnac dwukrotnie.

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bąbel922 wrote:
    Hej dziewczyny ,to znowu ja !
    Jestem juz po wizycie :) widzialam fasolke i malutkie serduszko :D wedlug usg jestem 6t0d, zamiast 7t0d ;) czyli owulka byla tydzien spozniona :) tak sie ciesze :D

ale fajnie, ze juz nosisz serduszko:) gratuluje i tez bym chciała je ujrzec dzisiaj na wizycie ale obawiam ze za wczesnie bo to koncowka 5t ;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak bylam tydzien wczesniej to widzialam tylko malutki pecherzyk, wiec nawet jesli dzis nie zobaczysz to nastepnym razem napewno :)

Werts85 lubi tę wiadomość

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Marttom Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz też po. Tydzien temu byl 15mm pecherzyk a teraz zarodek ma juz ponad cm i tetno 160-180 wg usg 7w1d wiec tez owulacja o tydzien przesunięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:31

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje Marttom ;) masz tydzien starsza ciaze niz moja :) super jest widziec serduszko ;)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Marttom Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, mega ulga. A tak naprawdę 100% dzien ciąży wychodzi na pierwszym usg referencyjnym więc jeszcze chwila :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel922 dzieki za odzew.
    Jutro minie 48h a w sobote u mnie w miescie labolatoria sa nieczynne. Musze wstrzymac sie do wtorku.. :( i we wtorek ide juz do ginekologa.

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radze zrobic w ten wtorek to badanie :) bo gin moze jeszcze nie zobaczyc nic... A tak przynajmiej bedziesz wiedziec.

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a jak Twoja wczorajsza wizyta ? Nic sie nie chwalisz :)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Werts85 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj robiłam.beta hcg wynik 2507, a na usg jeszcze nic nie widać .Czy to możliwe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werts85 badz spokojna moze nie byc nic widac jeszcze. A to twoja pierwsza ciaza? Co lekarz na to?

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ