beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Slonko92 wrote:U mnie owulacja była najprawdopodobniej w 15 dc potwierdzona temperatura, śluzem i testami owulacyjnymi, wiec 19 dpo wartość bety wynosiła prawie 5 tys. Te normy maja naprawde duże widełki.
To prawda, ale 19 dpo to już prawie 3 tygodnie od owulacji - i u Ciebie pęcherzyk był. Trafiłaś tylko na jakąś fatalną lekarkę, która Cię niepotrzebnie nastraszyła. Cieszę się, że teraz jest wszystko dobrze
Mam nadzieję, że Niezwykła jutro też przyniesie dobre wiadomości.
I faktycznie, dużo zależy od sprzętu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 21:37
Niezwykła lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Cześć !
Starałam się o dziecko od sierpnia 2016r.
W kwietniu 2017r. poroniłam na samym początku.
5 czerwca 2018r zaczęłam nowy cykl.
@ pojawia się u mnie ok 26 dnia cyklu..
W poniedziałek 2 lipca zrobiłam test , druga kreska blada.
Więc poszłam na betę.. beta 10,47 .
Wizyta u gin w ten sam dzień widać ciałko żółte nic więcej nic mniej.
Środa powtórzona beta 21,41.
Dziś znowu zrobiłam rano test druga kreska już bardziej widoczna chociaż nadal troche mniej niż kontrolna.
Beta znowu powtórzona. - czekam na wynik .
Martwi mnie trochę tak niska beta - według miesiączki powinien to być 4 tydzień .🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Niezwykła wrote:Witam Mam pytanie bo sie strasznie Martwie z racji tego chcialam zapytac Was czy ktoś Był również W Takiej sytuacji pisze z Nadzieją ze byc moze tak
Miesiaczka 2czerwiec ,,
Wczoraj wizyta u gin nie widac pecherzyka ciążowegoani w jajnikach nic totalna pustka mowil bym sie nie martwila ze to pewnie wczzesna ciąża mam zrobic Bete dzis ja zrobilam Beta wykazala wynik dla mnie zastanawiajacy
3770 ...
Nie wiem czy sie cieszyc czy sie Martwic >? Prosze o pomoc moze znajde tu kogos z takim przypadkiem w piątek jade z rana na szpital na kolejne badania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 20:46
Staramy się od 02.2016, l.33
Niepłodność idiopatyczna - wyniki idealne u mnie i męża
Cykle stymulowane Lametta + Ovitrelle + Duphaston 1x2
1 IUI 05.2018
2 IUI 06.2018 - 17dpo bHCG - 438,47, 19dpo bHCG - 1216,51, 24dpo bHCG - ponad 10 tys. -
Hej
w poniedziałek dowiedziałam się, że jestem w ciąży, wynik bety w środę-150, a w piątek już- 556.
Martwię się, czy to nie za duży wzrost? Miał ktoś podobnie i było wszystko ok?
Jestem już po poronieniu w 8 tygodniu i teraz od początku drżę o ciążę i dzieciątko.
Pozdrawiam i ściskam mocno.Niezwykła lubi tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna wrote:Hej
w poniedziałek dowiedziałam się, że jestem w ciąży, wynik bety w środę-150, a w piątek już- 556.
Martwię się, czy to nie za duży wzrost? Miał ktoś podobnie i było wszystko ok?
Jestem już po poronieniu w 8 tygodniu i teraz od początku drżę o ciążę i dzieciątko.
Pozdrawiam i ściskam mocno.
Czesc kochana,
Z takich wzrostów trzeba sie cieszyć a nie martwic!sama zadrżałam jak zobaczyłam wzrost w ciągu 48h z ok 1500 na prawie 5000, ale okazało sie ze wcale nie jest za duży, bo ksiazkowo powinien wzrastać w tym czasie CO NAJMNIEJ o 66%, a i mniejsze wzrosty tez czasem potrafią się rozkręcić. Organizm to jedna wielka niewiadoma. U Ciebie jest wszystko w porzadku, niech rośnie tak dalej!
-
Owiencja wrote:Cześć - ja tez miałam miesiączkę 2 czerwca, jestem po inseminacji (udanej) byłam wczoraj u lekarza i sam mi powiedzial ze jeszcze zdecydowanie za wcześnie na jakiekolwiek usg bo nic nie zobaczymy. Wydaje mi sie ze nie masz czym się stresować
Witaj Bardzo Dziekuje za odpowiedzSzkoda tylko ze tak pozno bo bardzo to przezyłam
Wczoraj bylam z rana w szpitalu i Co sie okazalo wszystko wporzadku jest pęcherzyk
Beta
04.07 ______- 3770
Beta
06.07 ______ -7590
troche jak dla mnie wysoka ale lekarz mowil ze ok
Jak sadzicie?
tydzien mam 4.5 dni no dzis juz 5tydz***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:Witaj Bardzo Dziekuje za odpowiedz
Szkoda tylko ze tak pozno bo bardzo to przezyłam
Wczoraj bylam z rana w szpitalu i Co sie okazalo wszystko wporzadku jest pęcherzyk
Beta
04.07 ______- 3770
Beta
06.07 ______ -7590
troche jak dla mnie wysoka ale lekarz mowil ze ok
Jak sadzicie?
tydzien mam 4.5 dni no dzis juz 5tydz
Tak jak juz pisałam, w tak wczesnej ciazy jest po prostu duże prawdopodobieństwo ze USG nic nie pokaże, a stres gotowy. A wyniki beta hcg masz bardzo dobre, skoro lekarz mowil ze sa ok, to sa ok.Niezwykła lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Jestem tu nowa i proszę Was o pomoc.... Jestem zrozpaczona. Mam 38 lat. Dzieci w wieku 18 i 13 ciąże bez powikłań wręcz idealne.Po tylu latach przyszła wielka miłość ku trzeciemu maluszkowi. Po trzech mcach radość w postaci dwóch keeseczrj na teście.ostatnia Miesiączka 26 maj.Zaplodnienie między 2-7czerwca.Na pierwsza wizyta u lek. 3 lipca i straszna informacja. Ciąża jest nieprawidłowa. Ponad tydzień do tyłu. Nic nie widać. Zlecony mi zrobić progesteron i beta hcg. Zalana łzami zrobiłam wyniki : progesteron 45, beta hcg 10955.Przepisano mi luteine bo w macicy bardzo duże wyborczyny. po 48h ponownie bthcg i ból w sercu.. Wynik 15500...przyrost 41%...znowu wizyta u lekarza... Przyrost za mały... Za 3 dni ponowne usg... Pojawił się zarodek nisko osadzony... Urósł do 1,5 cm i nadrobil tydzień... 5 tydzień i 5 dni... Nadal trochę za młoda ciąża... Brak jeszcze echa... Lekarz powiedział że nic nie może mi powiedzieć i wszystko w ciągu tygodnia się wyjaśni... Mam czekać do piątku...caly czas jestem ciepła piersi nabrzmiale... Od dwóch dni nudności... Jestem po raku tarczycy złośliwym... Przyjmuje eutyrox150 tsh 1,5. Proszę Boga żeby się udało chociaż jakoś słaba mam nadzieję... Proszę Was napiszcie co o tym myslicie. Dziękuję i błagam o pomoc.Pszczółka2018
-
Dziewczyny jestem w szpitalu.
Zaczelam plamic krwia ;( od 17 zbadali mnie lekarz nie moj wiec duzo nie powiedzial tylko ze pecherzyk jest bardzo nisko ;( ryzyko poronienia duze
Mam lezec nie wiem co myslec ,,,juz nie krwawie dostalam tylko luteine pod jezyk 2x byl ktos w takiej sytuacji i bylo ok? Bo nic wiecej sie nie dowiedzialam tak mi ciezko ;( i smutno;(
***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:Dziewczyny jestem w szpitalu.
Zaczelam plamic krwia ;( od 17 zbadali mnie lekarz nie moj wiec duzo nie powiedzial tylko ze pecherzyk jest bardzo nisko ;( ryzyko poronienia duze
Mam lezec nie wiem co myslec ,,,juz nie krwawie dostalam tylko luteine pod jezyk 2x byl ktos w takiej sytuacji i bylo ok? Bo nic wiecej sie nie dowiedzialam tak mi ciezko ;( i smutno;(Staramy się od 02.2016, l.33
1 IUI 05.2018
2 IUI 06.2018 - 17dpo bHCG - 438,47, 19dpo bHCG - 1216,51, 24dpo bHCG - ponad 10 tys. -
Owiencja wrote:Niezwykła jak sytuacja??? Mam nadzieje ze wszystko się uspokoiło...***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła fatalne wieści
ja wlqsnie na samym początku dostałam od mojego lekarza nakaz wcinania duphastastonu do odwołania. Jedz duphaston i leżakuj. Coś Ci jeszcze poradzili?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 11:19
1 IUI 05.2018
Owiencja wrote:Niezwykła fatalne wieści
ja wlqsnie na samym początku dostałam od mojego lekarza nakaz wcinania duphastastonu do odwołania. Jedz duphaston i leżakuj. Coś Ci jeszcze poradzili?
***musi być dobrze.*
__________ -
nick nieaktualny
-
Niezwykła wrote:Nic totalnie nic ;( zaczelam sie wyklucac o dupka z laska mi go dali pytam czy sa jakies szanse wskazal nana niebo mowiac BOG JEDEN WIE ah. Nie znasz kogos kto mial nisko pecherzyk i bylo ok? Tak bardzo sie boje
1 IUI 05.2018
Owiencja wrote:Co za ludzie..... masakra... niestety nie znam nikogo osobiście kto miał podobne zmartwienie - ja sama po raz pierwszy w życiu zobaczyłam u siebie pozytywna betę i 2 kreski na teście i tez drżę za każdym razem kiedy tylko coś mnie zakłuje w brzuchu... doskonale Cię wiec rozumiem i wiem jak bardzo jesteś przerażona. Na pocieszenie mogę jedynie powiedzieć tyle, ze dwie koleżanki z pracy również plamily na początku samym ciąży i tez w szpitalu nic im nie pomogli tylko dostały duphaston i miały leżeć - dzisiaj maja już z tych fasolek zdrowe dzieci. Leż wiec plackiem i jedz duphaston. Trzymam kciuki aby się ułożyło.
Obecnie jest owo ok nikt kochana nie wie jak tego nie przejdzie w zyciu jaki to stres strach i wogole ;(
Jutro bede miec badanie pewnie mam nadzieje ze pojdzie w GORE moja dzidzia tak bardzo tego pragne ,,,trzymaj kciuki ;* nawet nie masz pojecia jak mnie podbudowalas
Mama36 dziekuje Tobie rowniez :****musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykla - wszystko bedzie dobrze tylko spróbuj się troszkę uspokoić proszę Cię - wiem doskonale ze to trudne ale stresem tez sobie nie pomagasz. Ja zauważyłam sama po sobie ze gdy się stresuje i mam czarne myśli to od razu zaczyna bolec mnie brzuch... buziak!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:41
1 IUI 05.2018
Owiencja wrote:Niezwykla - wszystko bedzie dobrze tylko spróbuj się troszkę uspokoić proszę Cię - wiem doskonale ze to trudne ale stresem tez sobie nie pomagasz. Ja zauważyłam sama po sobie ze gdy się stresuje i mam czarne myśli to od razu zaczyna bolec mnie brzuch... buziak!
***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:Bede sie starac jestem po wiZycie bez plamien mowi byle tak dlalej czekam na jutrzejsze badanie wszystko sie okaze
wyśpij się dzisiaj ! Pamiętaj ze musisz się wysypiać i dużo odpoczywać
i pij dużo wody
1 IUI 05.2018
2 IUI 06.2018 - 17dpo bHCG - 438,47, 19dpo bHCG - 1216,51, 24dpo bHCG - ponad 10 tys.