X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • reddie137 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród był ciężki ale jakoś zatarł mi się w pamięci. A stawiałam że z pół roku nam to zajmie a nie przy pierwszym strzale

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju, między moimi dzieciakami będzie 3 lata różnicy. A o porodzie to chyba do końca życia nie zapomnę :p . Już się boję drugiego :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłyście naturalnie? :) Ja próbowałam, niestety skończyło się cc :( Tym razem chciałabym urodzić naturalnie, jeżeli nie będzie przeciwwskazań. Na pewno nie chciałabym cc na zimno.

U mnie będzie rocznikowo 4 lata różnicy :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam rano plamienie brązowego śluzu. Takie pół łyżeczki do herbaty. Rano wyszedł mi cień cienia. Poszłam na betę
    6,8 3tydz 5,8-71,2
    Progesteron 19,55
    Zeszly cykl miałam 12 betę i ciąża biochemiczna. Jeżeli rano to było zagnieżdżenie, to jeszcze ma prawo być taka beta. Jak nie to znów cb :(. Nawet nie wiem co myśleć szczerze mówiąc

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny poradzicie coś? Bo już się martwię przeokrutny
    Beta z ubiegłej soboty 23.06 - 1045
    Beta z dziś 30.06 - 6550 nie za mało? Chyba trochę tak co:/

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Miałam rano plamienie brązowego śluzu. Takie pół łyżeczki do herbaty. Rano wyszedł mi cień cienia. Poszłam na betę
    6,8 3tydz 5,8-71,2
    Progesteron 19,55
    Zeszly cykl miałam 12 betę i ciąża biochemiczna. Jeżeli rano to było zagnieżdżenie, to jeszcze ma prawo być taka beta. Jak nie to znów cb :(. Nawet nie wiem co myśleć szczerze mówiąc
    Mysle że najlepszym rozwiązaniem jest po prostu poczekać, wiem że to trudne, ale czasem po prostu nie mamy innego wyjścia. Beta moze sie dopiero rozpędzac, a jej wartość potwierdza ciąże. Plamienie w tym terminie moze faktycznie świadczyć o zagnieżdżaniu sie zarodka. Nie stawiaj sobie odrazu najgorszej diagnozy, trzeba poczekać. :)

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Hej dziewczyny poradzicie coś? Bo już się martwię przeokrutny
    Beta z ubiegłej soboty 23.06 - 1045
    Beta z dziś 30.06 - 6550 nie za mało? Chyba trochę tak co:/
    To badanie najlepiej jest wykonywać w odstępie 48h, wtedy można mniej więcej sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy, ale i tak nie jest to jakiś krytyczny wskaźnik czy ciaza rozwija sie prawidłowo. Ważny jest przyrost, a po osiągnięciu pewnej wartości juz nie rośnie tak szybko. Po pewnym czasie to badanie nie daje żadnej wiedzy na temat rozwijającego sie zarodka, zdecydowanie lepszym wskaźnikiem jest badanie USG. :)

Nina13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko92 wrote:
    Mysle że najlepszym rozwiązaniem jest po prostu poczekać, wiem że to trudne, ale czasem po prostu nie mamy innego wyjścia. Beta moze sie dopiero rozpędzac, a jej wartość potwierdza ciąże. Plamienie w tym terminie moze faktycznie świadczyć o zagnieżdżaniu sie zarodka. Nie stawiaj sobie odrazu najgorszej diagnozy, trzeba poczekać. :)
    Dziękuję za wsparcie, ale dziś miałam. Spory spadek temp, a piersi też już mi Maleją. Stawiam,ze jutro @ się doczlapie. Też przez chwilę miałam taką nadzieję, ale to już drugi raz pod rząd.. Po paru takich razach nie wyrobię :(

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dziękuję za wsparcie, ale dziś miałam. Spory spadek temp, a piersi też już mi Maleją. Stawiam,ze jutro @ się doczlapie. Też przez chwilę miałam taką nadzieję, ale to już drugi raz pod rząd.. Po paru takich razach nie wyrobię :(
    Wiem co czujesz, straciłam ciąże dwa razy, byłam zła na cały świat, nie chciałam więcej sie starać, ale te uczucia minęły, najbardziej na świecie pragnę zostać mama. Teraz jestem w 14 tyg ciazy, na początku tez nie było kolorowo, ale w końcu wierze w to ze sie uda! :)
    W aktualnej ciazy spadki temperatury w okolicach spodziewanej miesiączki były duże, pozniej juz przestałam mierzyć bo stres zabierał mi sen, piersi przestawały bolec, były plamienia, ale nadal jest dobrze! Nie poddawaj sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko92... Dziekuje za wsparcie :*
    Wykres mi szaleje.. Ale dziś test ledwo widoczny, w pt też, więc nawet na powtorna betę nie lecę. Czekam na @ cierpliwie.
    Dałaś mi nadzieję, bo u mnie to już druga pod rząd ciąża biochemiczna. Ale wierzę że się uda :*

• MMagda37 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Jakie macie normy bety i progesteronu na samym początku ciąży?
    Zrobiłam dziś teścik i po pojawieniu się bladej kreseczki pobiegłam do lab:), oto moje wyniki: 10 dpo beta 12,83, progesteron 14,92. Martwię się o wynik progesteronu, nie za mało?

• kasha85 Nowa

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, betahcg 4700 po 48h tylko 5015. :( dzisiaj gineoklog, znowu poronienie? Chyba już tracę złudzenia.

Matka dwóch Aniołków i Pięknego pólrocznego Janeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w pierwszej cb 12,9.. Spadła do 3 po 72h
    Teraz miałam 6,8 w pt. Progesteron 19,55 Dziś nawet nie szłam powtarzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 15:42

• MMagda37 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za szybkie feedbacki. Mama36 przykro mi z powodu pierwszej ciąży, teraz 3mam kciuki żeby się udało! Zazdroszczę progesteronu. Kasha85 mam nadzieję, że wszystko będzie jednak dobrze, daj znać po wizycie. Ja też już po wizycie u gin.. faktycznie ten mój progest powinien wynosić już ok 20. Dostałam luteinę i duphaston 2xdziennie, w środę badania powtórne.. bardzo się martwię...

• MMagda37 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro oczywiście teścik z rana..oby ta kreseczka była już wyraźniejsza.

• kasha85 Nowa

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza na usg, powiedział, że przyrost marny bo marny, ale niby 1 mm jest, i nie wyrokujmy, bo może to późniejsza ciąża. Za tydzień kolejne usg. Czekanie,

Matka dwóch Aniołków i Pięknego pólrocznego Janeczka
  • MMagda37 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to całkiem dobra wiadomość. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha85 wrote:
    Byłam u lekarza na usg, powiedział, że przyrost marny bo marny, ale niby 1 mm jest, i nie wyrokujmy, bo może to późniejsza ciąża. Za tydzień kolejne usg. Czekanie,
    Mocno trzymam kciuki, ale proszę później wirusków moc przesłać... Przynajmniej ja proszę po tej drugiej stracie jak będzie, bo u innych liczę na piękne bety :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu plamię smutny uśmiech na jakieś 2 tygodnie był spokój a wczoraj znowu... nie jest to obfite ale jednak, mam nadzieję że przyczyną jest zmiana na szyjce macicy ( ostatnio Pani doktor mi mówiła że mam zmianę ektopową na zamkniętej szyjce) jak się nie rozkręci to zaczekam tydzień do kolejnej wizyty a jak się rozkręci to będę do niej dzwonić - na szczęście mam prywatny nr tel uśmiech

• agniesja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Dziewczyny, powodzenia Wam życzę!

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ