beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Julka15 wrote:U mnie beta 9530 z przedwczoraj. Myślicie że będzie juz serduszko?
Wątpię, szansa jest mała, choć nie jest to całkowicie wykluczone - z moich informacji, tego co czytałam, autopsji i doświadczeń innych kobiet, serduszka można się spodziewać ok. bety 17000 w górę. Natomiast ciążą to nie matematyka i może być różnie. Choć nie martwiłabym się gdyby przy takiej becie nie było serduszka na USGJulka15 lubi tę wiadomość
-
Smutnamiss wrote:Byłam znowu z krwawieniem na IP jego źródło nieznane mój dzieciak żyje od ostatniego badania z 1.54 na 2.14 i serduszko z 167 na 174 podskoczylo. 3 krwawienie za mną to istny horror
I nic? Nie znaleźli krwiaka?
A pulsem się nie sugeruj, puls w każdej sekundzie się zmieniaNp. jak dziecko śpi to będzie niższy, jak łobuzuje to wyższy. Tak samo jak u Ciebie - leżysz na łóżku masz niski puls, zaczniesz biegać to wzrośnie, z dzieckiem jest dokładnie tak samo, wszystko jest kwestią chwili w jakiej puls zostanie zmierzony
-
nick nieaktualnyja tak miałam okazało się, że to z szyjki która jest teraz bardzo ukrwiona i pekaly mi naczynka ale przeszło i teraz jest już wszystko okej, pozniej miałam jeszcze taka sytuacje podczas wyprozniania gdy mocniej parlam i też się pojawiła żywa krew ale to znowu z naczynka wtedy już to wiedziałam i nawet nie szłam do lekarza po prostu 2 dni polezalam i jest wszystko okej
-
Hej witajcie, potrzebuje waszego wsparcia i wiedzy... 11.01 tj. w 28dc zrobilam hcg total i wyszlo 113,5
Z racji weekendu zrobilam badanie dzis (po 72h) i wyszlo 263 mUl/ml. Przyrost wg kalkulatora w normie ok. 75% jednak bardzo sie martwie... Lekarka powiedziala ze przyrost taki sobie natomiast na progesteron 17,80 powiedziala ze ok, nie ma potrzeby brania duphastonu... kolejne badanie kazala robic w czwartek, jednak waham sie czy nie zrobic za 48h? Boje sie bo jest zupelnie inaczej niz w pierwszej ciazy, w ogole nie boli mnie brzuch, w zasadzie to nie odczuwam niczego co wskazywaloby na ciaze..
-
kowieczka wrote:Hej witajcie, potrzebuje waszego wsparcia i wiedzy... 11.01 tj. w 28dc zrobilam hcg total i wyszlo 113,5
Z racji weekendu zrobilam badanie dzis (po 72h) i wyszlo 263 mUl/ml. Przyrost wg kalkulatora w normie ok. 75% jednak bardzo sie martwie... Lekarka powiedziala ze przyrost taki sobie natomiast na progesteron 17,80 powiedziala ze ok, nie ma potrzeby brania duphastonu... kolejne badanie kazala robic w czwartek, jednak waham sie czy nie zrobic za 48h? Boje sie bo jest zupelnie inaczej niz w pierwszej ciazy, w ogole nie boli mnie brzuch, w zasadzie to nie odczuwam niczego co wskazywaloby na ciaze..
HCG Total, a beta HCG to dwa różne badania. Chcesz porównywać przyrosty czy wartości to zrób beta HCG. HCG total zwykle ma dużo niższą wartość niż beta HCG i rządzi się nieco innymi prawami. Pytanie czy lekarka ogarnęła, ze badałaś total, a nie betę? -
dziewczyny chyba niepotrzebnie zrobiłam betę po raz n-ty. na początku w okolicy miesiącxki i kilka dni po przyrosty piękne 202-903-2452. coś mnie tknęło i zxrobiłam po 12 dniach od ostatniego wyniku i wyszlo 50041. przyrost pokazuje 65,3% i kalkulator twierdzi, że jest ok. czy beta spowalnia trochę w późniejszym etapie? jestem w 7 tygodniu. progesteron też mi spadł co mnie martwi: z 24 na 18. cały czas biorę duphaston.
-
magda.g85 wrote:dziewczyny chyba niepotrzebnie zrobiłam betę po raz n-ty. na początku w okolicy miesiącxki i kilka dni po przyrosty piękne 202-903-2452. coś mnie tknęło i zxrobiłam po 12 dniach od ostatniego wyniku i wyszlo 50041. przyrost pokazuje 65,3% i kalkulator twierdzi, że jest ok. czy beta spowalnia trochę w późniejszym etapie? jestem w 7 tygodniu. progesteron też mi spadł co mnie martwi: z 24 na 18. cały czas biorę duphaston.
Przy wartościach czterocyfrowych beta już zwalnia, a co dopiero przy pięciocyfrowych. Wszystko jest OK, a przy tak wysokiej becie jak 50 tyś możesz śmiało udać się na USG, będzie już uwidocznione serduszko. I już nie ma co męczyć bety bo teraz wyniki mogą być różne. Ma to sens tylko na początku ciąży, przy niskich wartościach.magda.g85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Leira wrote:HCG Total, a beta HCG to dwa różne badania. Chcesz porównywać przyrosty czy wartości to zrób beta HCG. HCG total zwykle ma dużo niższą wartość niż beta HCG i rządzi się nieco innymi prawami. Pytanie czy lekarka ogarnęła, ze badałaś total, a nie betę?
-
kowieczka wrote:Mysle ze ogarnela ze to total, niestety na bete trzeba u nas czekac ok 5 dni... A jaka jest roznica? W sensie nie powinna przyrastac jak total o 100% co 48-72h?
No właśnie niekoniecznie, bo total to jest całkowita ilość hormonu w krwi (czyli wszystkich podjednostek hormonu), a beta HCG to badanie tylko jednej podjednostki. HCG Total mówi nam o zmianach wszystkich podjednostek naraz, czyli na logikę, jakby jedna rosła, a druga spadała to nie wiemy która jak się dokładnie zachowuje, a beta HCG odnosi się tylko do zachowania jednej podjednostki, czyli właśnie bety.
W każdym razie jest przyrost, a to jest ważne. -
Leira wrote:No właśnie niekoniecznie, bo total to jest całkowita ilość hormonu w krwi (czyli wszystkich podjednostek hormonu), a beta HCG to badanie tylko jednej podjednostki. HCG Total mówi nam o zmianach wszystkich podjednostek naraz, czyli na logikę, jakby jedna rosła, a druga spadała to nie wiemy która jak się dokładnie zachowuje, a beta HCG odnosi się tylko do zachowania jednej podjednostki, czyli właśnie bety.
W każdym razie jest przyrost, a to jest ważne.