X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w 7 skończonym?. bo ja siedzę i panikę sieje. bylam panstwowo. to lekarz marudzil ze pecherzyk rozciągnięty nieco. ale jak pooglądal z każdej str to ksztalt sie zmienial. lekarz na nfz to ani wielkości pęcherzyka nie podal ani o zarodku nie wspomnial..m a ja tak vzytam te fora i swiruje.

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Karola wrote:
    Leira, a ja czytała że to nie zawsze idzie w parze z betą. Najlepiej iść w 7tc na usg, wtedy już powinno być widać. To, że w 5tc widać pęcherzyk to już coś, bo dziewczyny pisały że nie zawsze coś było także super :)

Tak, ja też czytałam takie bzdury, kiedy lekarka mi powiedziała, że moja ciąża to ciąża pozamaciczna bo przy becie 1000 nie widać jaja w macicy. Wiek ciąży liczony z OM nic nie mówi, bo nie wiesz kiedy była owulacja.

Do bety 5000 może nie być widać pęcherza, jest to przebadane i opisane w ramach doktoratu zagranicznego naukowca, jak odkopię ten dokument kiedyś to Wam wkleję. U mnie przy becie 2500 nic nie było widać w macicy, usłyszałam, że CP, a tydzień później pojawiło się jajo.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na NFZ ja nawet nie chodzę że względu na sprzęt, często jest tak że coś widzą nie tak a okazuje się że jest wszystko dobrze tylko ich sprzęt zawodzi... ja długo czekałam żeby zobaczyć fasolke a w rezultacie 7t3d wypadło że widziałam fasolke i serduszko więc nie stresuj się, ciąża jest rozwija się na wszystko musi przyjść pora :)

• Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    ale w 7 skończonym?. bo ja siedzę i panikę sieje. bylam panstwowo. to lekarz marudzil ze pecherzyk rozciągnięty nieco. ale jak pooglądal z każdej str to ksztalt sie zmienial. lekarz na nfz to ani wielkości pęcherzyka nie podal ani o zarodku nie wspomnial..m a ja tak vzytam te fora i swiruje.

Nie czytaj bzdur.
    Zbadaj betę i będzie wiadomo czy można się martwić czy nie.

EDIT: jakiej wielkości był pęcherz? W mm? - spójrz na zdjęcie z USG, powinno być napisane, nawet jak nic lekarz nie powiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:08

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uufff to tydzien przeczekam
    dzis po prostu mam dzień dobrego samopoczucia.zero zgagi. zero nudnosci. zero bólów kolo więzadeł. normalnie Werwa i energia
    i no martwie się.bo moze ja juz nudnosci poważne powonnam miec. a nie było i minelo....

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    uufff to tydzien przeczekam
    dzis po prostu mam dzień dobrego samopoczucia.zero zgagi. zero nudnosci. zero bólów kolo więzadeł. normalnie Werwa i energia
    i no martwie się.bo moze ja juz nudnosci poważne powonnam miec. a nie było i minelo....

Nudności możesz nie mieć w ogóle (czego szczerze Ci życzę ;) ). U mnie jakiekolwiek objawy pojawiły się chyba w 8 tygodniu, a potem już zdychałam do 2 trymestru, tak więc spokojnie. Wrzuć na luz, stres nie sprzyja ciąży, a lekarze niestety często niepotrzebnie stresują pacjentki, albo wykazują się rażącą niekompetencją. Nigdy nie wierz żadnemu na słowo, zawsze dopytuj o wszystko, każ sobie pokazywać na USG i tłumaczyć, a także zawsze potwierdzaj każdą złą diagnozę u innego lekarza. Mnie wysłała lekarka do szpitala na usunięcie ciąży pozamacicznej, której nie miałam, więc z dystansem do nich ;)

maja1405 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dostalam zdj usg i nie podal mi wielkosci pęcherzyka. o zarodku czu pęcherzyku zoltkowym to nie wspomnę.
    bete robilam 2 tyg temu. co dwa dni 714-1220-2640. tydz później bylam na tym usg.

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    nie dostalam zdj usg i nie podal mi wielkosci pęcherzyka. o zarodku czu pęcherzyku zoltkowym to nie wspomnę.
    bete robilam 2 tyg temu. co dwa dni 714-1220-2640. tydz później bylam na tym usg.

Przy takiej becie to nie dziwne, że nie było widać zarodka :)
    Przyrosty piękne, widać, że ciąża młoda i dopiero się rozwija - na bank miałaś nieco przesuniętą owulację, przypuszczam, że koło 5-7 dni. Bazując na tym co wiemy to myślę, że, na kolejnym USG, spokojnie będzie zarodek i pewnie akcja serca. Jak dla mnie wszystko wygląda bardzo standardowo i ciąża rozwija się prawidłowo, naprawdę nie ma powodu do stresu.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat owu mam regularną i cykle jak zegarek 26 dni. w
    ew jeden w te lub w tamte. ostatni okres 18.11. owu przypadła między 30.11 a 02.12

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    akurat owu mam regularną i cykle jak zegarek 26 dni. w
    ew jeden w te lub w tamte. ostatni okres 18.11. owu przypadła między 30.11 a 02.12

To dobrze, daje to lepszy obraz sytuacji. Tyle, że też trzeba brać pod uwagę, że do zapłodnienia może dojść kilka dni przed lub po owulacji i dlatego właśnie często są takie rozbieżności, ale naprawdę, w Twojej sytuacji, na tą chwilę wszystko wygląda OK, więc nie stresuj się, już niedługo zobaczysz zarodek i pewnie usłyszysz serduszko, uszy do góry :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ide spac spokojnie. po tylu latach to mam sie zagotować.
    moj tylko pisze- nie panikuj nie siedz na forach.nie czytaj o tragedia ch
    łatwo mowic

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    to ide spac spokojnie. po tylu latach to mam sie zagotować.
    moj tylko pisze- nie panikuj nie siedz na forach.nie czytaj o tragedia ch
    łatwo mowic

Przechodziłam to samo, wiem, że jest stres, ale naprawdę u Ciebie to wygląda OK. U mnie w pierwszej ciąży nastraszyli mnie tą cholerną CP, zupełnie bezpodstawnie, a w drugiej miałam krwawienia i krwiaka w macicy. A u Ciebie normalnie się rozwija ciąża, nie ma co czytać jakichś dziwnych historii, bo na ich podstawie to i raka u siebie zdiagnozujesz :P

zwichrowana lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leira a jeszcze jedno pytanie. mój pecherzyk na usg z jednej str byl okragy a z drugiej jak sie pokrecilam taki troche rizciagniety. lekarz mowil ze nie jest super ze nie jest okrągły.
    dobrze się czuje poczytam teraz o pecherzykach nueregularnych i ZONK BOSZE!

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    leira a jeszcze jedno pytanie. mój pecherzyk na usg z jednej str byl okragy a z drugiej jak sie pokrecilam taki troche rizciagniety. lekarz mowil ze nie jest super ze nie jest okrągły.
    dobrze się czuje poczytam teraz o pecherzykach nueregularnych i ZONK BOSZE!

Wpisz sobie w google "pęcherzyk ciążowy" i będziesz w szoku jakie są kształty - nawet banany i wszystko jest OK. Nie szukaj sobie problemów na siłę :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od świat nie mogę dostać się do lekarza bo ciągle go nie ma. Dziś poszłam prywatnie bo mam pakiet z pracy i chciałam tylko potwierdzenia ciąży i skierowanie na usg. Dostałam potwierdziła ciążę ale wpakowala mi książeczkę ciąży i skierowanie na badania które kosztowały by mnie 260zl w sumie. Czy ja mogę już do niej nie iść a z ta książeczka iść do swojego i u niego się leczyć i robić badania na NFZ czy musze juz chodzić do niej??

Julka15
  • Karolina_Karola Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka możesz iść do jakiego chcesz lekarza :)

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka15 wrote:
    Od świat nie mogę dostać się do lekarza bo ciągle go nie ma. Dziś poszłam prywatnie bo mam pakiet z pracy i chciałam tylko potwierdzenia ciąży i skierowanie na usg. Dostałam potwierdziła ciążę ale wpakowala mi książeczkę ciąży i skierowanie na badania które kosztowały by mnie 260zl w sumie. Czy ja mogę już do niej nie iść a z ta książeczka iść do swojego i u niego się leczyć i robić badania na NFZ czy musze juz chodzić do niej??

Na NFZ nawet nie musisz się przyznawać, że masz książeczkę, założy Ci swoją.

Julka15 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobilam do 8 tygodnia dziecko ma już 15.9 mm i serduszko bije 167 na min. Modlę się by spokojnie dorwać do końca ciąży wada okazała się mała bez przegrody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:46

Leira, Dargol, Julka15 lubią tę wiadomość

27a73b5519.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg i nie wiem co myśleć.. opis: Położenie w jamie macicy. W przodozgietym trzonie macicy uwidoczniono pojedynczy pęcherzyk ciążowy ze słabym odczynem doczesnowym GS 8.4mm z przysciennym śladem pęcherzyka zoltkowego YS 2.5mm

Julka15
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ja ci niestety nie pomogę. Widzę że cykl miałyśmy podobnie. Mój zaczął się 28.11 i oby skończył się we wrześniu. Ja na wizytę idę w Poniedzialek. Również bardzo się boję. Ale widzisz pęcherzyk jest to najważniejsze. Może owulka była późno i ciąża jest młodziutka.

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ