beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
speakyourmind93 wrote:Julka jestesmy na podobnym etapie ciazy, mi test wyszedl pozytywny dzien przed Wigilia
Troche ogarniam sprawy kadrowe i l4, bo jak sie zatrudnialam 2 lata temu w firmie to interesowalam sie tematem, na wypadek wlasnie ciazy. A jakie informacje potrzebujesz?
Julka15 -
Julka15 objawow malo bardzo (co dziwne dla mnie, w poprzednich 2 ciazach bardzo zle sie czulam), mam podwyzszone bialko w moczu wiec musze skonsultować to z ginem, ale ogolnie bardzo w porządku. Gorzej z psychika, boje sie po ostatniej stracie... Przepraszam ze Ci nie odpisalam wczesniej nt tego zwolnienia, niestety w Twoim przypadku nie mam pojecia co dalej. Dowiadywalas sie? Jak Twoje samopoczucie?
-
Tak. Juz wszystko wiem
ja dopiero 3 stycznia idę na pierwszą wizytę. Tez bardzo się boje bo nie mam żadnych objawów nawet piersi przestaja boleć boje się ze coś może jest nie tak. Niby bthcg 27-28 przyrastalo. W pierwszej ciąży umierałam na wymioty i wogole a teraz czuje się bardzo dobrze. Daj znać co powie lekarz. I życzę wszystkim na forum dużo zdrówka w Nowym Roku.
speakyourmind93 lubi tę wiadomość
Julka15 -
Dziewczyny doradźcie. Ostatnia miesiączka 29.11 a cykle około 32 dniowe, ogólnie nieregularne. testy przedwczoraj pokazały 2 kreski, druga słaba ale jednak widoczna. Oczywiście niedowierzanie i kolejne testy. Na 6 zrobionych tylko jeden negatywny. Teoretycznie powinnam się już cieszyć, ale dziś badania bety i laborantka dzwoniła że wynik to 16.4. Nie jest jednak zbyt niski? Nie wiem czy się już cieszyć a kolejna beta i lekarz dopiero po nowym roku. Nie wiem co myśleć.
-
Olix wystarczy że beta jest większa od 5 i to oznacza ciążę, a więc gratulacje :*31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
olix941 wrote:Teraz to już sama nie wiem. Koło 23:00 zaczęło się plamienie brazowe, teraz już wygląda jak miesiączka, więc chyba nic z tego.Julka15
-
nick nieaktualny
-
Olix zależy czy to plamienie czy niestety rozkręciło się krwawienie. Niestety oprócz luteiny, co do której lekarze nie są zgodni czy pomaga czy też nie nic się nie da zrobić na tak wczesnym etapie. Jednak jeśli krwawienie jest niewielkie labo mniejsze niż twoja normalna @ to może nie wpłynąć na ciążę. Wiele kobiet miewa w pierwszym trymestrze wlsnsie lekkie krwawienie (często w terminie @) i myli je z @, a potem okazuje się że zarodek jest i ma się dobrze.31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
Julka objawy mogą się zmieniać nasilać się lub odchodzić. Spokojnie. 7tc to idealna czas na usg! Trzymam kciuki.31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
nick nieaktualny
-
dziewczynki kiedy widzieliście cos konkretniejszego na usg. bylam w zeszlym tyg dokladnie 5 tydz i 5 dni. bylo widać grube endometrium i piekny wielki pevherzyk na srodku. lekarz mowil zrza wcześnie na dokladniejsze. kazal przyjsc za 1 miesiac. no kto wytrzyma 4 tyg. 9de za tydz w sobote. będzie to wg OM 7 tydz i 6 dzień. będzie juz cos konkret widac?ono (*) - 05.2011
ono (*) - 01.2019 -
anka1981 wrote:dziewczynki kiedy widzieliście cos konkretniejszego na usg. bylam w zeszlym tyg dokladnie 5 tydz i 5 dni. bylo widać grube endometrium i piekny wielki pevherzyk na srodku. lekarz mowil zrza wcześnie na dokladniejsze. kazal przyjsc za 1 miesiac. no kto wytrzyma 4 tyg. 9de za tydz w sobote. będzie to wg OM 7 tydz i 6 dzień. będzie juz cos konkret widac?
Wiek ciąży, liczony z OM, to najmniej dokładne kryterium.
Jaką masz betę?
Do bety 5000 mIU/ml może nie być widać nawet pęcherza w macicy.
Przy becie 17000 mIU/ml można już uwidocznić serduszko, ale też nie zawsze. -
Leira, a ja czytała że to nie zawsze idzie w parze z betą. Najlepiej iść w 7tc na usg, wtedy już powinno być widać. To, że w 5tc widać pęcherzyk to już coś, bo dziewczyny pisały że nie zawsze coś było także super31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)