X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 4 betę idę we wtorek i potem lekarz też wt lub śr:) Muszę sobie sprawdzić bo się denerwuję, to moja pierwsza ciąża, pragnęłam jej już od jakiś 2-3 lat, ale przez ślub i podróż musiałam się wstrzymać, tabletki rzuciłam we wrześniu dopiero i po stymulacji clo i luteiną się udało:) Dlatego chucham i dmucham! Mam już 27 lat, moim zdaniem najwyższy czas na pierwszą dzidzię:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam lekarza na środę, ale do tego czasu chyba sfiksuję :( my się staraliśmy o fasolkę ponad dwa lata ,i w końcu na teście dwie kreski! jestem bardzo szczęśliwa ;) mama mi mówiła zawsze ,,alusiu wszytsko będzie dobrze'' teraz jesteśmy na etapie budowania domku ;) więc wszystko już mamy !!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • sorriso Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_91 wrote:
    Dziś beta 1407 :):)
    Przypomnę, że w środę 788, a w poniedziałek 642.
    Super! odbiła i teraz będzie wszystko dobrze <3

Olka_91 lubi tę wiadomość

ug37hdgevqd5t264.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, na tak wczesnym etapie i tak nic nie zrobisz jakby cos sie dzialo tfu tfu... Ale jesli Cie uspokaja a nie stresuje betowanie, to smialo :) Ja to bym padla ze stresu przy czestej becie, wiec czekam do wizyty mniej lub bardziej cierpliwie hihi

Wierz mi, tez chucham i dmucham, staralismy sie 8 lat o te ciaze, jestem po trzech stymulacjach IVF i na kopie lekow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 12:30

• Olka_91 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za zainteresowanie :):)
    No właśnie problem, że pęcherzyka nie ma ani w macicy ani poza niąsmutas.gif
    Lekarz powiedział, że myślał, że już coś się pokaże smutas.gif
    Bóle ustały, jedyne co to takie 3 minutówki, a plamienia mniejsze, ale jednak nadal minimalnie brudzę.....
    Lekarz powiedział, by tym się nie przejmować, gorzej jak będą silne bóle

Ciąża pozamaciczna 07.2015 [*]

14.12.2016 fasolka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlka, beta chyba jeszcze za niska zeby pecherzyk bylo widac? Ale jak narosnie za kilka dni... :D A kiedy idziesz znowu na wizyte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 06:33

• Olka_91 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie problem, że mojego gin cały przyszły tydzień nie ma :(
    W środę jadę do szpitala na kontrole dopiero.....

Ciąża pozamaciczna 07.2015 [*]

14.12.2016 fasolka <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co mam zrobić? denerwuję się już nie moge sie doczekać srody aż pojdę na usg , wiem że ostatnio nie bylo nic widac bo jeszcze za wczas i niska beta 638, po tyg powinno juz coś być.. w poneidziałek ide na betę oby była wysokaaa

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co masz zrobić, czekać, nic innego nie zrobisz :)

U mnie w sobotę była beta 492, byłam wtedy u gina we wtorek i był tylko pęcherzyk ciążowy i nic więcej, beta była 2114.

agga1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fakt niestety taki ze musimy czekac ;) Trzymam za Was kciuki, za Wasze dzieciaczki i za... Cierpliwosc :)

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest najgorsze :( Ja właśnie odebrałam wyniki z laboratorium i okazało się, że betę mam ponad 2000, a na USG nic jeszcze nie widać. Niby to dopiero 4 tydzień i lekarz powiedział, że może nie być nic widać, ale znowu taka wysoka beta..... Cały czas obawiam się, że to może być ciąża pozamaciczna :(((

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    wydaje mi się,że dołączę:)
    ale mam trochę niepewności...

ostatnia miesiaczka była 29 maja. cykle mam rózne-między 29 a 33 dni.
    w zeszły poniedziałek beta hcg wyniosła 32.7 przy dwóch pozytywnych testach.
    w piątek u lekarza nic nie było widać na usg, mówi,że może za wcześnie...
    powiedzcie mi czy mam robić jutro betę? o 16, 30 kazał mi przyjść na szukanie pęcherzyka :)

mam wątpliwości, boję się,że beta nie wzrośnie bo taka malutka była...
    i sama nie wiem czy jestem w tej ciązy czy nie... za dużo czytałam w necie o poronieniach itp i się stresuję..

przyjmiecie do swojego grona?:)

Liskova lubi tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia - ja po becie z poniedziałku 751,80, w czwartek byłam na usg i był sam pęcherzyk dopiero widoczny 4,4mm. Nie ma się co martwić, za wcześnie. Jak widać poniżej, bete miałam już 3x. Musi wzrosnąć hormon, spokojnie:) Jeśli sie denerwujesz - idź, mnie to uspokoiło.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli zaczynałyśmy z podobnej bety :)
    jak patrze na inne dziewczyny to one zaczynaly od wysokich :)

u mnie nic na razie nie było widać ;(

• sorriso Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wysokość bety nie ma znaczenia ważne żeby prawidłowo przyrastała. Jak się martwisz to możesz powtórzyć bete i sprawdzić czy przyrasta. Nie denerwuj sie, wszystko będzie dobrze :)

ug37hdgevqd5t264.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem, ale za duzo czytam. w nocy miałam straszne koszmary :)
    muszę zacząc pozytywy czytać :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    To czekanie jest najgorsze :( Ja właśnie odebrałam wyniki z laboratorium i okazało się, że betę mam ponad 2000, a na USG nic jeszcze nie widać. Niby to dopiero 4 tydzień i lekarz powiedział, że może nie być nic widać, ale znowu taka wysoka beta..... Cały czas obawiam się, że to może być ciąża pozamaciczna :(((
    Ale ZUPEŁNIE nic nie było, czy był pęcherzyk? Bo u mnie przy becie 2114, jak pisałam wyżej, widać było pęcherzyk w macicy, ale nawet bez zarodka jeszcze.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    cześć dziewczyny :)
    wydaje mi się,że dołączę:)
    ale mam trochę niepewności...

ostatnia miesiaczka była 29 maja. cykle mam rózne-między 29 a 33 dni.
    w zeszły poniedziałek beta hcg wyniosła 32.7 przy dwóch pozytywnych testach.
    w piątek u lekarza nic nie było widać na usg, mówi,że może za wcześnie...
    powiedzcie mi czy mam robić jutro betę? o 16, 30 kazał mi przyjść na szukanie pęcherzyka :)

mam wątpliwości, boję się,że beta nie wzrośnie bo taka malutka była...
    i sama nie wiem czy jestem w tej ciązy czy nie... za dużo czytałam w necie o poronieniach itp i się stresuję..

przyjmiecie do swojego grona?:)
    Beta była malutka, bo to bardzo wczesna ciąża. Możesz zrobić, żeby zobaczyć, czy prawidłowo przyrasta, ale nie musisz :)
    Ja robiłam, bo mnie to uspokoiło :)

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ale ZUPEŁNIE nic nie było, czy był pęcherzyk? Bo u mnie przy becie 2114, jak pisałam wyżej, widać było pęcherzyk w macicy, ale nawet bez zarodka jeszcze.

Zupełnie nic :( Ginekolog dosyć dokładnie przeszukał macicę, jajniki i niczego, nawet pęcherzyka, nie zobaczył. Inny problem w tym, że mam sporego mięśniaka :( i gin stwierdził, że może przysłaniać pęcherzyk a poza tym według ostatniej miesiączki jestem dopiero w 4 tygodniu i 2 dniu ciąży. Ta beta też mnie ścięła z nóg. Obawiam się ciąży pozamacicznej i tego, że mogę mieć bliźnięta, bo sama mam brata bliźniaka.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no to widzisz, jak masz mięśniaka, to też jednak inna sytuacja :)
    Kiedy masz iść znów do gina?

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ