X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Karka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 4 betę idę we wtorek i potem lekarz też wt lub śr:) Muszę sobie sprawdzić bo się denerwuję, to moja pierwsza ciąża, pragnęłam jej już od jakiś 2-3 lat, ale przez ślub i podróż musiałam się wstrzymać, tabletki rzuciłam we wrześniu dopiero i po stymulacji clo i luteiną się udało:) Dlatego chucham i dmucham! Mam już 27 lat, moim zdaniem najwyższy czas na pierwszą dzidzię:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam lekarza na środę, ale do tego czasu chyba sfiksuję :( my się staraliśmy o fasolkę ponad dwa lata ,i w końcu na teście dwie kreski! jestem bardzo szczęśliwa ;) mama mi mówiła zawsze ,,alusiu wszytsko będzie dobrze'' teraz jesteśmy na etapie budowania domku ;) więc wszystko już mamy !!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • sorriso Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_91 wrote:
    Dziś beta 1407 :):)
    Przypomnę, że w środę 788, a w poniedziałek 642.
    Super! odbiła i teraz będzie wszystko dobrze <3

Olka_91 lubi tę wiadomość

ug37hdgevqd5t264.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, na tak wczesnym etapie i tak nic nie zrobisz jakby cos sie dzialo tfu tfu... Ale jesli Cie uspokaja a nie stresuje betowanie, to smialo :) Ja to bym padla ze stresu przy czestej becie, wiec czekam do wizyty mniej lub bardziej cierpliwie hihi

Wierz mi, tez chucham i dmucham, staralismy sie 8 lat o te ciaze, jestem po trzech stymulacjach IVF i na kopie lekow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 12:30

• Olka_91 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za zainteresowanie :):)
    No właśnie problem, że pęcherzyka nie ma ani w macicy ani poza niąsmutas.gif
    Lekarz powiedział, że myślał, że już coś się pokaże smutas.gif
    Bóle ustały, jedyne co to takie 3 minutówki, a plamienia mniejsze, ale jednak nadal minimalnie brudzę.....
    Lekarz powiedział, by tym się nie przejmować, gorzej jak będą silne bóle

Ciąża pozamaciczna 07.2015 [*]

14.12.2016 fasolka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlka, beta chyba jeszcze za niska zeby pecherzyk bylo widac? Ale jak narosnie za kilka dni... :D A kiedy idziesz znowu na wizyte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 06:33

• Olka_91 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie problem, że mojego gin cały przyszły tydzień nie ma :(
    W środę jadę do szpitala na kontrole dopiero.....

Ciąża pozamaciczna 07.2015 [*]

14.12.2016 fasolka <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co mam zrobić? denerwuję się już nie moge sie doczekać srody aż pojdę na usg , wiem że ostatnio nie bylo nic widac bo jeszcze za wczas i niska beta 638, po tyg powinno juz coś być.. w poneidziałek ide na betę oby była wysokaaa

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co masz zrobić, czekać, nic innego nie zrobisz :)

U mnie w sobotę była beta 492, byłam wtedy u gina we wtorek i był tylko pęcherzyk ciążowy i nic więcej, beta była 2114.

agga1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fakt niestety taki ze musimy czekac ;) Trzymam za Was kciuki, za Wasze dzieciaczki i za... Cierpliwosc :)

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest najgorsze :( Ja właśnie odebrałam wyniki z laboratorium i okazało się, że betę mam ponad 2000, a na USG nic jeszcze nie widać. Niby to dopiero 4 tydzień i lekarz powiedział, że może nie być nic widać, ale znowu taka wysoka beta..... Cały czas obawiam się, że to może być ciąża pozamaciczna :(((

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    wydaje mi się,że dołączę:)
    ale mam trochę niepewności...

ostatnia miesiaczka była 29 maja. cykle mam rózne-między 29 a 33 dni.
    w zeszły poniedziałek beta hcg wyniosła 32.7 przy dwóch pozytywnych testach.
    w piątek u lekarza nic nie było widać na usg, mówi,że może za wcześnie...
    powiedzcie mi czy mam robić jutro betę? o 16, 30 kazał mi przyjść na szukanie pęcherzyka :)

mam wątpliwości, boję się,że beta nie wzrośnie bo taka malutka była...
    i sama nie wiem czy jestem w tej ciązy czy nie... za dużo czytałam w necie o poronieniach itp i się stresuję..

przyjmiecie do swojego grona?:)

Liskova lubi tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia - ja po becie z poniedziałku 751,80, w czwartek byłam na usg i był sam pęcherzyk dopiero widoczny 4,4mm. Nie ma się co martwić, za wcześnie. Jak widać poniżej, bete miałam już 3x. Musi wzrosnąć hormon, spokojnie:) Jeśli sie denerwujesz - idź, mnie to uspokoiło.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli zaczynałyśmy z podobnej bety :)
    jak patrze na inne dziewczyny to one zaczynaly od wysokich :)

u mnie nic na razie nie było widać ;(

• sorriso Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wysokość bety nie ma znaczenia ważne żeby prawidłowo przyrastała. Jak się martwisz to możesz powtórzyć bete i sprawdzić czy przyrasta. Nie denerwuj sie, wszystko będzie dobrze :)

ug37hdgevqd5t264.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem, ale za duzo czytam. w nocy miałam straszne koszmary :)
    muszę zacząc pozytywy czytać :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    To czekanie jest najgorsze :( Ja właśnie odebrałam wyniki z laboratorium i okazało się, że betę mam ponad 2000, a na USG nic jeszcze nie widać. Niby to dopiero 4 tydzień i lekarz powiedział, że może nie być nic widać, ale znowu taka wysoka beta..... Cały czas obawiam się, że to może być ciąża pozamaciczna :(((
    Ale ZUPEŁNIE nic nie było, czy był pęcherzyk? Bo u mnie przy becie 2114, jak pisałam wyżej, widać było pęcherzyk w macicy, ale nawet bez zarodka jeszcze.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    cześć dziewczyny :)
    wydaje mi się,że dołączę:)
    ale mam trochę niepewności...

ostatnia miesiaczka była 29 maja. cykle mam rózne-między 29 a 33 dni.
    w zeszły poniedziałek beta hcg wyniosła 32.7 przy dwóch pozytywnych testach.
    w piątek u lekarza nic nie było widać na usg, mówi,że może za wcześnie...
    powiedzcie mi czy mam robić jutro betę? o 16, 30 kazał mi przyjść na szukanie pęcherzyka :)

mam wątpliwości, boję się,że beta nie wzrośnie bo taka malutka była...
    i sama nie wiem czy jestem w tej ciązy czy nie... za dużo czytałam w necie o poronieniach itp i się stresuję..

przyjmiecie do swojego grona?:)
    Beta była malutka, bo to bardzo wczesna ciąża. Możesz zrobić, żeby zobaczyć, czy prawidłowo przyrasta, ale nie musisz :)
    Ja robiłam, bo mnie to uspokoiło :)

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ale ZUPEŁNIE nic nie było, czy był pęcherzyk? Bo u mnie przy becie 2114, jak pisałam wyżej, widać było pęcherzyk w macicy, ale nawet bez zarodka jeszcze.

Zupełnie nic :( Ginekolog dosyć dokładnie przeszukał macicę, jajniki i niczego, nawet pęcherzyka, nie zobaczył. Inny problem w tym, że mam sporego mięśniaka :( i gin stwierdził, że może przysłaniać pęcherzyk a poza tym według ostatniej miesiączki jestem dopiero w 4 tygodniu i 2 dniu ciąży. Ta beta też mnie ścięła z nóg. Obawiam się ciąży pozamacicznej i tego, że mogę mieć bliźnięta, bo sama mam brata bliźniaka.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no to widzisz, jak masz mięśniaka, to też jednak inna sytuacja :)
    Kiedy masz iść znów do gina?

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ