beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
TWOJE POSTY ZGŁOSIŁAM DO ADMINISTRATORA FORUM!
SAMA SIĘ OGARNIJ, BO FORUM TO MIEJSCE DLA kulturalnych osób spodziewających się dziecka, a nie dla ludzi nie potrafiących się zachować w publicznym miejscuAgnesia lubi tę wiadomość
Mój Wielki Cud!!!
Oliś, 06/2016 - 3710g, 56 cm - CC 38+4 tc
-
Patutka, lekarz nie powinien mówić takich rzeczy.
No kurczę, myślę, że jak każda z nas by otrzymała takie wiadomości, to dołek murowany.
Podobnie u mnie było. Miałam w obecnej ciąży plamienia przez 3 tygodnie.
A lekarz nie patrząc jeszcze na monitor, zainsynuował, że plamienia są niekorzystne i odczułam to, jakby nie dawał szansy.
Nie mówię, że ma pocieszać, ale też nie dołować.
Zauważyłam, że ginekolodzy stali się bardzo mało empatyczni. Nie wiem, może dlatego, że poronienia stały się dosyć "popularne"? -
I słusznie, że poszłaś do drugiego lekarza.
A widzisz, już inaczej powiedział. I zapewne kamień spadł Ci z serca.
U mnie też jest młodsza ciąża o 5 dni;)
Także to norma:) Wszystko zależy od dnia owulacji, zapłodnienia, zagnieżdżenia.
Mi nawet nie badał tętna we wczesnej ciąży;)
Jak byłam na badaniach prenatalnych to też nie.. Hmmm...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:46
-
nick nieaktualnya ja Wam powiem, że takie stresy to nie dla mnie - sama się nakręcam nie wiem na co. Jak mnie boli brzuch to źle, jak mnie nie boli to też źle. Beta mi w zeszłym tygodniu rosła dobrze, więcej nie robię. Zrobiłam tylko test jeszcze raz, krecha pojawila się od razu, była mocna, więc też coś musiało urosnąć.
Teraz tylko odliczam do 1.12 i zastanawiam się jak przeżyć w pracy - pół dnia przy biurku jest ok, ale druga połowa ciągnie mi się niemiłosiernie i cała sztywnieje...
no i ściskanie żołądka z głodu co 2 godziny... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatutka wrote:No Ale skoro stały sie popularne, to chyba powinni bardziej reagować typu doradzać kobiecie, zatroszczyc sie nia. Bo ja np,jak uslyszalam, ze moj maly nie ma szans bylam jak na sciecie. Dopiero bedac wieczoren u drugiego gina prywatnie, otrzasnal mnie i powiedzial, ze tamten to jakis konowal, bo Przeciez maly jest mlodszy i ma prawo do takich opoznien No i ze tetno jak na ten tydzien jest bardzo dovre.
Moim zdaniem nie ma Wiecej poronien, tzn nie statycznie. Tylko kobiety po prostu zaczely robic testy, wyczekiwac ciazy i sprawdzac rozne sygnaly organizmu. No i Moim zdaniem statycznie po proatu jest Wiecej poronien bo kobiety od razu do lekarza biegna. Ja szczerze mowiac gdyby Nie poronienie do lekarza bym poszla kolo 9 tygodnia. Czy pamietasz moze jakie tetno Mial Twoj maly w okolicach 6 tyg?
6t6d tętno 120ud/min lekarz powiedział że tętno piękne, a serduszko dopiero co zaczęło bić. W tym momencie jak widzisz jestem 28t4d -
Dziewczyny, sprawdzajcie w kalkulatorach przyrostu bety..
Oczywiście na 1 miejscu:
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
Niedawno przesłała dosyć fajny kalendarz Eliza Pyza, tylko jest po angielsku.
http://www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels
Czasem korzystałam też z:
http://www.cyklometr.pl/kalkulatory/beta-hcg
Oraz http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
Także macie do koloru, do wyboru;)
-
nick nieaktualny
-
Gagaga wrote:a ja Wam powiem, że takie stresy to nie dla mnie - sama się nakręcam nie wiem na co. Jak mnie boli brzuch to źle, jak mnie nie boli to też źle. Beta mi w zeszłym tygodniu rosła dobrze, więcej nie robię. Zrobiłam tylko test jeszcze raz, krecha pojawila się od razu, była mocna, więc też coś musiało urosnąć.
Teraz tylko odliczam do 1.12 i zastanawiam się jak przeżyć w pracy - pół dnia przy biurku jest ok, ale druga połowa ciągnie mi się niemiłosiernie i cała sztywnieje...
no i ściskanie żołądka z głodu co 2 godziny...
Gagaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przechodzę przez to. Zje się normalnie kolację, a tak nagle, godzina 24,1,3 w nocy, silny głód łapie.
Ostatnio półprzytomna wstałam i podkradłam chociaż jogurt pitny, aby złagodzić to uczucie.
Wkurzające to jest, i to bardzo.
Chce się spać, ale ten głód...po prostu jest silniejszy..Gagaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny