Beta rośnie, progesteron spadł
-
Witajcie dziewczyny,
Piszę w zasadzie, żeby może usłyszeć od kogoś ze była podobna sytuacja i wszystko się dobrze skończyło.
Tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży - 2 kreski, 10dpo
Tego samego dnia poszłam na betę, dwa dni później również i trzeci raz dzisiaj po 4 dniach. Badałam również progesteron, bo jestem po ciąży biochemicznej w listopadzie.
To moje wyniki:
1/9
beta HCG: 72.82
Prog: 23.51
1/11
Beta HCG: 226.70
Prog: 27.51
1/15 (dzisiaj)
Beta HCG: 1148.74
Prog: 22.39
Czyli progesteron spadł... jestem przerażona. Dzwoniłam do ginekologa, przepisał luteinę i cyclogest.
Jak jest z tym progesteronem? Czy to zwiastuje coś złego? Czy on może się tak wahać?
Odchodzę od zmysłów, bo boję się, że znowu coś się nie utrzyma.
Czy ktoś miał podobną sytuację i skończyło się sukcesem?
Ściskam -
Dziękuję dziewczyny! Ginekolog zadzwoniła, żebym jutro wpadła na USG rano sprawdzić, czy już coś widać gdzie jest ciąża umiejscowiona.
Szczerze mówiąc to nigdy nie spodziewałam się, że pozytywny test wiąże się z takim strachem o to, że wszystko będzie ok 🥺 dni ciągną mi się niesamowicie -
Jeszcze pytanie z mojej strony, bo nigdy jeszcze nie brałam progesteronu ani innych tego typu - jak brać luteinę? Wzięłam dzisiaj wieczorem pod język i trzymałam aż się rozpuściła. Czy mogę zejść od razu po? Jak z piciem wody, jakiś odstęp? Brać z posiłkami, czy pomiędzy? Mam przepisaną 3x dziennie 50mg doustnie i 2x dziennie dopochwowo, więc to drugie zakładam, że rano i przed snem?
Dodatkowo, od wczoraj właście straciłam symptomy takie jak bóle podbrzusza i piersi. Czy ktoś miał taki zanik na wczesnym etapie i symptomy wróciły? Zakładam, że mogą wahać się z dnia na dzień. -
Aleks96 wrote:Jeszcze pytanie z mojej strony, bo nigdy jeszcze nie brałam progesteronu ani innych tego typu - jak brać luteinę? Wzięłam dzisiaj wieczorem pod język i trzymałam aż się rozpuściła. Czy mogę zejść od razu po? Jak z piciem wody, jakiś odstęp? Brać z posiłkami, czy pomiędzy? Mam przepisaną 3x dziennie 50mg doustnie i 2x dziennie dopochwowo, więc to drugie zakładam, że rano i przed snem?
Dodatkowo, od wczoraj właście straciłam symptomy takie jak bóle podbrzusza i piersi. Czy ktoś miał taki zanik na wczesnym etapie i symptomy wróciły? Zakładam, że mogą wahać się z dnia na dzień.
Oj, symptomy... najwieksza kumulacja jest potem, poczekaj aż beta urośnie. A jak nie będzie nie oznacza, że coś źle. Ja świrowałam, bo z dnia na dzień przestały boleć piersi, a tylko taki objaw był. Nie wróciło. 5, 6 tc oprócz braku @ nie czułam nic więcej. -