X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta rośnie, progesteron spadł
Odpowiedz

Beta rośnie, progesteron spadł

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleks96 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Piszę w zasadzie, żeby może usłyszeć od kogoś ze była podobna sytuacja i wszystko się dobrze skończyło.

Tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży - 2 kreski, 10dpo

Tego samego dnia poszłam na betę, dwa dni później również i trzeci raz dzisiaj po 4 dniach. Badałam również progesteron, bo jestem po ciąży biochemicznej w listopadzie.

To moje wyniki:

1/9
    beta HCG: 72.82
    Prog: 23.51

1/11
    Beta HCG: 226.70
    Prog: 27.51

1/15 (dzisiaj)
    Beta HCG: 1148.74
    Prog: 22.39

Czyli progesteron spadł... jestem przerażona. Dzwoniłam do ginekologa, przepisał luteinę i cyclogest.

Jak jest z tym progesteronem? Czy to zwiastuje coś złego? Czy on może się tak wahać?

Odchodzę od zmysłów, bo boję się, że znowu coś się nie utrzyma.

Czy ktoś miał podobną sytuację i skończyło się sukcesem?

Ściskam

• Nineq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spadał, miałam plamienie, dostałam luteinę i do tej pory ok. Już ją nawet odstawiam.
    Bierz luteinę i cyclogest. Progesteron nie spadł Ci poniżej 20 nawet wiec jest dobry.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Pingwin Nowa

Wysłany: 15 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi progesteron spadł pomiędzy 12 dpo a 14 dpo (beta rosła). Dostałam duphaston, byłam na USG ok tydzień po tym spadku i było wszystko ok

• Aleks96 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Ginekolog zadzwoniła, żebym jutro wpadła na USG rano sprawdzić, czy już coś widać gdzie jest ciąża umiejscowiona.

Szczerze mówiąc to nigdy nie spodziewałam się, że pozytywny test wiąże się z takim strachem o to, że wszystko będzie ok 🥺 dni ciągną mi się niesamowicie

• Aleks96 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie z mojej strony, bo nigdy jeszcze nie brałam progesteronu ani innych tego typu - jak brać luteinę? Wzięłam dzisiaj wieczorem pod język i trzymałam aż się rozpuściła. Czy mogę zejść od razu po? Jak z piciem wody, jakiś odstęp? Brać z posiłkami, czy pomiędzy? Mam przepisaną 3x dziennie 50mg doustnie i 2x dziennie dopochwowo, więc to drugie zakładam, że rano i przed snem?

Dodatkowo, od wczoraj właście straciłam symptomy takie jak bóle podbrzusza i piersi. Czy ktoś miał taki zanik na wczesnym etapie i symptomy wróciły? Zakładam, że mogą wahać się z dnia na dzień.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks96 wrote:
    Jeszcze pytanie z mojej strony, bo nigdy jeszcze nie brałam progesteronu ani innych tego typu - jak brać luteinę? Wzięłam dzisiaj wieczorem pod język i trzymałam aż się rozpuściła. Czy mogę zejść od razu po? Jak z piciem wody, jakiś odstęp? Brać z posiłkami, czy pomiędzy? Mam przepisaną 3x dziennie 50mg doustnie i 2x dziennie dopochwowo, więc to drugie zakładam, że rano i przed snem?

Dodatkowo, od wczoraj właście straciłam symptomy takie jak bóle podbrzusza i piersi. Czy ktoś miał taki zanik na wczesnym etapie i symptomy wróciły? Zakładam, że mogą wahać się z dnia na dzień.
    U mnie tylko dopochwowa i tak, rano i wieczorem. Co do podjęzykowe to gdzieś mi się pojawiało, żeby wstrzymać się ok. 1h z jedzeniem i piciem po wzięciu.
    Oj, symptomy... najwieksza kumulacja jest potem, poczekaj aż beta urośnie. A jak nie będzie nie oznacza, że coś źle. Ja świrowałam, bo z dnia na dzień przestały boleć piersi, a tylko taki objaw był. Nie wróciło. 5, 6 tc oprócz braku @ nie czułam nic więcej.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ