Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta slabo rosnie?
Odpowiedz

Beta slabo rosnie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sysunia2709 Nowa

Wysłany: 24 grudnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem w 7 tyg ciazy 6 tydz. 4 dzien. Pierwsze Usg w 5 tyg. 4 dzien pecherzyk w macicy ale lekarz twoerdzi ze mniejszy niz ten tydzien ciazy. Kolejne usg 6 tydzien i 2 dni zas pecherzyk mniejszy o tydzien. W ten sam dzien robie bete wychodzi 2187 po 48 h powtarzam 2917. Myslicie ze jest jakas szansa ze ta ciaza sie rozwinie? Beta nie za wolno rosnie? Dodam ze pobolewa mnie brzuch.

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sysunia2709 wrote:
    Witajcie jestem w 7 tyg ciazy 6 tydz. 4 dzien. Pierwsze Usg w 5 tyg. 4 dzien pecherzyk w macicy ale lekarz twoerdzi ze mniejszy niz ten tydzien ciazy. Kolejne usg 6 tydzien i 2 dni zas pecherzyk mniejszy o tydzien. W ten sam dzien robie bete wychodzi 2187 po 48 h powtarzam 2917. Myslicie ze jest jakas szansa ze ta ciaza sie rozwinie? Beta nie za wolno rosnie? Dodam ze pobolewa mnie brzuch.

To, że pęcherzyk jest "mniejszy" niż wynika to z OM to norma. Różnica może być do 2 tygodni względem USG. Pobolewanie brzucha też w ciąży jest normalne. Co do bety to ciężko wyrokować - przyrost nie jest spektakularny, ale nie jest też dramatyczny. Powtórz jeszcze betę po świętach to może się coś rozjaśni, bo na tą chwilę nie da się nic stwierdzić.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ