Blade testy ciazowe.
-
Wszystko zależy od czułości testu, jeśli są innej firmy mogą pokazywać co innego, podobnie jeśli mocz jest np bardziej zagęszczony/rozwodniony, bo więcej czy mniej wypiłaś. Najlepiej teraz zrobić betę z krwi i sprawdzić czy przyrasta prawidłowo, nie analizuj testów, sama tak robiłam ale wiem dobrze, że to nie jest miarodajne powodzenia! A co do grubości krechy, może owulacja się przesunęła, albo do zapłodnienia doszło w późniejszym czasie
Lajna lubi tę wiadomość
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
nick nieaktualnyJa pierwszy test robiłam 5 dni przed miesiaczka (czuły) kreska była ledwo widoczna. Zrobiłam betę i już była 13.
Potem gdy beta była już ponad 300 też zrobiłam Test z ciekawości i kreska była taka sama jak za 1 razem 😜
Więc ja polecam zrobić betę od razu a nie wydawać na testy:)Lajna lubi tę wiadomość
-
Blada kreska nie ma znaczenia. Ja w 12 dniu po owulacji zrobiłam dwa testy, jeden markowy o czułości 10 za prawie 15 zł, drugi jakiejś firmy krzak o czułości 25 za 3 zł. Na drogim druga kreska była prawie niewidoczna, nawet pod światło. Na tanim była jasna, ale dało się bez problemu dojrzeć. w kolejnym dniu znów zrobiłam taki zestaw, drogi i tani, wyniki były takie same. Uznałam, że taniocha zakłamuje wynik i poszłam na wszelki wypadek na badanie beta hcg - wynik 100,46.
Wnioski są 3 1 - najlepiej robić co najmniej 2 testy na raz różnych firm, 2 - nie zawsze cena testu gwarantuje wiarygodność, 3 - warto wybrać się na badanie krwi, żeby się niepotrzebnie nie zastanawiaćLajna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPotwierdzam . Ja pierwszy test zrobiłam 16dpo blada ledwo widoczna kreska ( po południu) beta wtedy 42 , następnego dnia rano - kreska jeszcze jaśniejsza praktycznie miałam tylko same czarne scenariusze A beta tego dnia wynosiła 108 , kolejne testy raz wyrazniejsze raz nie. Tak naprawdę dwie pięknie kreski wyszly mi tylko jeden raz gdzieś w 8-9 tygodniu
Najlepiej zrobić bete i nie patrzeć na testy -
Spokojnie, wiem co myślisz, poczekaj do wtorku, idź na betę. Jeśli więcej piłaś tego dnia, będziesz miała inne zagęszczenie moczu, wystarczy, że wstaniesz w nocy do toalety, potem się czegoś napijesz, a innej nocy nie. Nie rób testów. Poczekaj do wtorku, aż laboratoria będą otwarte...spróbuj się uspokoić.JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -