X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból podbrzusza
Odpowiedz

Ból podbrzusza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jeanette27 Znajoma

Wysłany: 26 września, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak bolało podbrzusze 16 dpo? Zaczynam się martwić czy to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 08:42

28👩‍❤️‍👨30
    Starania od 09.2024
    Dieta od Akamedii Płodności od stycznia
    🙎🏽‍♀️
    Hashimoto ➡️ Euthyrox 25; TSH 1,2
    Jajowody drożne ✅
    AMH 2.39 ✅
    Regularne owulacje ✅
    6 dpo: Progesteron: 30,90 ng/ml
    Estradiol: 583 pg/ml

👱🏽‍♂️
    Nasienie morfologia 0% ➡️ 4% ➡️ 3%
    Koncentracja, ruch ✅
    Fragmentacja DNA✅
    Test MAR ✅
    Żylaki powrózka II stopnia ❌

18.06 ➡️ drożność jajowodów HyFoSy - drożne ✅

Klinika KrakOvi

21.06 ➡️ I IUI (Clostilbegyt+Zivafert)
    Jeden pęcherzyk pękł a dwa przetrwałe - kolejny cykl wyciszenie torbieli i Orgametril na 20 dni ❌

13.08 ➡️ II IUI (Letrozole + Zivafert)
    Jeden pęcherzyk ❌

10.09 ➡️ III IUI (Letrozole + Ovitrelle)
    Dwa pęcherzyki
    10 DPO ⏸️ 🥺
    12 DPO beta 58.4 Prog 40.10 ng/ml
    14 DPO beta 161.1 Prog 40 ng/ml
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 26 września, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekki ból jak na okres, ciągniecie na dole miałam w tym czasie mniej więcej.

Jeanette27 lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG = dwa zarodki - jak na razie słychać jedno ❤️ 6mm 🥹

preg.png
  • Panikara 2.0 Znajoma

Wysłany: 27 września, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo intensywny ból brzucha i jajników (na zmianę). Z o.m. jestem w 5+1 ale ja mam bardzo nieregularne cykle, czasami 28,31,33 a nawet 37 dni.
    Byłam dzisiaj u lekarza pierwszego lepszego, dostępnego. Mówi, że musi być to bardzo wczesna ciąża bo nie doszło do całkowitego zagniezdzenia. Ale jak myślę sobie? Przecież to następuje do 12 dni po owulacji... U mnie ta owulacja musiała nastąpić albo 8,9 albo 10.09...
    Dostalam progesteron. Tylko czekanie pozostało. Jednak to moja druga ciąża i wiem, że to nie powinno tak boleć... W dodatku te wszystkie objawy ciąży wystąpiły bardzo szybko. Mdłości, ból brzucha i jajników, pryszcze...
    Powiedzcie proszę, czy waszym zdaniem i doświadczeniem lepiej będzie przygotować się na najgorsze?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ