X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból w krzyżu/ lumbago
Odpowiedz

Ból w krzyżu/ lumbago

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • promykk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem na początku ciąży i dopadł mnie ból krzyża (lumbago), miałam już to raz z rok temu, na rtg wyszło zwężenie między kręgami w odcinku lędźwiowym, pomogły leki przeciwzapalne i terapia manualna. Ginekolog powiedział, że w 1 trym. nic takiego nie wchodzi w grę, a ja nie mogę się wyprostować, schylać, boli nawet przy siedzeniu. Czytałam, że hormony we wczesnej ciąży poluzowują więzadła macicy i często tak się dzieje.

Czy ktoś może znalazł jakiś sposób na ulgę w podobnym przypadku? Albo fizjoteraputę, który pomógł? Może w innym wątku był taki temat?

Ratujcie, jeszcze dopadło mnie ekstra przeziębienie, 3 dni leżałam w łóżku i nic to nie pomogło na plecy.

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ