X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból w krzyżu/ lumbago
Odpowiedz

Ból w krzyżu/ lumbago

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • promykk Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem na początku ciąży i dopadł mnie ból krzyża (lumbago), miałam już to raz z rok temu, na rtg wyszło zwężenie między kręgami w odcinku lędźwiowym, pomogły leki przeciwzapalne i terapia manualna. Ginekolog powiedział, że w 1 trym. nic takiego nie wchodzi w grę, a ja nie mogę się wyprostować, schylać, boli nawet przy siedzeniu. Czytałam, że hormony we wczesnej ciąży poluzowują więzadła macicy i często tak się dzieje.

Czy ktoś może znalazł jakiś sposób na ulgę w podobnym przypadku? Albo fizjoteraputę, który pomógł? Może w innym wątku był taki temat?

Ratujcie, jeszcze dopadło mnie ekstra przeziębienie, 3 dni leżałam w łóżku i nic to nie pomogło na plecy.

10.2024 💔 9tc.
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    02.01 beta: 98,2 🌱
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 🩺 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 🩺 jest 💗 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ