X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brak objawów 5 TC
Odpowiedz

Brak objawów 5 TC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • aniaaniak Znajoma

Wysłany: 29 czerwca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z Was miała podobnie ?
    Jestem w 5 tc i wgl nie czuje, że w niej jestem oprócz lekko tkliwych piersi, które mam wrażenie przestają boleć i czasem chwilowych bólów w podbrzuszu nic nie czuję.

• Patka98 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie objawy pojawiły się dopiero 7/8 tydzień ☺️ znowu przy 9 tygodniu już się uspokoiło.

• szafraanka Znajoma

Wysłany: 29 czerwca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam podobnie, obecnie 5/6 tydzień i w sumie objawów praktycznie nic, oprócz ciągnięcia czasem podbrzuszs. Najbardziej męczy mnie że ciągle mi gorąco a po jakimś większym wysiłku czuję że się znacznie wolniej regeneruje. Objawy więc są ale takie nieoczywiste, związane z wewnętrznymi odczuciami.

👩🏻 37
    🧑🏻 42

🔹05.2023 przywrócenie regularnych okresów 28/30 dni❤️ i start naturalnych starań
    🔹08.2023 hormony❌ niski estrogen, niski progesteron, niski korytyzol, niski testosteron, lekka niedoczynnośc tarczycy i więcej... ale owulacja jest 🍀
    🔹09.2023 ❌ciężki atak AZS i walka o zdrowie 😭
    🔹10.2023 start diety carnivore i protokołu jodowego
    🔹12.2023 powrót owulacji ❤️ po pustych cyklach!
    🔹11.2024 sono-HSG - wszystko drożne
    🔹12.2024 żywe plemniki u partnera 1%, mała objętość... analizujemy co pomaga i po kolei wdrażamy
    🔹02.2025 moje KIR może być problemem dla implantacji...
    🔹03.2025 start naświetlania podczerwienią dla partnera
    🔹05.2025 start metody Wima Hofa + praca z Reiki dla mnie
    🔹06.2025 Pozytywny test, mamy to ❤️

20.06. beta 338
    23.06. beta rośnie! 1107 (przyrost 120%...)
  • Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5tygodniu czy 6 nie musi być szczególnych objawów. Jeśli Cię to uspokoi, zbadaj progesteron z krwi - on może być odpowiedzialny za bolesne piersi. Jeśli będzie niski, może trzeba dosuplementowac.

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • Go0cha Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam, żadnych młodości, cofek, zwrotów, żadnych zachcianek. Jedynie co się pojawiło to objawy takie jak w zespole cieśni w prawej rece, i to dopiero w połowie.

• Staraczka2024 Nowa

Wysłany: 10 lipca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, jestem w 5w6d ciazy, dostałam dość mocne plamienia w 5w3 dni lekarz zobaczył ze jest wszystko dobrze, crl 0.1 mm
    m, ys 0.21mm i gs 8mm, 2 dni leżałam i znowu mam ale tym razem malutkie plamienie. Myślicie ze to normalne ? Temp nadal podwyzszona, piersi bola lecz nie tak mocno jak na samym początku. Mialam jedno poronienie więc od razu biore progesteron. Martwię się :-( czy wy mialyscie też plamienia leciutkie i było wszystko dobrze ? Biore też clexane... pozdrawiam i życzę dużo sily wszystkim

• Anek86 Debiutantka

Wysłany: 12 lipca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witajcie mam 39 lat i wg USG z 05.07.2025 jestem w 7 tygodniu ciąży. Slychac i widać było serduszko Jest to ciąża po stracie 4 lata temu zaszłam w ciążę jednak skończyło się zabiegiem diagnoza puste jajo płodowe przez 4 lata próbowaliśmy na różne sposoby łącznie z kliniką niepłodności bez rezultatu niestety zaproponowano nam invitro nie chcieliśmy i tak po 4 latach udało się naturalnie gdzie byliśmy pogodzeni że już w ciąży nie będę.

Ale nie o tym jedyny objaw jaki miałam (prócz braku miesiączki) to bardzo nabrzmiały mi piersi i bolały z racji na plamienia w zeszłą sobotę dostałam
    Duphaston 3x2 tabletki
    Duomox na 5 dni 2x1 tabletka

Plamienia ustały jednak jedyne co mnie martwi to że piersi trochę „sflaczały” oraz przestały boleć została tylko tkliwość w sutkach przy dotyku

Teraz wizytę mam 14.07.2025 i panikuje że coś jest nie tak :(

• Biochemiczka Koleżanka

Wysłany: 12 lipca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) rozumiem twój strach. Ja jestem po stracie w lutym w 6 tygodniu,więc biorę teraz 2x2 duphaston. Teraz jestem znowu w ciąży jakoś 5+5 i każdego dnia sprawdzam piersi. Mam wrażenie że od wtorku sflaczały więc co dwa dni w panice robię betę i progesteron i jest ok. W czwartek miałam USG i ciąża wychodziła nawet na starsza niż z OM.
    Ani teraz ani w pierwszej ciąży (donoszona, zdrowy chłopak) nie miałam żadnych objawów oprócz braku @ i tych piersi. Nie wiem czy cały czas były tak nabrzmiałe w pierwszej ciąży bo ich tak panicznie nie sprawdzałam jak teraz po stracie.
    Nie wiem czy cię tym pocieszyłam.
    Wierzę że w poniedziałek będzie wszystko w porządku, koniecznie daj znać ❤️

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 ⏸️ 21.07 ❤️
  • Anek86 Debiutantka

Wysłany: 14 lipca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Hej :) rozumiem twój strach. Ja jestem po stracie w lutym w 6 tygodniu,więc biorę teraz 2x2 duphaston. Teraz jestem znowu w ciąży jakoś 5+5 i każdego dnia sprawdzam piersi. Mam wrażenie że od wtorku sflaczały więc co dwa dni w panice robię betę i progesteron i jest ok. W czwartek miałam USG i ciąża wychodziła nawet na starsza niż z OM.
    Ani teraz ani w pierwszej ciąży (donoszona, zdrowy chłopak) nie miałam żadnych objawów oprócz braku @ i tych piersi. Nie wiem czy cały czas były tak nabrzmiałe w pierwszej ciąży bo ich tak panicznie nie sprawdzałam jak teraz po stracie.
    Nie wiem czy cię tym pocieszyłam.
    Wierzę że w poniedziałek będzie wszystko w porządku, koniecznie daj znać ❤️

Hej :) byłam na wizycie mamy 8+5 bije serduszko i jest wszystko w porządku :)

Biochemiczka lubi tę wiadomość

• Biochemiczka Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę ❤️

Anek86 lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 ⏸️ 21.07 ❤️
  • Anek86 Debiutantka

Wysłany: 14 lipca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Bardzo się cieszę ❤️

Dziekuje :) daj tez znac co u Ciebie ♥️

• Biochemiczka Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze poczekam, w piątek mam luxmed ale nawet nie wiem czy będzie usg bo czytałam że zaczęli coś kręcić i nie robią usg a u mojej ginekolog dopiero będę 31.07 :) póki co odliczam do momentu aż ostatnio straciłam ciąże, jeszcze kilka dni i może odetchnę :) natomiast piersi znowu nabrzmiały wiec chyba jest dobrze ;)

Anek86 lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 ⏸️ 21.07 ❤️
  • Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja miałam objawy od momentu zagniezdzenia, bóle podbrzusza, zawroty głowy, uczucie goraca.
    aktualnie 32 dc , beta z wczoraj 78 , progesteron 16 ng/ml , bóle podbrzusza jakby ustały. zostały bolące i tkliwe sutki.

preg.png
  • Biochemiczka Koleżanka

Wysłany: 22 lipca, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek86 wrote:
    Dziekuje :) daj tez znac co u Ciebie ♥️

Ja się stresu najadłam przez weekend bo w tym luxmedzie zarodka nie znalazł, ale poszłam wczoraj dodatkowo do mojej prowadzącej i znalazła 0,31 zarodka z serduszkiem ❤️

Anek86 lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 ⏸️ 21.07 ❤️
  • Starania z mikrogruczomikrogruczol Znajoma

Wysłany: 22 lipca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 5+2 i mam bóle sutków, łapie momentami zmęczenie, niekiedy lekkie mdłości, wzdęcia i gazy.
    Większe objawy miałam przed zrobieniem testu ale nie wiem czy to przez doszukiwanie się objawów czy przez początkowe zmiany hormonalne.

• Anek86 Debiutantka

Wysłany: 22 lipca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Ja się stresu najadłam przez weekend bo w tym luxmedzie zarodka nie znalazł, ale poszłam wczoraj dodatkowo do mojej prowadzącej i znalazła 0,31 zarodka z serduszkiem ❤️

Ale się cieszę ♥️zdrówka dla Was :) a u mnie dalsze perypetie wyszła mi toksoplazmoza :( i się diagnozuje w poradni ch. Zakaźnych :( ale byłam wczoraj u lekarzem mamy ponad 9 tygodni wszystko ok :) w czwartek będę wiedzieć co z tą toksoplazmoza

• Biochemiczka Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie! Ale aktywna? Mam nadzieję że lekarze szybko ci to ogarną ! Wszystko będzie dobrze, najważniejsze że wyłapane! :)

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 ⏸️ 21.07 ❤️
  • Anek86 Debiutantka

Wysłany: 24 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    O nie! Ale aktywna? Mam nadzieję że lekarze szybko ci to ogarną ! Wszystko będzie dobrze, najważniejsze że wyłapane! :)

Dziś miałam konsultacje z lekarzem ch.zakaznych na szczęście nie jest aktywna za 2 tygodnie kontrola

A co u Was jak się czujecie ?

• Biochemiczka Koleżanka

Wysłany: 25 lipca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff! Cieszę się że wszystko w porządku :) daj znać po kontroli jak rośnie fasolka ❤️

Dziękuję za pytasz ! wszystko w porządku, wczoraj miałam wszystkie badania zakaźne i wszystko wyszło plus minus w normie :) póki co czuję że wszystko idzie w dobrym kierunku :) za tydzień wizyta ;)

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 ⏸️ 21.07 ❤️
  • Anek86 Debiutantka

Wysłany: 25 lipca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Uff! Cieszę się że wszystko w porządku :) daj znać po kontroli jak rośnie fasolka ❤️

Dziękuję za pytasz ! wszystko w porządku, wczoraj miałam wszystkie badania zakaźne i wszystko wyszło plus minus w normie :) póki co czuję że wszystko idzie w dobrym kierunku :) za tydzień wizyta ;)

Ja wizytę u ginekologa mam 12 sierpnia i są to prenatalne :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ