X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brak objawów 5 TC
Odpowiedz

Brak objawów 5 TC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aniaaniak Debiutantka

Wysłany: 29 czerwca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z Was miała podobnie ?
    Jestem w 5 tc i wgl nie czuje, że w niej jestem oprócz lekko tkliwych piersi, które mam wrażenie przestają boleć i czasem chwilowych bólów w podbrzuszu nic nie czuję.

24.06.2025 ⏸️
    14.07. 2025 - wizyta, zarodek - wszystko ok
  • Patka98 Znajoma

Wysłany: 29 czerwca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u mnie objawy pojawiły się dopiero 7/8 tydzień ☺️ znowu przy 9 tygodniu już się uspokoiło.

• szafraanka Znajoma

Wysłany: 29 czerwca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam podobnie, obecnie 5/6 tydzień i w sumie objawów praktycznie nic, oprócz ciągnięcia czasem podbrzuszs. Najbardziej męczy mnie że ciągle mi gorąco a po jakimś większym wysiłku czuję że się znacznie wolniej regeneruje. Objawy więc są ale takie nieoczywiste, związane z wewnętrznymi odczuciami.

👩🏻 37
    🧑🏻 42

🔹05.2023 przywrócenie regularnych okresów 28/30 dni❤️ i start naturalnych starań
    🔹08.2023 hormony❌ niski estrogen, niski progesteron, niski korytyzol, niski testosteron, lekka niedoczynnośc tarczycy i więcej... ale owulacja jest 🍀
    🔹09.2023 ❌ciężki atak AZS i walka o zdrowie 😭
    🔹10.2023 start diety carnivore i protokołu jodowego
    🔹12.2023 powrót owulacji ❤️ po pustych cyklach!
    🔹11.2024 sono-HSG - wszystko drożne
    🔹12.2024 żywe plemniki u partnera 1%, mała objętość... analizujemy co pomaga i po kolei wdrażamy
    🔹02.2025 moje KIR może być problemem dla implantacji...
    🔹03.2025 start naświetlania podczerwienią dla partnera
    🔹05.2025 start metody Wima Hofa + praca z Reiki dla mnie
    🔹06.2025 Pozytywny test, mamy to ❤️

20.06. beta 338
    23.06. beta rośnie! 1107 (przyrost 120%...)
  • Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5tygodniu czy 6 nie musi być szczególnych objawów. Jeśli Cię to uspokoi, zbadaj progesteron z krwi - on może być odpowiedzialny za bolesne piersi. Jeśli będzie niski, może trzeba dosuplementowac.

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • Go0cha Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam, żadnych młodości, cofek, zwrotów, żadnych zachcianek. Jedynie co się pojawiło to objawy takie jak w zespole cieśni w prawej rece, i to dopiero w połowie.

• Staraczka2024 Nowa

Wysłany: 10 lipca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, jestem w 5w6d ciazy, dostałam dość mocne plamienia w 5w3 dni lekarz zobaczył ze jest wszystko dobrze, crl 0.1 mm
    m, ys 0.21mm i gs 8mm, 2 dni leżałam i znowu mam ale tym razem malutkie plamienie. Myślicie ze to normalne ? Temp nadal podwyzszona, piersi bola lecz nie tak mocno jak na samym początku. Mialam jedno poronienie więc od razu biore progesteron. Martwię się :-( czy wy mialyscie też plamienia leciutkie i było wszystko dobrze ? Biore też clexane... pozdrawiam i życzę dużo sily wszystkim

• Anek86 Nowa

Wysłany: 12 lipca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witajcie mam 39 lat i wg USG z 05.07.2025 jestem w 7 tygodniu ciąży. Slychac i widać było serduszko Jest to ciąża po stracie 4 lata temu zaszłam w ciążę jednak skończyło się zabiegiem diagnoza puste jajo płodowe przez 4 lata próbowaliśmy na różne sposoby łącznie z kliniką niepłodności bez rezultatu niestety zaproponowano nam invitro nie chcieliśmy i tak po 4 latach udało się naturalnie gdzie byliśmy pogodzeni że już w ciąży nie będę.

Ale nie o tym jedyny objaw jaki miałam (prócz braku miesiączki) to bardzo nabrzmiały mi piersi i bolały z racji na plamienia w zeszłą sobotę dostałam
    Duphaston 3x2 tabletki
    Duomox na 5 dni 2x1 tabletka

Plamienia ustały jednak jedyne co mnie martwi to że piersi trochę „sflaczały” oraz przestały boleć została tylko tkliwość w sutkach przy dotyku

Teraz wizytę mam 14.07.2025 i panikuje że coś jest nie tak :(

• Biochemiczka Debiutantka

Wysłany: 12 lipca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) rozumiem twój strach. Ja jestem po stracie w lutym w 6 tygodniu,więc biorę teraz 2x2 duphaston. Teraz jestem znowu w ciąży jakoś 5+5 i każdego dnia sprawdzam piersi. Mam wrażenie że od wtorku sflaczały więc co dwa dni w panice robię betę i progesteron i jest ok. W czwartek miałam USG i ciąża wychodziła nawet na starsza niż z OM.
    Ani teraz ani w pierwszej ciąży (donoszona, zdrowy chłopak) nie miałam żadnych objawów oprócz braku @ i tych piersi. Nie wiem czy cały czas były tak nabrzmiałe w pierwszej ciąży bo ich tak panicznie nie sprawdzałam jak teraz po stracie.
    Nie wiem czy cię tym pocieszyłam.
    Wierzę że w poniedziałek będzie wszystko w porządku, koniecznie daj znać ❤️

• Anek86 Nowa

Wysłany: 14 lipca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Hej :) rozumiem twój strach. Ja jestem po stracie w lutym w 6 tygodniu,więc biorę teraz 2x2 duphaston. Teraz jestem znowu w ciąży jakoś 5+5 i każdego dnia sprawdzam piersi. Mam wrażenie że od wtorku sflaczały więc co dwa dni w panice robię betę i progesteron i jest ok. W czwartek miałam USG i ciąża wychodziła nawet na starsza niż z OM.
    Ani teraz ani w pierwszej ciąży (donoszona, zdrowy chłopak) nie miałam żadnych objawów oprócz braku @ i tych piersi. Nie wiem czy cały czas były tak nabrzmiałe w pierwszej ciąży bo ich tak panicznie nie sprawdzałam jak teraz po stracie.
    Nie wiem czy cię tym pocieszyłam.
    Wierzę że w poniedziałek będzie wszystko w porządku, koniecznie daj znać ❤️

Hej :) byłam na wizycie mamy 8+5 bije serduszko i jest wszystko w porządku :)

Biochemiczka lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 lipca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę ❤️

Anek86 lubi tę wiadomość

• Anek86 Nowa

Wysłany: 14 lipca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Bardzo się cieszę ❤️

Dziekuje :) daj tez znac co u Ciebie ♥️

Wysłany: 14 lipca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze poczekam, w piątek mam luxmed ale nawet nie wiem czy będzie usg bo czytałam że zaczęli coś kręcić i nie robią usg a u mojej ginekolog dopiero będę 31.07 :) póki co odliczam do momentu aż ostatnio straciłam ciąże, jeszcze kilka dni i może odetchnę :) natomiast piersi znowu nabrzmiały wiec chyba jest dobrze ;)

Anek86 lubi tę wiadomość

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja miałam objawy od momentu zagniezdzenia, bóle podbrzusza, zawroty głowy, uczucie goraca.
    aktualnie 32 dc , beta z wczoraj 78 , progesteron 16 ng/ml , bóle podbrzusza jakby ustały. zostały bolące i tkliwe sutki.

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ