Brak pęcherzyka
-
nick nieaktualny
-
Przy takiej becie powinno coś być widać.
Może pójdź do innego lekarza i zrób badanie na innym sprzęcie? Czasami to, że czegoś nie widać to wina właśnie słabego aparatu USG. Nie mówię, że Twój lekarz taki ma, ale ja bym poszła na wizytę jeszcze gdzieś indziej.Iambee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iambee wrote:Witam, w poniedziałek wizyta u ginekologa i brak pęcherzyka 😢
Według miesiączki - 5 tydzień i 4 dzień -
28.08 - beta - 105
03.09 - beta - 3092
Czy któraś z Was też miała taki przypadek ? 😭
U mnie dzisiaj 5t5d według aplikacji i również brak pęcherzyka. Lekarz powiedział, że mam się nie martwić bo pęcherzyk może się pojawić nawet jutro, ale żeby nie robić USG co chwile to żeby przyjść za tydzień to już będzie wiadomo. Ale jak się nie martwić 🙉 bety nie robiłam jeszcze, zrobię w przyszłym tygodniu przed wizytą 🤷 jestem kłębkiem nerwów, a mam tak tydzień wytrzymać.Iambee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iambee wrote:Ja jutro sprawdzam wynik B-HCG jeśli będzie wzrastający to myślę, że środa/czwartek się umówię 🤞🏼🙂
Daj znać po wizycie jak u Was ! 🤞🏼♥️
Trzymam za nas kciuki 💪 ja nawet bety nie sprawdzam bo nie mam siły na kolejne dawki stresu, mam zrobić bete przed wizytą tylko, pewnie żeby w razie czegoś dało to lekarzowi lepszy pogląd.
Daj znać również jak tam 🤗Iambee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iambee wrote:Hej, wróciłam dziś od Pani Ginekolog… i jest malusi pęcherzyk ! ♥️
Kolejna wizyta 24.09 🤞🏼
Super 🤗 jednak kciki mają swoją moc 😊 ja jeszcze muszę poczekać do czwartku na naszą wizytę 🙉
Mówiła Ci coś Pani Ginekolog? Że młodsza ciąża czy coś? Czy że to w zupełności normalne? Bo pisałaś, że wtedy kiedy nie było widać to ponad 5 tydzień tak jak i u mnie, a wszędzie w necie piszą, że 4/5 tydzień powinno być widać pęcherzyk, a zaraz po nim ten żółtkowy i zarodek. I tak się zastanawiam czy z nami coś nie tak, że 5t5d nie było nic widać, czy to rzeczywiście całkiem normalne i u każdego jest inaczej.
Masz jakieś objawy? 😊Iambee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPani Doktor powiedziała, że mój pęcherzyk się przed nami chowa 🤭 I może być to młodsza ciąża. B-HCG rośnie tak jakby ciut wolniej, progesteron jest w normie.
I trzeba być cierpliwym i poczekać… 24.09 mam kolejną wizytę (tym razem w Niemczech, tu też będzie ciąża prowadzona) i w tedy wszystko powinno się wyklarować 😊
Moimi narazie jedynymi objawami jest brak miesiączki, mega bolesne piersi.
A jak jest u Ciebie ?
-
Ta cierpliwość nas wykończy 😁 właśnie przeczytałam to mężowi i też nas to pozytywnie nastraja przed czwartkową wizytą - być może nasze bobo też się przed nami chowa 🤭 ws. Bety i progesteronu się nie wypowiem bo nic nie sprawdzałam, jutro idę tylko zrobić badania i zrobię bete przy okazji przed wizytą właśnie.
Mam nadzieję, że na następnej wizycie już usłyszysz serduszko 🥹
U mnie również brak miesiączki ofc, piersi czasami bolą tak, że nie mogę ruszać rękami, czasami delikatniej - wtedy chodze i dotykam sprawdzając czy na pewno nadal bolą 🙉 jestem też zmęczona dość bardzo i miałam minimalne nudności, ale w miarę przeszły, teraz tylko jak się przejem to też mnie potrafi zemdlic, ale bez wymiotów itd. a i mam okropna cerę 😑Iambee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie, mam pytanie o brak pęcherzyka jestem ( licząc od ostatniej miesiączki) w 5tc +5d, Bety nie robiłam ale chyba zrobię bo już nerwy mnie zjadają.
Wczoraj byłam u lekarza stwierdził , że nie widać żadnego pęcherzyka tylko powiększoną od ostatniej wizyty macice(że to dalej wygląda mu na ciążowe) kazał przyjść za tydzień może coś będzie widać.
Moje objawy nagłe zapalenie grzybiczne( oczywiście globulki pod kontrolą lekarza) i przez 2 tyg miałam baaardzo bolesne piersi i ból w dole pleców promieniujący do pośladka, teraz tylko przed snem i z samego rana boli mnie biust i czasem mnie coś ciągnie w macicy( jakby na okres taki pojedynczy skurcz), naczytałam się wszystkich możliwych opcji i już boję się że nic nie zobaczę na następnej wizycie.
Warto zrobić te hcg?Iambee lubi tę wiadomość
-
Jd91 wrote:Witajcie, mam pytanie o brak pęcherzyka jestem ( licząc od ostatniej miesiączki) w 5tc +5d, Bety nie robiłam ale chyba zrobię bo już nerwy mnie zjadają.
Wczoraj byłam u lekarza stwierdził , że nie widać żadnego pęcherzyka tylko powiększoną od ostatniej wizyty macice(że to dalej wygląda mu na ciążowe) kazał przyjść za tydzień może coś będzie widać.
Moje objawy nagłe zapalenie grzybiczne( oczywiście globulki pod kontrolą lekarza) i przez 2 tyg miałam baaardzo bolesne piersi i ból w dole pleców promieniujący do pośladka, teraz tylko przed snem i z samego rana boli mnie biust i czasem mnie coś ciągnie w macicy( jakby na okres taki pojedynczy skurcz), naczytałam się wszystkich możliwych opcji i już boję się że nic nie zobaczę na następnej wizycie.
Warto zrobić te hcg?
W mojej opini warto i warto powtórzyć badania po 48h, żeby skontrolować przyrost, prawidłowy powinien być o minimum 66%. Ważny też jest poziom progesteronuIambee, Jd91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie było tak samo 5tydz nie było widać nic, a tydzień później zobaczyłam pęcherzyk. W między czasie badałam betę, widząc że wzrasta byłam ciut spokojniejsza. 🍀
Moim zdaniem warto, badanie kosztuje grosze a naprawdę będziesz spokojniejsza ! 🤞🏼
Jd91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-