Brak pęcherzyka, wysoka beta i progesteron
-
Hej ❤️
Od razu napiszę:
1. beta - 02.02 - 14.4 mlU/ml (pierwszy pozytywny test blada kreska)
2. beta - 04.02 - 75.5 mlU/ml
3. beta - 09.02 - 1430 mlU/ml + progesteron 45,3 ng/ml (widoczna gruba krecha na teście)
Ostatnia miesiączka 27.12 (mam nieregularne, średni czas trwania cyklu 33 dni). Nie badałam owulacji, ale po samym śluzie oceniam, że miałam owulke później niż po ok 15 dniach. Musiałam ją mieć skoro jest ciąża.
Dziś byłam u ginekologa i trochę mnie nastraszył że za duże przyrosty i jutro mam iść na betę i zobaczyć jak rośnie i dać mu znać. Macica wygląda na ciążowa, powiedział, że to na 100% ciąża ale nie może jej zlokalizować.
Dodatkowo nie było widać jeszcze pęcherzyka przy tak wysokiej becie. Szukał po bokach ale też nic nie zauważył. Powiedział, że jak z beta będzie coś nie tak (nawet jak za duży przyrost) to położy mnie do szpitala do czasu aż się pęcherzyk pojawi, a on nie wie gdzie się pojawi. Może byc i w macicy.
Pocieszcie mnie proszę... Czy któraś miała taką sytuację?
Już naprawdę mam różne scenariusze w głowie.. za wczesną ciążę, pozamaciczna a nawet po moich przyrostach naczytałam się o ciążach mnogich i po prostu beta rośnie a jest za wcześnie na zauważenie czegoś na usg..
Kochane, dajcie znać proszę ❤️
Martwię się o ten pęcherzyk..
((( Pocieszcie mnie trochę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 20:47
-