X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brązowe plamiemie
Odpowiedz

Brązowe plamiemie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Brightwing Nowa

Wysłany: 23 sierpnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę się martwię. Wiem że było już dużo tematów o plamieniu, ale w internecie czytam że połowa plamien kończy się poronieniem, a na forum że połowa kobiet w ciąży ma plamienia i to normalnie. Już nie wiem co o tym myśleć. Jestem w 15 dniu po owulacji. Wczoraj miałam kłucia w podbrzuszu więc popołudniu zrobiłam test i był pozytywny. Druga kreska taka bledsza. Dziś rano zrobiłam test ponownie z porannego moczu i kreska była taka jak wczoraj. Czy nie powinna być wyraźniejsza jeśli wszystko byłoby w porządku? Od rana boli mnie brzuch, miałam też trochę intensywny dzień - sprzątanie domu, zakupy. I po tych zakupach zauważyłam brązowe plamienie na bieliźnie. Mam duphaston, który biorę 2 razy dziennie. Wizytę u lekarza mam we wtorek. Myślicie że powinnam zwiększyc dawkę duphaston? Czy takie plamienie najczęściej zwiastuje poronienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 19:13

• Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze najwiarygodniejsze będzie zrobienie bety z krwi 😊 też mam plamienia które trwają już 6 dni. Biorę leki na podtrzymanie. Beta rosnie 😊

• Brightwing Nowa

Wysłany: 24 sierpnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Myślę ze najwiarygodniejsze będzie zrobienie bety z krwi 😊 też mam plamienia które trwają już 6 dni. Biorę leki na podtrzymanie. Beta rosnie 😊
    I tak normalnie funkcjonujesz jak przed ciążą czy musisz się oszczędzać? Masz też bóle w podbrzuszu? Ja zwiększyłam sobie dawkę tego duphaston do 3 dziennie i czekam do tego wtorku i wizyty u lekarza. Trzymam kciuki za Ciebie żeby wszystko było ok! 🙂

• Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brightwing wrote:
    I tak normalnie funkcjonujesz jak przed ciążą czy musisz się oszczędzać? Masz też bóle w podbrzuszu? Ja zwiększyłam sobie dawkę tego duphaston do 3 dziennie i czekam do tego wtorku i wizyty u lekarza. Trzymam kciuki za Ciebie żeby wszystko było ok! 🙂

Nic mi lekarz nie mówił i oszczędzaniu właśnie ale podświadomie to robię bo zauważyłam że jak więcej się ruszam i coś robię to wtedy mam krople krwi a jak leżę to jest spoko. Bóle w podbrzuszu miałam do wczoraj w sumie. Ogólnie to ja myślałam że będę mieć okres. W poniedziałek miałam brązowe plamienia więc myślałam że się rozkręca. Ale dalej nic a we wtorek różowe plamienia więc zrobiłam test o dwie kreski. Od tego czasu podplamiam. U mnie to bardziej jest taki śluz podbarwiony krwią?

• Uda się Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też mam nawracające brązowe plamienia ale też wahania progesteronu. Faktycznie jak się nadwyrężę to plamienia się pojawia ale wczoraj mnie położna uspokajała że brązowe okej ale jak czerwone to jedziemy do szpitala. więc nic tylko dac ciału siłę na rozwijanie małego człowieczka i odpoczywać ile się da. Później nie będzie jak ;)

Cami lubi tę wiadomość

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    24.07 prog. 20,23 ng/ml
    02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
    04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
    06.08.2025 1202 mIU/ml
    13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml
    19.08.2025 mamy ❤️
    20.08.2025 prog 14 ng/ml
    dzidziuś 0,46 mm 🎊
    23.08.2025 prog 27,17 ng/ml i beta 69858 mIU/ml
    27.08.2025 piękne ❤️ i dzidziuś 1,45 cm
    02.09.2025 🩺

preg.png
  • Lola_a Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brightwing wrote:
    Hej dziewczyny. Trochę się martwię. Wiem że było już dużo tematów o plamieniu, ale w internecie czytam że połowa plamien kończy się poronieniem, a na forum że połowa kobiet w ciąży ma plamienia i to normalnie. Już nie wiem co o tym myśleć. Jestem w 15 dniu po owulacji. Wczoraj miałam kłucia w podbrzuszu więc popołudniu zrobiłam test i był pozytywny. Druga kreska taka bledsza. Dziś rano zrobiłam test ponownie z porannego moczu i kreska była taka jak wczoraj. Czy nie powinna być wyraźniejsza jeśli wszystko byłoby w porządku? Od rana boli mnie brzuch, miałam też trochę intensywny dzień - sprzątanie domu, zakupy. I po tych zakupach zauważyłam brązowe plamienie na bieliźnie. Mam duphaston, który biorę 2 razy dziennie. Wizytę u lekarza mam we wtorek. Myślicie że powinnam zwiększyc dawkę duphaston? Czy takie plamienie najczęściej zwiastuje poronienie?

Hej, ja jestem dzisiaj ok 13 dpo. Beta pozytywna w 10 dpo. Pierwszy przyrost dobry, jutro lecę na kolejny. Dzisiaj zaczely mi się również brazowe plamienia i miałam nawet silny ból podbrzusza, później prawy jajnik mnie bolał. Też się martwię. Do tego przez te dwa trzy dni jak beta zaczęła rosnąć to piersi równiez zaczęły mnie boleć, dzisiaj od rana prawie nic. Nie wiem co o tym myśleć. Jestem po dwóch poronieniach, staram się myśleć pozytywnie ale chyba nie da się do konca. Także łącze się w bólu i trzymam kciuki żeby wszystko zakończyło się pozytywnie 🙏🤞

• Korzonkowa Nowa

Wysłany: 30 sierpnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od 3-4 dni mam jasnobrązowe plany, dosłownie przez cały dzień jakieś 2x1 cm na wkładce się uzbiera, jestem w 7 tygodniu ciąży, beta 8302. Czy to normalne? Koleżanka twierdzi że jest ok bo też tak miała ale ja szaleje ze stresu, ginekolog we wtorek (02.09) a ja nie wiem co ze sobą mam zrobić 😞
    lekarz w pon 25.08 potwierdził że jest pęcherzyk ciążowy ale za wcześnie aby serduszko biło a od kilku dni te plany, niby krwi nie ma ale ten brunatny kolor mnie przeraża dodatkowo boli mnie podbrzusze, nie ciągle ale co jakiś czas.
    Podpowiedzcie/wesprzyjcie 😓😓😓 co robić?

• Cami Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzonkowa wrote:
    Hej, od 3-4 dni mam jasnobrązowe plany, dosłownie przez cały dzień jakieś 2x1 cm na wkładce się uzbiera, jestem w 7 tygodniu ciąży, beta 8302. Czy to normalne? Koleżanka twierdzi że jest ok bo też tak miała ale ja szaleje ze stresu, ginekolog we wtorek (02.09) a ja nie wiem co ze sobą mam zrobić 😞
    lekarz w pon 25.08 potwierdził że jest pęcherzyk ciążowy ale za wcześnie aby serduszko biło a od kilku dni te plany, niby krwi nie ma ale ten brunatny kolor mnie przeraża dodatkowo boli mnie podbrzusze, nie ciągle ale co jakiś czas.
    Podpowiedzcie/wesprzyjcie 😓😓😓 co robić?
    Hej, totalnie Cię rozumiem bo juz trzeci raz mam plamienie brązowo/ różowe+ ból brzucha. Lekarz zwiększył mi ilość progesteronu plus muszę odpoczywać. Na twoim miejscu skontaktowałabym się ze swoim lekarzem już teraz jeśli masz taką opcję . Takie plamienia są podobno częste i nie muszą świadczyć o czymś złym. Jeśli jednak ból się bardzo nasili oraz plamienie będzie już krwią ( krwotok) to trzeba jechać na SOR.
    Trzymam kciuki żeby było dobrze 😌

👱‍♀️84🧔🏻‍♂️93
    Amh 0.37 -0.83 / słabe nasienie(rak jądra)/ Kir’y ok, badanie genetyczne ok
    Invicta Warszawa
    2024 :
    - Maj - Inv :pick up 5 ☁️
    1 blastka 5.2.2. /Transfer świeży- nieudany
    - Lipiec - Inv: PU 7☁️ / 1 blastka 5.2.2. / transfer świeży- nieudany
    2025:
    - Styczeń -inv: pu 7 ☁️
    1 blastka 5.2.2. /transfer świeży
    5dpt - 2
    7dpt - 13.4
    10dpt - 8.5 c.b.💔
    - Kwiecień / Maj - dwa PU 11 i 9 ☁️ mamy 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️ ( 5.1.2 reszta 5.2.2.) ; po PGTa 2 🌸🌸

- 24.07.25: Transfer 5.1.2
    4dpt 6.1
    5dpt dwie kreski na teście
    6dpt 38.1
    8dpt 114.6
    11dpt 367.7 / godz 7
    13dpt 571.6 / godz 13
    15dpt 968.5 / godz 10
    18 dpt 2828 / godz 9 - widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    19/08 USG CRL 0.44 / HR 134❤️
    26/08 USG CRL 10.3 / HR 141❤️
    08/09 kontrola USG 🩺
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/4;10732;12/st/20260411/e/Urodziny/dt/6/k/6b66/event.png
  • Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak plamienia były objawem bardzo źle rokującym. Jestem po laparoskopii. Ciąża była pozamaciczna 😭😭😭

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ