Ciągłe MDŁOŚCI - sposoby?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi przeszlo ale czuje czasem mdlosci ale leciutkie ,dzis rano zjadlam serek wiejski z kromką chlebka i do 15 nic nie mialam ochoty jesc ,zjadlam łazanek i monte z wisniami teraz jeszcze mam greyfruta kolo łózka na talerzyku i go zjem ,trza cos jesc .
Nejcik lubi tę wiadomość
-
ja znalazlam swoj sposob na mdlosci, zadzialalo lepiej niz imbir...lyzeczka cukru i na to wkropic cytryne ( tak troche jak krople zoladkowe na lyzeczke z cukrem) i do buzi, przechodza mdlosci momentalnie...musialam poprawiac co ok 30-40min ale uwierzcie mi- jaka ulga uff
MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jestem już wykończona a to dopiero początek. Wymiotuję o każdej porze dnia,nic nie mogę zjeść bo po 10 min lecę do wc. Wczoraj nawet herbatkę zwróciłam . Dzisiaj wypiłam wodę z cytryną ale chyba nie pomaga.Jestem obecnie w 6 tc. Pomóżcie.
-
W pierwszej ciąży miałam tylko delikatny problem z mdłościami do około 2,5 miesiąca. Teraz biorę tabletki podtrzymujące ciąże i moje mdłości są jeszcze większe, wprost nie do zniesienia, a do tego mam alergie
-
to CZOPKI PRZECIWWYMIOTNE TORECAN , zapisał mi je ginekolog szpitalny gdzie trafiłam z odwodnieniem i ciagłymi wymiotami....nawet po wodzie robilo mi sie niedobrze...Biorę je 5 dni i rano i tak troche mnie mdli ale w poludnie i wieczorem jestem na chodzie i mam je brac do 12 tygodnia.Są bezpieczniejsze niz ciagle wymioty.
Monikq lubi tę wiadomość
-
A ja Wam powiem dziewczyny tak
W pierwszej ciąży wymioty dopadły mnie w 5 tygodniu ciąży i skończyły się w 42 tygodniu ciąży! fajnie?
Otóż nie to była masakra!!! Zwracałam wszystko od jedzenia po herbatę wodę i cokolwiek co wzięłam do ust. Nie pomagał imbir migdały czopki cukier ani nic. Od 30 tygodnia ciągłych wymiotów miałam już tak przekrwioną krtań że każde splunięcie, każde wymioty to leciała mi krew 3 razy leżałam w szpitalu bo byłam odwodniona plus na odchodne chodziłam na dożywianie kroplówką. Lekarz stwierdził że tylko na moje wymioty pomoże poród. Miałam zespół niepowściągliwych wymiotów. Nie życzę tego nikomu. bo ja jak już czułam że zbliżają się wymioty to po prostu klękałam i płakałam nad sobą. Dziś jestem ponownie w ciąży i od 2 tygodni wymiotuję. ale mam nadzieję że nie będę mieć powtórki z rozrywki
Zapomniałam dodać dlatego edytuję że w ciąży schudłam 12 kilogramów, czyli po porodzie ważyłam mniej niż jak zachodziłam w ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 17:08
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny!
A ja od tygodnia mam nieustające mdłości. Na szczęście nie wymiotuję, ale mdli mnie niemal non stop. Trochę pomaga jak coś zjem, ale tylko na chwilę.
Nie czuję tez smaku, wszystko jakieś takie mdłe, wiec rzucam się na ostre i kwaśne.
Herbatkę imbirową próbowałam pić w pierwszej ciąży, ale jakoś nie mogłam się do niej przemóc.
Spróbuję tych tabletek.
Fajnie, że jesteście. Razem łatwiej przez to wszystko przejść -
hej.dzis pierwszy dzien bez czopka przeciwymiotnego i nie mam wymiotów choć mdłosci są, szczególnie jak jestem głodna. Teraz sie martwie.Martwie sie jak cholera ...czy wymioty ustepuja na kilka dni czasami?z dwojga złego wolała bym chyba je miec skoro są ksiażkowe.
-
Ja też mam tego dosyć ;( już jestem przemęczona stanem ciągłego wymiotowania i mdłości - herbatka z imbiru ooooooo sam zapach spowodował odrzut ale wypiłam na siłę myśląc, że może pomoże absolutnie - wymioty były konkretne - jak czytam sposoby, każdy z wymienionych produktów budzi we mnie niesmak...