X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża młodsza o 2 tygodnie.
Odpowiedz

Ciąża młodsza o 2 tygodnie.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nikax0 Nowa

Wysłany: 21 sierpnia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chcialabym sie was poradzić. Byłam dziś u lekarza, ciąża według OM 8tc0d według usg ok 6tc, zarodek ma 1.9mm :( czy jest jakakolwiek szansa że będzie jeszcze dobrze czy przygotować się już na najgorsze :( jedynie co mi przychodzi do głowy to że mogłam zajść w ostani dzień płodny według kalendarzyka i to by wychodziło że to jest właśnie ok 6 tc ale czy aż taka rozbieżność jest możliwa?

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikax0 wrote:
    Witam, chcialabym sie was poradzić. Byłam dziś u lekarza, ciąża według OM 8tc0d według usg ok 6tc, zarodek ma 1.9mm :( czy jest jakakolwiek szansa że będzie jeszcze dobrze czy przygotować się już na najgorsze :( jedynie co mi przychodzi do głowy to że mogłam zajść w ostani dzień płodny według kalendarzyka i to by wychodziło że to jest właśnie ok 6 tc ale czy aż taka rozbieżność jest możliwa?

Jest taka możliwośc, moja ciąża była młodsza o 8 dni wg OM byłam chyba w połowie 7 tc, a na USG początek 6 tc, później bobas trochę nadrobił i wychodzi około 6 dni :) miałam późną owulację i być może u Ciebie jest tak samo. Jesli na 6 tc lekarz mówi, że jest ok to nie martw się, czekaj do kolejnej wizyty, wtedy będzie dokładniej ocenione o ile jest młodsza ciaża :)

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 połówkowe 👍 460g 🩵
    30.09 ⌛️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ