Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › Ciąża młodsza o 2 tygodnie.
Odpowiedz

Ciąża młodsza o 2 tygodnie.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nikax0 Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2025, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chcialabym sie was poradzić. Byłam dziś u lekarza, ciąża według OM 8tc0d według usg ok 6tc, zarodek ma 1.9mm :( czy jest jakakolwiek szansa że będzie jeszcze dobrze czy przygotować się już na najgorsze :( jedynie co mi przychodzi do głowy to że mogłam zajść w ostani dzień płodny według kalendarzyka i to by wychodziło że to jest właśnie ok 6 tc ale czy aż taka rozbieżność jest możliwa?

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2025, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikax0 wrote:
    Witam, chcialabym sie was poradzić. Byłam dziś u lekarza, ciąża według OM 8tc0d według usg ok 6tc, zarodek ma 1.9mm :( czy jest jakakolwiek szansa że będzie jeszcze dobrze czy przygotować się już na najgorsze :( jedynie co mi przychodzi do głowy to że mogłam zajść w ostani dzień płodny według kalendarzyka i to by wychodziło że to jest właśnie ok 6 tc ale czy aż taka rozbieżność jest możliwa?

Jest taka możliwośc, moja ciąża była młodsza o 8 dni wg OM byłam chyba w połowie 7 tc, a na USG początek 6 tc, później bobas trochę nadrobił i wychodzi około 6 dni :) miałam późną owulację i być może u Ciebie jest tak samo. Jesli na 6 tc lekarz mówi, że jest ok to nie martw się, czekaj do kolejnej wizyty, wtedy będzie dokładniej ocenione o ile jest młodsza ciaża :)

1.05.2025 ⏸️
    22.12.2025 / 37+2 / 3100g, 54cm 🩵

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ