X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża z zaskoczenia :)
Odpowiedz

Ciąża z zaskoczenia :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaZmarzeniami Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Pisze ten post bo jestem kompletnie zaskoczona. Okres mi się spóźnia 7 dzień więc tylko tak dla własnego spokoju kupilam test ciążowy. Kiedyś się staraliśmy ale nic z tego nie wyszło. Brałam Duphaston ale odpuściłam bo stwierdziliśmy ze nic na siłę. I tymczasem dzis o 19 zrobiłam test który od razu pokazał 2 grube kreski 🙈 zwariowalam, zadzwonilam do mojej cioci która pracuje w klinice ginekologicznej. Mam przyjść w poniedziałek na bete i po tygodniu jak w krwi wyjdzie wszystko ok na usg. Czy powinnam juz zacząć brać kwas foliowy? Jestem jeszcze w szoku 😁

• Papierowka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy nie zaszkodzi, zalecany jest nawet przed ciążą, więc myśle że jak najbardziej możesz ;) Gratulacje i trzymam kciuki za bete ;)

Wysłany: 3 czerwca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :)

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta dzis zrobiona i wyszlo 11123,59 co mnie jeszcze bardziej wprawilo w oslupienie. W środe powtórka ale ginekolog mówi ze beta wskazuję na 6-7 tydzień 😁 i wizyta 22 czerwca na USG 😁

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ