Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr CMV
Odpowiedz

CMV

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M0nika Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem w 9 tygodniu ciąży i zrobiłam pierwsze kompletne badania krwi. W tych badaniach dowiedziałam się o tym, że jestem zarażona cytomegalią. Wyniki IgG mam 500 IU/ml a IgM 1,01 index… nie mam pojęcia co to oznacza, wiem tylko tyle, że się okropnie boję, że coś się stanie z bobasem. Już wystarczająco martwię się o ciążę czy będzie wszystko dobrze ponieważ mój partner przyjmuje sterydy, a ja po 9 latach brania antykoncepcji odstawiłam leki aby zbadać poziom testosteronu, miesiąc po odstawieniu zaszłam w ciążę. Martwię się bardzo bo chcę żeby wszystko było dobrze.. czy ktoś orientuje się w tych badaniach?

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2025, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie, będziesz miała to badanie do powtórzenia. Mogłaś przebyć niedawno cmv i igm jeszcze nie zeszlo, masz juz przeciwciała igg dość wysokie. Więc pewnie trzeba skontrolować czy zakażenie jest świeże, czy juz przebyte, wtedy igm spadnie.

Nie martw się na zapas, bo jest szansa, ze nie jest to świeże zakażenie :) igm masz na granicy aktywności.

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 2200g 🩵
    16.12 2600g 🩵
    22.12 3100g, 54cm 🩵

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ