X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr CMV
Odpowiedz

CMV

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M0nika Nowa

Wysłany: 9 sierpnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem w 9 tygodniu ciąży i zrobiłam pierwsze kompletne badania krwi. W tych badaniach dowiedziałam się o tym, że jestem zarażona cytomegalią. Wyniki IgG mam 500 IU/ml a IgM 1,01 index… nie mam pojęcia co to oznacza, wiem tylko tyle, że się okropnie boję, że coś się stanie z bobasem. Już wystarczająco martwię się o ciążę czy będzie wszystko dobrze ponieważ mój partner przyjmuje sterydy, a ja po 9 latach brania antykoncepcji odstawiłam leki aby zbadać poziom testosteronu, miesiąc po odstawieniu zaszłam w ciążę. Martwię się bardzo bo chcę żeby wszystko było dobrze.. czy ktoś orientuje się w tych badaniach?

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie, będziesz miała to badanie do powtórzenia. Mogłaś przebyć niedawno cmv i igm jeszcze nie zeszlo, masz juz przeciwciała igg dość wysokie. Więc pewnie trzeba skontrolować czy zakażenie jest świeże, czy juz przebyte, wtedy igm spadnie.

Nie martw się na zapas, bo jest szansa, ze nie jest to świeże zakażenie :) igm masz na granicy aktywności.

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 połówkowe 👍 460g 🩵
    30.09 ⌛️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ