X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr CMV
Odpowiedz

CMV

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M0nika Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem w 9 tygodniu ciąży i zrobiłam pierwsze kompletne badania krwi. W tych badaniach dowiedziałam się o tym, że jestem zarażona cytomegalią. Wyniki IgG mam 500 IU/ml a IgM 1,01 index… nie mam pojęcia co to oznacza, wiem tylko tyle, że się okropnie boję, że coś się stanie z bobasem. Już wystarczająco martwię się o ciążę czy będzie wszystko dobrze ponieważ mój partner przyjmuje sterydy, a ja po 9 latach brania antykoncepcji odstawiłam leki aby zbadać poziom testosteronu, miesiąc po odstawieniu zaszłam w ciążę. Martwię się bardzo bo chcę żeby wszystko było dobrze.. czy ktoś orientuje się w tych badaniach?

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2025, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie, będziesz miała to badanie do powtórzenia. Mogłaś przebyć niedawno cmv i igm jeszcze nie zeszlo, masz juz przeciwciała igg dość wysokie. Więc pewnie trzeba skontrolować czy zakażenie jest świeże, czy juz przebyte, wtedy igm spadnie.

Nie martw się na zapas, bo jest szansa, ze nie jest to świeże zakażenie :) igm masz na granicy aktywności.

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ