Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr CMV
Odpowiedz

CMV

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M0nika Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem w 9 tygodniu ciąży i zrobiłam pierwsze kompletne badania krwi. W tych badaniach dowiedziałam się o tym, że jestem zarażona cytomegalią. Wyniki IgG mam 500 IU/ml a IgM 1,01 index… nie mam pojęcia co to oznacza, wiem tylko tyle, że się okropnie boję, że coś się stanie z bobasem. Już wystarczająco martwię się o ciążę czy będzie wszystko dobrze ponieważ mój partner przyjmuje sterydy, a ja po 9 latach brania antykoncepcji odstawiłam leki aby zbadać poziom testosteronu, miesiąc po odstawieniu zaszłam w ciążę. Martwię się bardzo bo chcę żeby wszystko było dobrze.. czy ktoś orientuje się w tych badaniach?

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2025, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie, będziesz miała to badanie do powtórzenia. Mogłaś przebyć niedawno cmv i igm jeszcze nie zeszlo, masz juz przeciwciała igg dość wysokie. Więc pewnie trzeba skontrolować czy zakażenie jest świeże, czy juz przebyte, wtedy igm spadnie.

Nie martw się na zapas, bo jest szansa, ze nie jest to świeże zakażenie :) igm masz na granicy aktywności.

1.05.2025 ⏸️
    22.12.2025 / 37+2 / 3100g, 54cm 🩵

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ