Co wcieracie w brzuchy? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z tego,co się orientuję,to większość kremów typowo na rozstępy można stosować dopiero od 4 miesiąca.Cały 4 miesiąc smarowałam się Sexy Mamą z Bielendy.Zapach ok,ale wydawało mi się,że trochę dużo muszę tego nabrać,żeby wszędzie trafić,więc konsystencję oceniam jako średnią.Nawilżał dobrze,dość szybko się wchłaniał.
Po Sexy Mamie kupiłam sobie Mamma Mię z Ziai,tutaj mam o wiele lepsze wrażenie co do konsystencji,a i zapach jest delikatniejszy,lepszy dla wrażliwców.Co do nawilżenia-jest,ale mam wrażenie,że baardzo szybko się wchłania,chyba bym jednak wolała,żeby zostawiało lekko tłusty film na skórze.
Kupię sobie jeszcze chyba oliwkę w żelu,żeby stosować ją na noc,naprzemiennie z balsamem.
Mustela jest bardzo chwalona przeciw rozstępom,ale jest też bardzo droga i trzeba uważać,którą się bierze-ja chciałam zaszaleć,zwłaszcza,że to akurat można stosować przed 4 miesiącem,ale babka w aptece wprowadziła mnie w błąd i sprzedała mi wersję "intensywną",a nie "podwójną".Tą pierwsza jest na już istniejące rozstępy,ma dziadową konsystencję,jest jej mniej i jest mało wydajna,a ta druga jest przeciwko,zbiera zajebiste opinie i o tę mi chodziło... Więc kasę wyrzuciłam w błoto,na razie smaruję się tańszymi kremami.
I tak prawda jest taka,że wiele zależy od genów i może być tak,że te wszystkie namaszczania szlag trafi .Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Wszędzie też piszą,że ważne w zapobieganiu rozstępom jest to,aby nie przytyć gwałtownie,tylko stopniowo.Nie wiem,czy u mnie na przykład będzie stopniowo,bo do 5 miesiąca nie miałam brzucha wcale i ostatnio wyskoczył niemalże z dnia na dzień,jak Boga kocham.Więc ma 4 miesiące na urośnięcie od zera do pełni,nie wiem,czy to będzie wystarczająco stopniowe .I jaki ja mam na to wpływ.
MalutkaEve, moremi lubią tę wiadomość
-
Nie jestem pewna, ale Palmersa można chyba stosować od początku. Do tego warto kupić czysty olej np. ze słodkich migdałów albo jojoba, może być też olej kokosowy. To 100% natury bezpiecznej dla maleństwa
MalutkaEve, Jus1985, 88macola lubią tę wiadomość
-
Moja szwagierka teraz jest w 7 miesiącu i stosuje Elancyl kupiła już chyba 3 opakowanie i jest bardzo zadowolona, ja dopiero jestem na początku ciąży ale już powoli robię rozeznanie. Jedynym minusem Elancylu jest cena bo jest dość drogi w aptece na promocji kosztował 156zł jednak na allegro widziałam już za 115 zł
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Są kosmetyki, które można stosować już od samego początku ciąży. Ja używam balsamu babydream z Rossmanna za 12 zł (jest też oliwka, ale strasznie tłuści ubrania).
Uważam, że nie ma sensu kupować drogich mazideł, bo często dużo płaci się głównie za markową firmę, a specyfik ma podobną skuteczność do tych tańszych. Ważne, by stosować je regularnie i sumiennie.Limerikowo, Jus1985, madziad lubią tę wiadomość
-
Ja stosuje Bio oli na zmiane z oliwka Jonsona 2/3x dziennie.na razie nie ma sladow rozstepow na brzuchu ale i na nie przyjdzie czas
Badz co badz smarowanie odnosi efekt bo skora nie swedzi w 22 tyg a to moja znajoma w 25 drapie sie i drapie.nie wnikam po czym i ile smaruje;-) -
Limerikowo, też chyba zainwestuję w ten Bio Oil, zwłaszcza, że na allegro znalazłam super ofertę za 200ml, powiedz mi tylko, czy on jest mocno tłusty? Musisz mieć do niego jakąś bluzkę specjalną, żeby nie zatłuścić ubrania? Czy nie jest aż tak tłusty, ale zostawia taki film ochronny na dłuższy czas?
Bo, cholera, zaczyna mnie swędzieć, niestety, Ziaja chyba nie daje rady.MalutkaEve lubi tę wiadomość
-
Martynika ja również używam Bio Oil zaraz po kąpieli. Później myję powoli zęby i te około 5 minut wystarczy by olejek się wchłonął i nie pobrudził ubrania. Przy tym ma miły zapach i jest wydajny. Polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 18:04
Tygrysek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja też stosuję Bio Oil na zmianę z Perfecta mama i wcale nie czekam na 4 miesiąc bo wydaje mi się że to za późno bo wtedy brzuszek już się zaczyna pojawiać a tu chodzi o przygotowanie skóry przed rozrostem:) moje siostry też się smarowały od pierwszych dni i ani śladu rozstępów i dzieciaczki zdrowe...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MalutkaEve, ja też w tyłek wcieram Bo mam tam rozstępy, nie wiem skąd one się wzięły. Są spore i sprzed kilku lat Więc mam skłonność do rozstępów. Piersi (moje maleńkie A) smaruję również. Staram się co 2 dni, ale różnie to bywa.
MalutkaEve lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Super jest olejek z Weledy. Goraco polecam. Mozna go stosowac na cale cialo. Naturalny i stworzony dla kobiet w ciazy. Pachnie przecudnie. Na dodatek zaczely mi sie wygladzac stare rozstepy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 16:22
MalutkaEve lubi tę wiadomość