Co wcieracie w brzuchy? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja stosowalam od samego poczatku bio oil i byl nawet fajny tylko zapach mnie odrzucal, ale zuzylam I teraz kupilam sobie oliwke I balsam z palmersa. Oliwka rewelacja! Z kremu jestem srednio zadowolona Bo jest zbyt gesty, mam uczucie ze cala sie po nim lepie a jak chce uzyc drugi raz w ciagu dnia to sie roluje
-
Ja stosuję od zawsze balsam nivea granatowy ponieważ mam bliznę po operacji i oliwka mi zamiast jak rozjaśnić to była ciemniejsza. Więc smaruję się tylko balsamem, który jak mi koleżanka potwierdziła działa również na brzuch ciążowy bo nie ma rozstępów. Ważne by używać substancji tłustych i nawilżającychLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dokupiłam sobie jeszcze ten balsam z rossmana, ale już mi w zapachu nie odpowiada tak bardzo jak oliwka. Oliwka to strzał w dziesiątkę, upajam się nią, z tym, że oliwkę lepiej po kąpieli, a na sucho balsam.
Więc oliwka na noc, po prysznicu, tak mi wtedy przyjemnie w piżamce . -
Czesc dziewczyny,
W pierwszej ciazy przejelam sie wizja rozstepow i smarowalam brzuch czym popadlo. troszke zaniedbalam piersi i mam na jednej bardzo malutkie ledwo widoczne rozstepy.
O swoja skore dbalam nawet przed ciaza i uzywalam maslo do ciala z THE BODY SHOP. Niestety cena nie zacheca. Ja mam ten plus ze mieszkam w UK i kupuje jak jest na promocji. Polecam! nie zostawia sladow. Po porannym prysznicu smaruje cale cialo a wieczorem moja skora dalej jest mocno nwilzona w dotyku. Teraz zaczelam stosowac naprzemiennie BIO OIL. Rowniez go polecam choc dla mnie masllo do ciala dziala cuda. -
Jutrzenka wrote:Dziewczyny, a od którego momentu należy wcierać w siebie specjalne kosmetyki? Na razie używam tylko mojego dawnego balsamu i nie wiem kiedy powinnam zainwestować w coś na rozstępy.
Jak byłam w Rossmanie i zaczełam czytac etykiety typowych kremów na rozstępy dla cięzarnych to były one polecane od 4 miesiąca, natomiast oliwka ta różowa z rossmana jest do stosowania od początku ciąży -
Rozstępy powstają ,gdy poziom kortyzolu we krwi wzrasta (a jak wiadomo w ciąży on rośnie ,kortyzol osłabia włókna kolagenowe i sprężyste) Wówczas skóra staje się cieńsza i bardziej podatna na rozciąganie.
Aby obniżyć poziom kortyzolu trzeba w swojej diecie mieć dużo ryb. Lub łykać kwasy dha ,które zmniejszają poziom kortyzolu.
Czynniki genetyczne nie do końca są zbadane , bo są np ja miałam rozstępy przed ciążą , w ciąży nie pojawił mi się ani jeden ,a moja mama miała rozstępy po 2 córce na piersiach...
Jeśli chodzi o kremy ja stosowałam płynu do kąpieli z babydrema + krem z babydrema od 1 m-ce , od 4 m-ce na zmiane stosowałam babydrema , z ziają maamamia i palmersa ) nic mi nie wyszło:)
Ale ja też nie przytyłam dużo bo 12 kg a 3 dni po porodzie 9 kg mniej było.
Potem już woda schodziła
Co do balsamów nawilżających nie stworzonych dla kobiet w ciąży.
Ja bym ich nie stosowała na brzuch... bo nie są przeznaczone dla kobiet w ciąży... i zawierają parabeny i inne sub ,które nie powinna stosować kobieta ciężarna ,ale to już każdego decyzja.
Ja jako kosmetolog mówię nie dla takich produktów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 09:37
-
nick nieaktualnyJa się dowiedziałam że codziennie chociaż z 5 min skubać opuszkami palców dół brzuszka.Takim właśnie sposobem najlepiej ustrzec się przed rozstepami gdyż skóra się naciąga a my takim skubaniem szykujemy skórę do rozciagniecia brzuszka, ponieważ z tego co slyszałam żadne kremy nie zniwelują rozstepów do końca
mnie np teraz brzuszek swędzi :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 16:08
-
Ja używam na zmianę oliwki dla dzieci takiej zwykłej i kremu perfecta na rozstępy. Ale i tak już się powiększają te, co miałam z okresu dojrzewania jeszcze. Na końcówkach się rozciągają. Taka moja skóra i nic nie zrobię.;(