X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Co wcieracie w brzuchy? :)
Odpowiedz

Co wcieracie w brzuchy? :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    MalutkaEve, ja też w tyłek wcieram :D Bo mam tam rozstępy, nie wiem skąd one się wzięły. Są spore i sprzed kilku lat :( Więc mam skłonność do rozstępów. Piersi (moje maleńkie A) smaruję również. Staram się co 2 dni, ale różnie to bywa.

jak piersi małe to wcieraj Kochana bo potem jak sie powiększą to będzie za późno :/ niech już czują sie elastyczne :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajna strona, analiza różnych produktów, tu są przedstawione kosmetyki na rozstępy:
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Bardzo dobrze prezentuje się taniutki babydream z Rossmanna. Znajdziemy tam także balsamy dla dzieci, kremy, chusteczki, proszki do prania, szampony i wiele innych.
    Polecam :)

MalutkaEve, MOI, madziad lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po zapoznaniu się z tą analizą kupiłam babydream z rossmanna i nie daję teraz rady z tym balsamem. Zapach tak mnie drażni, że na samą myśl, że mam się smarować, jest mi niedobrze :( Rozważam czy by nie kupić zwykłego balsamu z Nivea i tym się nie smarować...

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Stosuję od kilku tygodni oliwkę na rozstępy babydream z Rossmanna. Wcieram we wszystkie partie ciała co 2 dni.

moja szwagierka, ktora dużo czyta o kosmetykach, mówiła, że ciężarowki bardzo sobie chwalą serie Rossmanowską, więc sama je wypróbuję

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od kiedy trzeba już zacząć cokolwiek w siebie wcierać?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosuję właśnie babydream emulsję. Na razie jestem zadowolona, fajnie się wchłania, trzeba chwilę rozsmarowywać (nakłada się podobnie jak wysokie filtry UV). Tą seria używa się od początku ciąży, a nie dopiero od 4miesiąca. Uważam zresztą, że trzeba jak najszybciej zaczynać działać z ujędrnieniem , natłuszczeniem skóry, a nie za pięć dwunasta bo wtedy już może być za późno. :)

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny serdecznie Wam polecam z własnego doświadczenia oliwkę dla kobiet w ciąży z rossmana smarowałam się nią codziennie na noc na dzień używałam balsamu z tej samej marki bo nie jest tłusty jak brzuch zaczął mi mocno rosnąc tak od 5 miesiąca zaczęłam używać mustelli już do końca ciąży rano i wieczorem ,przytyłam 25 kg do 8 miesiąca(potem urodziłam:))brzuch miałam przeogromny nie do objęcia i kolczyk w pępku bałam się że peknie mi ta skóra zupełnie ale nie mam ani jednego śladu zrzuciłam całą nadwagę ciążową plus jeszcze parę kg więcej i nie mam ani jednego rozstępu, jedynym namacalnym dowodem ciąży jest mój syn :) a rodziłam przed 30 więc miałam stresa że będzie katastrofa ale udało się i wam tego życzę

MOI, MalutkaEve lubią tę wiadomość

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje się od pierwszych dni jak dowoedziałam się o ciąży 2 razy dziennie mustella potem próbowałam oliwki z rossmana ale niestety zapach mnie drażnił i strasznie mnie po nim skóra swędziala więc pozostalam przy mustelli mi brzuszek wyskoczył w 7 miesiącu jak narazie rozstępów brak, a tendencje mam, przytyłam 12kg smaruje uda, pupę, brzuch, boczki i piersi. podobno bardzo ważne jest aby nie przestać się smarować jak się urodzi tylko kontynuować smarowanie miesiąc, dwa po porodzie bo często też wtedy wychodzą rozstępy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 14:00

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówicie o tej?
    babydreamolejek.jpg

przeszłam chyba z 5 rossmanów i nie znalazłam :/ będę szukac dalej :P

• MOI Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve kupowałam oliwkę i mleczko w rossmanie w ubiegłym tygodniu i mają białe butelki (różowe były chyba kiedyś). Oba produkty były na półce z balsamami i oliwkami. Nie mogłam dorwać niestety żelu pod prysznic z tej serii, a wydawało mi się, że kiedyś go widziałam...

MalutkaEve lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    mówicie o tej?
    babydreamolejek.jpg

przeszłam chyba z 5 rossmanów i nie znalazłam :/ będę szukac dalej :P

tak, ja to mam i wcieram. W sumie to mąż mi wmasowuje - w brzuch, cycki, uda i pośladki. Chyba mu się podoba :D
    Ja też długo nie mogłam znaleźć, gdzie to w rossmanie leży, ale to nie jest w dziale dla dzieci i matek, ale wśród kremów i balsamów ujędrniających, na cellulit, żele rozgrzewające i chłodzące. Dużo produktów z Eveline czy jak to się pisze jest na tej samej półce. Ja chyba 15 minut szukałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 14:03

MalutkaEve, kark lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się naszukałam tych balsamów:) ale ślepa przeoczyłam je wśród innych. Chodziłam z 10 min aż się dziwnie na mnie patrzeć zaczęli. ;)
    A co do płynu do kąpieli to widziałam, że teraz jest na niego promocja:) więc musi gdzieś być! Jeśli uda mi się go odnaleźć na pewno dam znać.

ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smaruje brzucha oliwką z bambino, nawilża, wygładza i pachnie. Na początku wszystko mi śmierdziało, to był jedyny zapach, który mnie nie odrzucał, a wręcz bardzo podobał :D

• mama Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam oliwkę dla dzieci z Hippa :) super nawilża, wchłania się idealnie (nie zostawia tłustej powłoki na skórze), zawiera tylko naturalne olejki (bez parafiny - która zapacha i tłuści). Odkąd jej zaczęłam używać, żadne inne balsamy mi nie potrzebne, i na brzuszek też ją będę używać ;)
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=44373

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę w takim razie szukac jeszcze w innych rossmanach :)
    teraz dużo brzuchów obserwuję więc pewnie dlatego mają niedobór na połkach :D :P

kark lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie stosuję oliwkę z Bambino i sobie chwalę. Zobaczymy, jakie będą efekty ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam ta emulsje do kapieli razem z olejkai do kapieli, ma konsystecje mleka. Narazie nie powiem jaki efekty:-) .
    Ah promocja byla/js na oliwke zbabydream:-)

ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mnie ostatnio pocieszył, że moge sobie wcierać a ze i tak nic nie pomoże i że rozstępy będą...

ale ja się nie poddaję :P może akurat uniknę... :)

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    lekarz mnie ostatnio pocieszył, że moge sobie wcierać a ze i tak nic nie pomoże i że rozstępy będą...

ale ja się nie poddaję :P może akurat uniknę... :)

Może jakieś pojedyncze będą, ale zawsze będzie ich mniej niż jakby nic nie robić. :)

ckai3e3kdf77majo.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio uczuliła oliwka z J&J, zrobiły mi sie krostki na udach, w zyciu bym nie pomyślała, ze od tego, bo nie miałam nigdy na nic uczulenia, Dopiero zaczelam neta przeglądac, ze ten preparat czesto uczula. Odstawiłam, czekam az przejdzie i kupie inna...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ