Co wcieracie w brzuchy? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiula09 wrote:dziewczyny a jak nazywa się ta oliwka z rossmana? bo ja ostatnio byłam ale nie widziałam żadnej oliwki albo źle patrzyłam i kupiłam tylko balsam
Pewnie chodzi Ci o oliwkę Babydream Fur Mama, jest świetna i tania
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a od ktorego tygodnia najlepiej juz zaczac smarowac brzuszek ? jak zacznie rosnac czy juz we wczesnej ciazy ? Jestem w 7 tygodniu ale brzuch lekko mi juz urósł , ale bardziej wydaje mi sie ze to woda, bo na pewno nie jedzenie, nic nie przechodzi mi przez gardło przez mdlosci... fe
-
Dziewczyny,
jezeli mogę Wam doradzic z wlasnego doswiadczenia :
w pierwszej ciąży bardzo dbalam cale 9 miesiecy o brzuszek, uda, piersi, rece itp.....wcierajac wszedzie olejki, balsamy i inne fajne specyfiki aby nie bylo rozstepow...
ale tak naprawde co jest najwazniejsze:
NIE ZAPOMNIEC O TYM PO PORODZIE!!!
ja zapomnialam, bo bylam zbyt zajeta dzieckiem...i potem jak brzuszek sie zaczal skorczac, a ja zaczelam tracic kilogramy...skorka stala sie sucha i...zobaczylam,ze zrobilo mi troche rozstepow z tego czasu...
wiec to moja rada!
teraz jakkolwiek natluscicie skore - bedzie dobrze;) byle nawilzac minimum dwa razy dziennie
3majcie sie PIEKNE MAMUŚKI!!! -
ja w poprzedniej ciąży smarowałam piersi i brzuszek oliwką johnnson, ewentualnie ta w żelu i powiem szczerze, że nie mam ani jednego rozstępu, wydaje mi się ,że te wszystkie kremy dla kobiet w ciąży to tak samo jak z tymi wyszczuplającymi-nic nie dają-ale to tylko moja opinia.
Teraz tez smaruję się oliwką ale z eweline z olejkiem arganowym- do włosów bo jest dobrze natłuszczająca i wyjątkowo ładnie mi pachnie:)
Kalendarz ciąży BellyBestFriendCoccolina lubi tę wiadomość
-
Ja od 6 tygodnia stosuję balsam przeciw rozstępom z Palmersa dla kobiet w ciąży, za 250 ml płacę w aptece 34 zł jestem naprawdę zadowolona bo świetnie nawilża. Skóra cały dzień jest przyjemna i pachnąca i czuję w dobrym stopniu nawilżona. Wieczorem też nawilżam przed snem dostałam kilka próbek dość dużych takiego balsamu dla kobiet w ciąży za 140 zł więc stosuję na zmianę, też jest dość przyjemny, ale nie kupię go na pewno.
-
nick nieaktualny
-
Bo z rozstępami to tak naprawdę jest tak, że trzeba mieć też predyspozycję skóry, żeby się robiły albo nie. I niestety, jak któraś ma do tego skłonności to żaden balsam nie pomoże, skóra pęka i tyle. A też za dużo tego wszystkiego to niedobrze... Ja używam oliwkę w żelu Johnsona, ślicznie pachnie i wiadomo, że oliwka nawilża najlepiej Liczę też na dobre geny siostra dwie córeczki urodziła i nigdzie żadnych rozstępów nie ma, czego również sobie i wam życzę
-
ja polecam z oliwke z rossmana z seri baby dream, nie ma drazniacego zapachu, ladnie sie wchlania i cena atrakcyjna, ogladalam kiedys program na temat rozstepow w ciazy i tam polecali oliwkezwykla"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
ja zamierzam kupić 100% olej arganowy i wcierać go w brzuch nogi i piersi. Nie chcę stosować żadnych kremów, ponieważ większość z nich jest naszpikowana chemicznymi składnikami. Olej arganowy bardzo dobrze wpływa na skórę i uelastycznia. Jednocześnie o tym czy rozstępy się pojawią decyduje genetyka. Czytałam bardzo wiele różnych opinii na ten temat i jest mnóstwo kobiet, które wydawały krocie na najlepsze preparaty, a mimo to rozstępy i tak się pojawiły. Czytałam też o takich, które nie stosowały nic i rozstępów nie miały podobnie jak ich Mamy i Babcie. Oczywiście skórę warto nawilżać, żeby poprawić jej elastyczność, ale lepiej chyba się przygotować, że szanse są pół na pół.Maracuja