Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Cytomegalia- igg +igm dodatnie
Odpowiedz

Cytomegalia- igg +igm dodatnie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • staraczka123456789 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem w 8 tygodniu ciąży. Zrobilam badania CMV IGG-594, IGM reaktywna wartość indeksu 2.3 (reaktywna) jestem przerażona czytam w internecie i coraz gorsze rzeczy widzę. Moze możecie powiedzieć coś ze swojego doświadczenia.

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to infekcja pierwotna czy wtórna? Jeśli już kiedyś miałaś cytomegalię i zachorowałaś ponownie to ryzyko dla dziecka to raptem 1%. Ja miałam wtórną i po urodzeniu poprosiłam jeszcze w szpitalu o badanie dziecka w kierunku cytomegalii wrodzonej, na szczęście wynik był negatywny 🙂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)

Wysłany: 30 kwietnia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie czekam na wynik awidności i jestem przerażona przechodzę infekcje i zeszło to sie z badaniem na cytomegalie. A jakie badania miałaś robione? I jakieś leczenie miałaś zastosowane ?

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to po kolei :)
    W pierwszej ciąży jak robiłam badania to wyszły mi obecne przeciwciała (czyli przeszłam infekcję w przeszłości). W drugiej ciąży wyszło, że igg wysokie a igm niejednoznaczne. W ogóle badania robiłam późno, ginekolog mi zaleciła jakoś w 4 miesiącu. Powiedziała, żeby powtórzyć, bo może błąd laboratorium, ale zrobiłam w szpitalu zakaźnym i było to samo. Dopiero wtedy zaleciła mi awidność, to już byłam w 6 miesiącu. Awidność wyszła wysoka, ale zrobiona tak późno nie dawała gwarancji, że przeszłam cytomegalię przed ciążą a nie na początku ciąży. Ginekolog mówiła, że akurat wchodziło jakieś leczenie tylko w Warszawie (teraz może jest i w innych miastach), ale musiałaby mieć pewność, że ta cytomegalia była gdy już byłam w ciąży, najlepiej byłoby zrobić amniopunkcję, ale taka zaawansowana ciąża to już nie bardzo. W końcu stwierdziła, że przy infekcji wtórnej, wysokiej awidności i dobrego obrazu na USG (przy cytomegalii wrodzonej widać np zwapnienia kości) to nie ma co panikować i najlepiej zrobić badanie w kierunku cytomegalii wrodzonej po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 18:12

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)

Wysłany: 1 maja, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam awidność i mam 94% czyli co wychodzi ze przeszłam cytomegalie przed ciążą 🤔

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ