Czy kupić detektor tętna płodu
-
Dziewczyny kupujecie detektory tetna płodu? Tetno słychać za każdym razem??
Niewiem czy się martwić czy nie. Kupiłam detektor i zel i probowalam wykryć bicie serduszka i nie mogłam znaleźć. Niewiem czy to wina sprzętu czy coś się dzieje. Obecnie 16tc. Ogólnie czuję się bardzo dobrze. -
Ja używałam go od 14 tygodnia ciąży przez dwa tygodnie i przez te dwa tygodnie byłam 3 razy u lekarza bo zdarzało się, że nie wyłapał serca. Chyba, że jesteś taką osobą, że nie będzie Ci to przeszkadzać to, że za każdym razem serca nie znajdziesz, to jak najbardziej polecam. Mnie to za dużo nerwów i stresu kosztowało. Od 16 tygodnia i tak ruchu czułam więc za długo go nie używałam.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Tu jest zawsze ryzyko, możesz wykryć tętno dziecka i będzie dobrze, możesz nie wykryć wcale i się stresować, ale możesz też znaleźć swoje, które może wprowadzić w błąd. Czytałam, że samemu lepiej nie używać przed 30tc.
Urządzenie oczywiscie warto jest moim zdaniem kupić. Ale w tak wczesnej ciaży nie polecam sie stresować.
Możesz kupić https://megamedic.pl/ tutajWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 07:52
-
A ja mam, korzystałam w obu ciążach i jestem bardzo zadowolona.Nigdy nie zdarzyło mi się nie znaleźć tętna, na urządzeniu jest napisane, że zaleca się od 16tc a ja tętno już znajdowałam od 10tc.Nie da się pomylić tętna dziecka ze swoim, jest zbyt duża różnica w częstotliwości uderzeń/min.Przyda się natomiast trochę wiedzy z anatomii-we wczesnej ciąży tętna szukamy powyżej spojenia łonowego przesuwając sondę z milimetra na milimetr.Jeżeli łożysko jest zlokalizowane na przedniej ścianie to możliwe, że utrudni to odnalezienie tętna.
Mi oszczędziło to wiele stresu gdy miałam plamienia lub później w ciąży gdy maluch mniej się ruszał.Maggie0709 lubi tę wiadomość
-