Czy to jest poronienie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosha, panikaro Spójrz na sytuację racjonalnie - są możliwe 2 scenariusze:
1/zarodka nie ma - więc już nic nie zrobisz, żeby to odwrócić.
2/ zarodek jest i sobie rośnie - a jak będziesz się stresować, to możesz mu jedynie zaszkodzić.
A statystycznie rzecz biorąc to ten drugi scenariusz jest bardziej prawdopodobny
Idź spokojnie na umówioną wizytę, bo nic innego nie jesteś w stanie zrobić. Choćbyś zrobiła betę 10 razy to nic to nie zmieni.
-
Zrobiłam wczoraj hcg -9947,0,wg ostatniej miesiączki to był 5t5d wiec jest to wynik prawidłowy,
Ten pierwszy lekarz ma jakiś mega nowy sprzęt,wydał na niego 400 tys,dziewczyna która pracuje u niego na recepcji jest moja koleżanka i mi mówiła,kurcze no na tym zdjęciu usg naprawdę ten zarodek jest...Zosha840 -
krasnalowa wrote:Powiem Ci, ze mniej dziwi mnie to ze drugi lekarz nie zauważył zarodka, a bardziej to ze pierwszy go zauwazyl przy pęcherzyku 9,5mm. Ja bylam w odstepie jednodniowym u dwóch lekarzy, bo dzien przed umowiona wizytą zaczelam plamic i poszlam do szpitala i ani w szpitalu ani u lekarza z dobrym sprzetem przy pęcherzyku 13mm zaden zarodka nie widzial, jedynie cialko zolte.Zosha840
-
nick nieaktualnyZosha840 wrote:A to dosyć dziwne,tzn sprzęt chyba jednak nie był najlepszy bo przy pierwszym dziecku 7 lat temu na pierwszym usg pęcherzyk miał 12 mm,zarodek 5mm i była obecna akcja serca 92 u/min!!!
-
Leticia wrote:Zosha, panikaro Spójrz na sytuację racjonalnie - są możliwe 2 scenariusze:
1/zarodka nie ma - więc już nic nie zrobisz, żeby to odwrócić.
2/ zarodek jest i sobie rośnie - a jak będziesz się stresować, to możesz mu jedynie zaszkodzić.
A statystycznie rzecz biorąc to ten drugi scenariusz jest bardziej prawdopodobny
Idź spokojnie na umówioną wizytę, bo nic innego nie jesteś w stanie zrobić. Choćbyś zrobiła betę 10 razy to nic to nie zmieni.Zosha840 -
krasnalowa wrote:Sprzet był dobry;-) i pasuje, że nie bylo go widac, bo kolejne usg mialam 11dni pozniej i zarodek mial 0,9cm wiec biorac pod uwage, ze rosnie ok. 1mm dziennie to nie moglo go wtedy byc:-)
A co do lekarza no to wątpię żeby podawał mi informacje których nie byłby pewien,w obecnych czasach lekarze raczej starają się uważać na to co mówią,zwłaszcza jak popierają to dokumentacja medycznaZosha840 -
Zosha840 wrote:Wiec widzisz:możliwe jest zarówno ze przy 13 mm nie ma zarodka jak i przy 12,5 zarodek 5mm,nie ma reguły
A co do lekarza no to wątpię żeby podawał mi informacje których nie byłby pewien,w obecnych czasach lekarze raczej starają się uważać na to co mówią,zwłaszcza jak popierają to dokumentacja medyczna
Widzisz, nie ma powodu do paniki, betka ładna.
Poczekaj do tego drugiego USG u pierwszego lekarza i daj znać po wizycie Jesteś styczniówką -
Zosha840 wrote:Dziewczyny!
Jest serduszko!152 u/m!!dziekuje Wam za słowa otuchy
No widzisz SUPER!
W takim razie więcej luzu i spokojnej ciąży życzę
PS. Na wyrost pisze zanim spanikujesz, prawidłowe tętno dziecka mieści się w granicach 120-180 u/min.
Pozdrawiam -