X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Detektor tetna - angel sounds. Od kiedy?
Odpowiedz

Detektor tetna - angel sounds. Od kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to tez moze miec wpływ. Mi sie pierwszego dnia tez nie udalo, sprobowalam dwa dni pozniej i wstyd sie przyznac ile szukalam, ale myślę ze z przerwami trwalo to łącznie z godzinę. Nie chce juz wiecej robic tego tak długo i mam dzisiaj stresa, bo chce i nie chce. Mialo to urzadzenie uspokajac a jest przeciwnie. Ech...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już go nie dotykam więcej ale umówiłam się na szybkie usg do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wizyte dopiero za tydzien, zreszta przed wizyta u lekarza tez prawie schodze na zawal, bo niestety w ostatniej ciazy na jednej z takich wizyt usłyszałam, ze serduszko juz nie bije. Niestety, ciaza to jeden wielki stres

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało usłyszeć dopiero w okolicy 13/14 tygodnia. Bardzo mnie to uspokajało i słuchałam codziennie wieczorem aż do momentu, kiedy zaczęłam czuć ruchy dziecka. Potem czasem też mi się zdarzało, jak mała się długo nie ruszała.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz widze, ze ja mialam mega szczescie, że znalazlam juz w 9 tygodniu, a Wy wszystkie piszecie o 13-14.Naogladalam sie za duzo filmow zagranicznych, gdzie dziewczyny juz nawet w 8 znajdowaly i byłam zestresowana, ze ja nie moge znaleźć

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    Mi się udało usłyszeć dopiero w okolicy 13/14 tygodnia. Bardzo mnie to uspokajało i słuchałam codziennie wieczorem aż do momentu, kiedy zaczęłam czuć ruchy dziecka. Potem czasem też mi się zdarzało, jak mała się długo nie ruszała.

A kiedy słuchałaś pierwszy raz?

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam około 12 tygodnia. Pierwsze próby były nieudane i denerwowałam się, że coś jest nie tak. Ale potem (po wizycie u ginekologa), jak już wiedziałam gdzie dokładniej jest dziecko, to było lepiej. Chociaż nieraz zdarzało się, że znalezienie tętna zajmowało mi ze 20 minut - czasem mąż pomagał, jak widział że ja zaraz będę płakać, bo nie mogę znaleźć serduszka. Na początku używałam żelu do USG, potem zwykłej oliwki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 15:25

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że trochę mnie uspokoiłaś! Próbowałam jeszcze raz i wydaje mi się, że udało mi się znaleźć tętno dziecka ale dosłownie na 5 s. potem ręka mi drgnęła i zgubiłam. Ale nie dam sobie głowy uciąć, że to było to. Pójdę do lekarza dla pewności. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przed chwila uzylam mojego i tez wydaje mi sie, że przez kilka sekund slyszalam, ale bylo to takie w oddali, ze licznik nawet tego nie wylapal. Wiec mimo, ze im pozniej teoretycznie powinno byc latwiej to wcale nie jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam z licznikiem mam taki zwykły z serduszkiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ten, ale do niego mozna pobrac aplikacje na telefon, ktora liczy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej z moim to dziala. Mam oryginalny od dystrybutora, a wiem ze na allegro tez bylo duzo podrobek. Nie wiem czy z nimi aplikacja tez wspolpracuje. Ale jest ona bardzo fajna, bo właśnie pokazuje ile i mozna nagrywac

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nawet o tym nie wiedziałam :)

belldandy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg, z dzieckiem wszystko ok :) Lekarz powiedział, ze najlepiej zacząć używać w 16 tyg. wtedy już na pewno nie będzie stresu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-)

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawiam nad kupnem detektora tetna. Kto juz z tego korzysta? Czy oplaca sie go kupic? W pierwszej ciazy tego nie miała i o tym nie myslalam by zakupic, teraz jestem w 2 ciazy i sie zastanawiam. Wyrazcie swoja opinie.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez niego nie wyobrażam sobie życia już :) Ale poczekaj chwilę bo teraz i tak nic nie usłyszysz. Ja usłyszałam bardzo późno i panikowałam, że dzieje się coś złego :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam w 10 tc i odsluchiwalam codziennie. Moj lekarz wrecz sam proponowal dla uspokojenia.Nie mial zastrzeżeń co do szkodliwości .

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ