X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dlaczego nic jeszcze nie widac?
Odpowiedz

Dlaczego nic jeszcze nie widac?

Oceń ten wątek:
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 4 tygodniu i 6 dniu ciazy,a na badaniu USG nic jeszcze nie bylo widac. Martwi mnie to . Doradzcie cos...;(

cocosowa lubi tę wiadomość

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Jestem w 4 tygodniu i 6 dniu ciazy,a na badaniu USG nic jeszcze nie bylo widac. Martwi mnie to . Doradzcie cos...;(

Ja zglosilam sie do Pani Ginekolog bedac w 5 tyg i przez tel powiedziala mi zeby zaczekac jeszcze tydzien by bylo widac ;)

88c5skjocwzv43pd.png[/url]

Wysłany: 21 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie ma sie czym martwic. Wielka ulga

• dziks_power Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez nerwów u mnie w 5 tyg było widać tylko mały pęcherzyk 3 mm, w 8 tyg wskazywał pomiar zarodka na 7 tydz, dopiero teraz pięknie można było wszystko zmierzyć i wg pomiarów wszystko się zgadza

relgh371zl7nd975.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się , główka do góry . Sama po sobie wiem jaki to jest stres .
    na przełomie 4/5tc widziałam pęcherzyk z ciałkiem żółtym 9,3mm
    U mnie dopiero dziś w 6tc na USG mogłam zobaczyć zarodek <3 Taka maleńka pulsująca kropeczka
    Ciąża może być młodsza , tak jak u mnie . Gin mi powiedziała , że to nie jest nic złego i nie ma powodu do zmartwień po prostu można w ciąże później zajść

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza w poniedziałek, też wg ostatniej @ w 4t6d i u mnie też nie było nic widać (nawet pęcherzyka). Zdaniem ginekolog mam się nie martwić - ciąża najprawdopodobniej jest młodsza, niż to wynika z terminu ostatniej miesiączki, bo na przykład przesunęła mi się owu, albo zapłodnienie było później, albo na zagnieżdżenie potrzeba było więcej czasu. Generalnie to normalne i nie ma co się stresować, uszy do góry i czekać :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    spokojnie, ja byłam w 4 tygodniu a lekarka nic nie widziała! powiedziała, że mam przyjść za 3 tygodnie, te czekanie mnie dobijało, ale na szcżeście potem już było widać bijące serduszko, tak więc poczekaj i sie nie stresuj!

Kikusia lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie zaglądałam do dzidziusia wcześniej:) tylko w 7 tyg robiłam usg i serduszko biło super wrażenie:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3

Wysłany: 23 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przeczytalam tyle stron na internecie ,ze siedze i tylko sie stresuje. Siostra zalecila mi zebym sie nie martwila i brala sobie tylko kwas foliowy a 3 listopada mam isc na wizyte tak jak mi poradzil lekarz,tylko,ze jestem w stosunku do niego bardzo nie ufna, bo dowiedzialam sie, ze moja kolezanka poszla do niego i nie wykryl ciazy,chcial jej dac tabletki na wywolanie okresu, co jest jednoznaczne z poronieniem. Poszla do innego i powiedzial jej,ze jest w 4 miesiacy ciazy i dziecko ma sie super. Same wiec rozumiecie. Niestety nie ma szans zeby dostac sie do innego, zbliza sie koniec roku i wszystkie terminy zaklepane,nawet kurde prywatnie.

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 cieszę się ! to super :) ja jeszcze nie widziałam serduszka tylko maleńką pulsującą kropeczkę, ale mam nadzieje że 4 listopada też będę mogła tego doświadczyć :)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • mikimiki25 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) tez byłam wczoraj u lekarza dzisiaj mam 4t6d i nawet nie miałam robionego badania bo gin stwierdziła, że nie ma sensu. Mam przyjść 3 listopada i coś się już pewnie zobaczy :)Zleciła mi tylko badania Bety HCG i dużo przytulanek dla relaksu ;) Dzisiaj odebrałam wynik i mam 47,79 mIU/ml :) mam nadzieję, że ok!

hchyugpj0xgdpz0f.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na pierwszej wizycie i to był 5tydz1dz i było widać tylko malusieńką kropeczkę 2,8 mm. Lekarz powiedział żebym przyszła za 10 dni bo ciąża jest za wczesna żeby mógł coś powiedzieć.Więc się nie martw ;)

wizycie
    soprecious68 wrote:

zrz69vvj69ave0jf.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez byłam wczoraj na wizycie.
    jeszzce nic nie widac, jedynie endometrium powiększone do 20mm, zatem jest ok.
    mam wizyte za tydzień, moze wówczas bedzie widac pęcherzyk :-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na jutro umówioną pierwszą wizytę u gin, ale się zastanawiam czy to nie za szybko i czy w związku z tym jej nie odwołać?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam na jutro umówioną pierwszą wizytę u gin, ale się zastanawiam czy to nie za szybko i czy w związku z tym jej nie odwołać?
    Myślę, że pęcherzyk powinno już widać ale zarodka jeszcze raczej nie.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś byłam na USG. Pęcherzyk urósł 22mm ale zarodka nie widać.Lekarka powiedziała, że USG wskazuje na 8 tydzień ciąży ale, ze najprawdopodobniej nic z tego nie będzie i powinnam doprowadzić do poronienia.Beta rośnie, piersi bolą, od wczoraj mam mdłości.Czy jest jeszcze jakaś szansa???

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:41

• spinnka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie idz na inne USG, ja to samo przezylam w poniedzialek. Rano na usg starej daty pęcherzyk ciążowy 22 mm pusty, lekarka tez stwierdzila, ze prawdopodobnie puste jajo. Wieczorem tego samego dnia poszlam na inne, nowoczesne usg i bylo widac zarodek prawie 5 mm i bijące serduszko!!! A przeplakalam juz caly dzien, ze znowu sie nie udalo. Niepotrzebnie się strachu najadlam.

PCOS, starania od 06.2012
    11.02.2013 - aniołek (7 tydzień)
    01.07.2014 - aniołek (8 tydzień)
    hchy3e3kx72ungcg.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niesłuchaj tej lekarki i idz do innego ginekologa na usg

• Bombikowa Debiutantka

Wysłany: 26 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .jestem tu nowa i nadszedł dzień kiedy wkońcu napisałam (wcześniej tylko zaglądałam). W 26 dc zrobiłam bete wskazała 57 dwa dni poxniej 221. W 29 dc bylam u lekarza zrobił mi usg i nic nie było widac. Mam kilka objawów ciąży czy powinnan sie martwić. Dodam ze @ powinien być dziś . już wariuję czytam i się doszukuję ratujcie następne usg dopiero w styczniu a poprzednia ciąza mi sie nie utrzymala.

f2w3skjo1sjz3uoo.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ