Duphaston na podtrzymanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w 5tc miałam krwiawienie (nie znaleziono przyczyny), trafiłam do szpitala, okazało się, że progesteron mam w normie. Kazano mi brać duphaston i luteinę 50 trzy razy dziennie, później do końca 1 trymestru brałam jak miałam mocniejsze bóle ' miesiączkowe' albo jak się spodziewałam większego stresu. W 3 trymestrze mam przepisaną luteinę 100, bo mam silne skurcze i szyjka mi się skraca. Więc czy to duph. czy luteina to faktycznie mogą tylko pomóc.
-
Duphaston pomaga - ja trafiłam z krwotokiem do szpitala w 8 tyg. i stwierdzono poronienie zagrażające. Pękł mi krwiak - mimo, że leżełam już od 2 tyg w domu. Dostałam Duphaston 6x dziennie (sporo) plus relanium 2x na dobę. Pomogło po 2 tyg zarodek miał się dobrze rósł wg wieku. Inne znane leki to Luteina, Lutinus dopochwowo lub Prolutex zastrzyki. Jak trzeba to brać
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Cześć Dziewczyny
U mnie obecnie początek 6 tc i martwi mnie niski progesteron: 15,7 w 5tc+1 a dwa dni później spadł do 14,13 pomimo tego, ze po pierwszym wyniku dostałam duphaston 2x dziennie. Beta urosła o 100% w ciągu 48 h ale też jest bardzo niska.
Od dnia spodziewanej @ koszmarnie boli mnie brzuch
Czy któraś z Was miała podobną sytuację? -
Hej , a możecie mi napisać, kiedy robiłyście te badania na progesteron ? w którym tyg. ciąży? mi dr przepisała luteinę dopochwową 1 na noc, ale nie wiem czy to nie za mało, nie miałam teraz badań, ale wiem,że zawsze progesteron był u mnie niski i musiałam brać luteinę na wywołanie okresu. Martwię się, bo temperatura mi spadła po paru dniach, kilka dni temu była 37,5, teraz jest 36,6 , nie wiem czy tak może być, czy lepiej działać help
-
Witam was drogie mamusie i proszę o pomoc. Jestem w 6tc6d moim problemem jest niski poziom progesteronu we krwi. W środę (16.11) wyniósł tylko 7,18 ng/ml powtorzylam wynik w piątek i skoczył do 11,03ng/ml w normie, ale najniższa wartość Biorę od wczoraj Luteine 100mg 2x1 i duphaston 2x2 według zaleceń lekarza.
Na usg wszystko wporzadku, serduszko bije 140 razy na minutę. Zarodek ładnie rośnie, zero plamień, tylko ból brzucha.
Mamusie czy mialyscie problem z niskim progesteronem w ciąży? Jak to się skończyło? Dziękuję za odpowiedzi!06.2016 - cp, poronienie trąbkowe.
26.10.2016 - II krechy !! -
P@trycj@ wrote:Hej mam pytanie według wyliczeń jestem 5tc dziś rano dostałam ból podbrzusza i krwawień był jeden duży skrzep beta wyszła mi 16,5mlU, byłam u ginekologa wypisał mi duphaston była któraś z was w takiej sytuacji ? Jak to się skończyło
-
Hej smile jestem po transferze. Widziałam już zarodek i ciałko Ż ale mam jeden problem od jakiś kilku dni po aplikowaniu dopochwowo globulki pojawia się u mnie wydzielina z niej zabarwiona delikatnie na brązowo. A nawet raz pojawiła się delikatnie różowa. Czy możliwe żeby to globulka mnie tak podrażniała ? Bo tylko po niej pojawiają się takie dziwne rzeczy. Przyjmowałam ją przed transferem i tak się nie działo ale od czasu || kresek jest masakra. W sobotę jadę usłyszeć serduszko (7tydz) OBY!!!! ♥️