duphaston w pierwszych tygodniach
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brałam od samego początku, praktycznie od 4 tygodnia, 3x1 tabletce, od paru dni mam zmniejszoną dawkę do 2x1. I powiem szczerze, ze ja osobiście nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych stosowania. Chociaż ja ogólnie nie mam za wiele nieprzyjemnych objawów ciąży. Ale wiem, że wiele dziewczyn mówi, że zwiększa mdłości.
-
ja w każdym cyklu brałam duphaston albo od 16dc albo od momentu stwierdzenia pęknięcia pęcherzyka, w momence gdy wzięłam 10 tabletek i wyszło, że jestem prawdopodobnie w ciąży lekarz zalecił bez przerwy branie dupka 2x1, i tak prawdopodobnie do 9 tygodnia
-
Moja poprzednia obumarła w 10 tygodniu, a teraz ginka przepisala mi duphaston, biore juz 3 dzien i powiem, ze gorzej sie czuje niz jak nie bralam, dlatego szukam jakiejs przyczyny.9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Hej:)
Ja jestem po IVF, od punkcji brałam Luteinę 3 x1 tabl., ale z tego względu że miałam plamienia delikatne 3 razy (brązowe plamienie, a na aplikatorze było zawsze kilka kropli krwi), lekarz zalecił w 8 tygodniu przejscie na duphaston. Dwa tygodnie brałam 3x1tabl, w niedzielę przeszłam na 2 tabl/dzień, tak żeby stopniowo zmniejszać dawkę. Po In vitro zalecane jest przyjmowanie dodatkowego progesteronu. Nie wiem czy to akurat nałożenie faktów, ale od momentu jak przeszłam na duphaston od razu dostałam mdłości, wzdęcia i bardzo nieprzyjemne uczucie w splocie ( chyba tak to się nazywa?). Wczoraj było już lepiej, dzisiaj póki co też
W razie czego polecam na mdłości Imbir - ztarkowac około łyżeczkę imbiru i zaparzyc goracą wodą. Ja nie dałam rady pic samego imbiru bo strasznie szczypał w język, dodawałam sok truskawkowy własnego wyrobu + sok z cytryny. smaczne i na prawdę pomagaMalenq lubi tę wiadomość
-
Ja bralam luteine 3x2 pierw dopochwowo ale przez to ze mialam grzybka przeszlam na 3x2 podjezykowa, a potem z kolei mdlosci wiec teraz od tygodnia testuje duphaston bo latwiej mi cos polknac niz jeszcze trzymac pod jezykiem i to 3 x dziennie przy tych mdlosciach , dawke mam 2x2 tab nie mam pojecia jak to ma sie w porownaniu do dawki luteiny ale lekarz mowil ze to mniejsza troszke dawka by wlasnie zmniejszyc mi dolegliwosci ciazowe,efekt- doszly wymioty , trzeba to przezyc chyba...
-
ja też biorę Acard 75mg 1x1 i lutkę 2x1 podjęzykowo. Pytałam wczoraj na wizycie pani doktor czy dalej mam brać te leki, jak najbardziej tak, do co najmniej 18tc. Więc zakupiłam kolejne opakowania i wcinam z nadzieją że będzie dobrze
-
Hej, wlasnie dziś dostałam Dupka. Mam pytanie. Pani Dr kazala mi do konca tygodnia brac po 2 tabletki, a potem po jednej. Ale zapomnialam zapytac jak dlugo. Czy nie za malo tych tabletek? jestem juz po jednym poronieniu
-
Hej Dziewczyny, dopiero dołączyłam dzisiaj na "fioletową stronę mocy",
ja mam zaleconego dupka 3x2 tabletki, ze względu na poronienie.
w 15dc miałam zastrzyk z pregnylu a od 17 brałam duph przez 10 dni- dzisiaj wypadł 10 dzień. od jakiś 3 dni mdłości. Dzisiaj pół dnia.
ja dodatkowo mam brać jeszcze zastrzyki z clexanu 40 na noc. Dzisiaj pierwszy raz sama sobie muszę zrobić