X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dwa ciałka żółte
Odpowiedz

Dwa ciałka żółte

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Liliili Koleżanka

Wysłany: 21 października 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na pierwszej wizycie (5tyd) i lekarz zauważył dwa ciałka żółte ake jeden zarodek w macicy. Boję się bo mówił o możliwości, że drugi mógł zagnieździć się w jajnikach... Miał ktoś taką sytuację?

• cslza Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie sprawdził jajników? Mogło się też zdarzyć, że tylko jeden się zagnieździł lub drugi dobrze się chowa :) idź na USG za tydzień, wtedy już będzie widać co i jak. U mnie w brzuchu bliźniaki, na początku były 2 pęcherzyki ciążowe, ale 1 zarodek. Często jednak ten drugi zarodek widać dopiero później.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ