X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dwa ciałka żółte
Odpowiedz

Dwa ciałka żółte

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Liliili Koleżanka

Wysłany: 21 października 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na pierwszej wizycie (5tyd) i lekarz zauważył dwa ciałka żółte ake jeden zarodek w macicy. Boję się bo mówił o możliwości, że drugi mógł zagnieździć się w jajnikach... Miał ktoś taką sytuację?

• cslza Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie sprawdził jajników? Mogło się też zdarzyć, że tylko jeden się zagnieździł lub drugi dobrze się chowa :) idź na USG za tydzień, wtedy już będzie widać co i jak. U mnie w brzuchu bliźniaki, na początku były 2 pęcherzyki ciążowe, ale 1 zarodek. Często jednak ten drugi zarodek widać dopiero później.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ