X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Graves Basedow i suplementacja jodem
Odpowiedz

Graves Basedow i suplementacja jodem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 29 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, mam obciążający wywiad rodzinny w kierunku choroby Gravesa Basedowa, unikałam dotąd przyjmowania jodu, niestety wszystkie preparaty suplementujące w ciąży zawierają jod. Macie jakieś może doświadczenia w tym temacie? (zanim się wybiorę do endokrynologa) dzięki

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • Minionka Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja choruje na GB, zaszłam w ciążę w remisji, ale endo od razu powiedział, żeby unikać jodu (w czasie choroby koedy zaczęłam stosować femibion 0, wyniki się pogorszyły) Stosuje kwas foliowy, DHA i wit. D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ