Informacja o ciąży w pracy
-
WIADOMOŚĆ
-
@kleopatr4
1. Za to że się jest w ciąży nie można, ale można znaleźć inny powód, nawet jeśli trzeba szukać go na siłę. Jak się bardzo chce, to zawsze coś się znajdzie.
2. Mogłaś skorzystać ale nie skorzystałaś, wątpię, że w okolicznościach o jakich już się dowiedzieli będą skłonni to zmienić, no chyba, że ta firma jest naprawdę aż taka "spoko".
3. Umowa z automatu przedłuża się do dnia porodu pod warunkiem że jesteś w ciąży już pełne 12 tygodni, a potem się rozwiązuje o ile pracodawca nie zdecyduje się jej przedłużyć i przysługuje Ci zasiłek macierzyński.12.2022 [*] cb
02.2023 [*] 👼💔 8/10 tc
02.2024 [*] 👼💔 7/10 tc -
kleopatr4 wrote:1. Czy jak jestem przed 12 tyg ale umowa jest na rok to mogą mnie zwolnić w razie jakby przełożona się wygadała? Czy pracownicy w ciąży nie można zwolnić za to że jest w ciąży?
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Czytam niektóre pytania i niepokoje i zastanawiam się ile lęku przed negatywną oceną jest w ludziach. Sama przez to przechodzę, ciężko mi "zawieść," pracodawcę. A to chore myślenie, wszystkie jesteśmy do zastąpienia w chwilę i żaden z tych pracodawców nie będzie o nas pamiętał 🤷 taka prawda. Z tego co wiem, kobiety w ciąży zwolnić nie mogą, umowa się przedłuża do dnia porodu automatycznie, wiem to po swojej 1 ciąży. Ja poinformuje zakład pracy zaraz gdy usłyszę serce i dostanę karte ciąży. Bo ja i dziecko jesteśmy najważniejsi
kleopatr4, Wanda_89 lubią tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-
Marta.R. wrote:Czytam niektóre pytania i niepokoje i zastanawiam się ile lęku przed negatywną oceną jest w ludziach. Sama przez to przechodzę, ciężko mi "zawieść," pracodawcę. A to chore myślenie, wszystkie jesteśmy do zastąpienia w chwilę i żaden z tych pracodawców nie będzie o nas pamiętał 🤷 taka prawda. Z tego co wiem, kobiety w ciąży zwolnić nie mogą, umowa się przedłuża do dnia porodu automatycznie, wiem to po swojej 1 ciąży. Ja poinformuje zakład pracy zaraz gdy usłyszę serce i dostanę karte ciąży. Bo ja i dziecko jesteśmy najważniejsi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 11:42
-
Ja przychodzę z aktualizacją.
Postanowiłam powiedzieć szefowi, bo nic nie traciłam mówiąc. Ucieszył się, pogratulował. Pod koniec ciąży proponuję podpisanie umowy na czas nieokreślony.
Od 2 trymestru będę mogła pracować zdalnie, a z racji, że mogą zdarzyć się badania a praca wymaga stałego obstawienia mojego stanowiska to będą szukać z innego działu kogoś do wsparcia przełożonej. Tą osobę będę miała przeszkolić.
Kiedy wrócę z macierzyńskiego to przewidują że nasz dział na tyle się powiększy, że moje stanowisko będzie na mnie czekało. Przełożona powiedziała, że będzie o mnie walczyć. Także bardzo mi miło.
Wiadomo, że póki nie zobaczę umowy to nie uwierzę, ale szczerze to super że powiedziałam od razu, bo też poczuli że nie lecę w kulki i wiedzą na czym stoją. A ja cokolwiek się nie zadzieje to zasiłek będzie i urlop będzie.Truskawka18, Kokrocz lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Życzę Ci tego by się poukładało 😄🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 piękny chłopiec, 10 apgar
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234 🙂
-