Jak sie czujecie w 5-6 tygodniu ciąży?:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:) założyłam ten temat między innymi dlatego, że jestem ciekawa czy to co jest u mnie to jest w miarę norma:) i chociaż zabrzmi to absurdalnie to ja się po prostu śświetnie czuję, mam dobry humor, nie mam mdłości (mialam dwa razy na glodniaka ale przeszly po posilku), piersi mam obrzmiale i bola przy dotyku ale szczerze mowiac mam z tego kupe frajdy bo wreszcie czuje, ze je w ogole mam a podburze to mnie tak kilka razy dziennie cos zakłuje na kilka sekund i odpuszcza i ja sie po prostu zastanawiam czy to dziecko mi tam w ogóle rośnie... Wszyscy mają jakies mdlosci, zmeczenie itd. a ja nic. Nie smiejcie sie ze mnie ale serio sie zastanawiam czy nie powinnam czuc tego jakos bardziej.. Czy są tu kobiety, ktore przeszly ciaze tak skąpoobjawowo..?"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
Do 7 tygodnia również czułam się bardzo dobrze, dodatkowo miałam ogromny apetyty. Na granicy przejścia do 8 zaczęła sie olbrzymia senność, zmęczenie, brak chęci na cokolwiek.
Dobre samopoczucie to raczej dobry znak, pozostałe objawy też są ok, gorzej jak jakiś objaw występuje "zbyt często", wtedy jest to zastanawiające. -
Ja zmierzyłam tylko 2 razy na początku i już później nie robiłam. Lekarz nie zlecił, a ja stwierdziłam, że lepiej zaufać specjaliście i nie stresować się niepotrzebnie
A od momentu, kiedy już coś widać na USG, to właśnie to badanie jest głównym wyznacznikiem prawidłowego rozwoju ciąży i beta już jest z reguły niepotrzebna
-
Jeśli pozwolicie, chętnie się przyłączę po krótce: mam za sobą 3 poronienia i jedną udaną ciążę, obecnie jestem w 6 tc. Dziś zauważyłam, że praktycznie przestały mnie boleć piersi. Ostatnim razem to był zły znak. Jak jest u Was? Bolą Was codziennie tak samo, czy zmniennie?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyja jestem w 7 tygodniu i mdłości są minimalne jak tylko głodna jestem, ale za to burza hormonalna robi swoje.
Mój chłop od paru dni ze mną nie wytrzymuje co mi powie to albo becze, albo coś mi nie pasuje. Masakra, ale on nie rozumie, że ciąża, że hormony od razu buczy że jestem nienormalna najpierw płaczę za chwilę się śmieje-mam iść się leczyć !
:)co będzie później aż się boję pomyśleć a to dopiero 7 tydzień -
Jeżyna&Malina wrote:A kiedy przestałyście mierzyć Bhcg? bo ja poki co latam co pare dni żeby sie upewnic, ze dziecko rosnie:)25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
nick nieaktualny
-
Dzięki za odpowiedź. Gdyby to spowolnienie miało miejsce przy wyższych wartościach to bym się nie martwiła. Wiem, że powyżej 6000 już marnie przerasta. Moja jest jednak jeszcze stosunkowo niska. Boję się ponownie sprawdzić...25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Roma wlasnie dzisiaj dodalam taki post w temacie "bhcg" bo mialam takie przyrosty 220% 180 % 160% i teraz 105% przy hcg 13200. I tez sie troche martwie tym spadkiem ale chyba nie ma co.A widzialas juz dzidziusia na usg?"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
No właśnie przy tak wysokich wartościach jak Twoje to normalne, że zwalnia. Przekopałam cały internet i wg tego co tam pisze to Twoje przyrosty są bajeczne. Nie masz się co przejmować. Moja beta jest znacznie niższa... USG mam w poniedziałek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 17:24
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
A co do piersi to na poczatku bolaly mocno, same z siebie i jednego dnia obudzilam sie z poczuciem, ze jakos przestaly mnie bolec i od tamtego momentu juz mnie mniej bolą ale przy dotykaniu dalej bolą, a szczegolnie po bokach, ale nie jest to juz taki bol sam z siebie silny."Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
Roma trzymam kciuki do poniedzialku! Sprobuj sie zajac czyms innym do tego czasu.. A jak bedziesz wariowac to z doswiadczesnia radze Ci po prostu umowic sie prywatnie szybciej i pojsc nawet dzisiaj czy jutro. Bo powinno byc cos widac u Ciebie i uspokoisz sie a to przeciez wazne! Albo mozesz w ostatecznosci pojsc na ginekologiczna izbe przyjec i powiedziec ze Cie boli no i beda musieli Ci zrobic USG. Ja tak poszlam kiedys i sie balam ze mnie wysmieja a sie okazuje ze mialam czuja ze cos nie tak bo to byla pozamaciczna i trzeba bylo operowac bo lada moment by pekla. Ale no ja mialam do tego tez bole i plamienia. Ale wiem, ze teraz ze to jest miejsce gdzie mozna przyjsc i najwyzej sie poczeka dwie trzy godziny ale w koncu przyjma, zbadaja i sie uspokoisz:)"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
W poniedziałek właśnie idę prywatnie do gin u której leczę się od lat. Celowo umówiłam się dopiero w 7 tc żeby uniknąć sytuacji, w której usłyszę że jest zarodek ale tętna jeszcze nie ma i trzeba czekać. Wolę iść w czasie, kiedy wszystko będzie jasne. Ale jak nadal będę to znosić tak jak teraz to kto wie, czy na tej izbie nie wyląduję25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy