X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
Odpowiedz

Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?

Oceń ten wątek:
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cały czas prog 15 i prowadzący nie kazał brać dodatkowo.

Oxinia lubi tę wiadomość

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Oxinia Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam update.

Gine przepisała mi duphaston 3x1 tabl.

Może nie powinnam, ale jestem troszkę spokojniejsza jak to zażywam - więc dla psychiki panikary duża ulga :D

Umówiłyśmy się na wizytę 30.04, podejrzewam, że do tego czasu będzie już widać serduszko jeśli wszystko będzie w porządku (a mam nadzieje, że tak!)

W międzyczasie pewnie i tak zrobię betę dla spokojnej głowy... ta ciąża to mnie wykończy, przestaje już czytać te fora bo padnę na zawał wcześniej ;)

ℹ️luty 2024: AMH 1,99

10.04.24 ⏸️ pozytywny test🥹

11.04.24:
    beta 136,75
    progesteron 16,64

13.04.24:
    beta 447,55
    progesteron 10,61

————————————-
    👩🏼27 lat
    👱🏼‍♂️30 lat
  • Gipsi1991 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała może któraś z Was przypadek, gdzie beta rosła, progesteron ok,ale estradiol niski?czytalam ,ze niski estradiol to bliskie poronieniu😭😭😭jestem po inseminacji ,naturalny cykl bez stymulacji jedynie ovitrelle na pekniecie pech. I progesteron ,ktory biorę 3 razy dziennie ,lekarz mowi ,ze narazie tylko progest brać A na estradiol nic i nic wiecej sie nie dowiedziałam, nastawiam sie na najgorsze😭
    Na jednych forach napisane ,ze to nie wyznacznik ciazy A na innych owszem ,ze za utrzymanie ciazy odpowiada,moze ktoras z was miala taka sytuacje ?

• Holibka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja estradiolu nie badałam.
    Natomiast prog niewiele po 30 dc i pozytywnym teście utrzymuje mi się w okolicach 45-43. Czy to nie za dużo?
    Niczym go nie podbijam.

age.png

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ja estradiolu nie badałam.
    Natomiast prog niewiele po 30 dc i pozytywnym teście utrzymuje mi się w okolicach 45-43. Czy to nie za dużo?
    Niczym go nie podbijam.

Niby norma do 44, więc chyba spoko, ale jak masz wątpliwości to skonsultuj z lekarzem. Progesteron w miarę upływu czasu w ciąży wzrasta.

Ja 5 dni po terminie spodziewanej miesiączki miałam progesteron 28 - ładny, ale ze względu na wcześniejsze poronienie dostałam luteinę dopochwowo x2.

age.png
  • Maala Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oxinia wrote:
    Mam update.

Gine przepisała mi duphaston 3x1 tabl.

Może nie powinnam, ale jestem troszkę spokojniejsza jak to zażywam - więc dla psychiki panikary duża ulga :D

Umówiłyśmy się na wizytę 30.04, podejrzewam, że do tego czasu będzie już widać serduszko jeśli wszystko będzie w porządku (a mam nadzieje, że tak!)

W międzyczasie pewnie i tak zrobię betę dla spokojnej głowy... ta ciąża to mnie wykończy, przestaje już czytać te fora bo padnę na zawał wcześniej ;)
    Hej, jesteś tu jeszcze?
    Chciałam zapytać czy wszystko w porządku z Twoja ciąża..
    Ja też miałam betę 110 i progesteron 17 a dziś przy becie 551 tylko 10 proga i wpadłam w straszna panikę...

Maala
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    Hej, jesteś tu jeszcze?
    Chciałam zapytać czy wszystko w porządku z Twoja ciąża..
    Ja też miałam betę 110 i progesteron 17 a dziś przy becie 551 tylko 10 proga i wpadłam w straszna panikę...

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale też miałam progesteron 10 w 7 tyg a teraz jestem w 24 i jest wszystko okej :) dostałam luteinę i nic się nie działo, ciąża przebiega póki co książkowo.

Maala lubi tę wiadomość

age.png
  • Maala Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale też miałam progesteron 10 w 7 tyg a teraz jestem w 24 i jest wszystko okej :) dostałam luteinę i nic się nie działo, ciąża przebiega póki co książkowo.
    Bardzo mnie pocieszy!
    Ja właśnie jestem obstawiona lekami a mimo to... No nic dziś mi Pani Doktor dołożyła jeszcze zastrzyk prolutexu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 19:09

Maala
  • Maala Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Powiedz mi jeszcze czy miałaś jakieś objawy niskiego proga? Ja dziś czuje się strasznie okresowo... Krzyże mnie tka bardzo bolą :/

Maala
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maala wrote:
    A. Powiedz mi jeszcze czy miałaś jakieś objawy niskiego proga? Ja dziś czuje się strasznie okresowo... Krzyże mnie tka bardzo bolą :/

Nie wiem czy to była wina niskiego progesteronu czy po prostu objawy ciąży. Nie miałam żadnych plamień, ale miałam dość mocne skurcze macicy, identyczne jak na miesiaczke. 3 x dziennie brałam nospe i wszystko było okej. Do tej pory jak się zdarzają jakieś spięcia to ja przyjmuje. Ogólnie progesteron jest wydzielany przez organizm skokowo. Jest wyrzut, potem spada powoli i po czasie jest kolejny wyrzut. Możliwe że badaniem trafiłaś na końcową fazę.

age.png
  • Maala Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Nie wiem czy to była wina niskiego progesteronu czy po prostu objawy ciąży. Nie miałam żadnych plamień, ale miałam dość mocne skurcze macicy, identyczne jak na miesiaczke. 3 x dziennie brałam nospe i wszystko było okej. Do tej pory jak się zdarzają jakieś spięcia to ja przyjmuje. Ogólnie progesteron jest wydzielany przez organizm skokowo. Jest wyrzut, potem spada powoli i po czasie jest kolejny wyrzut. Możliwe że badaniem trafiłaś na końcową fazę.

Ja na chwilę obecną odpukać też nie mam plamien ale właśnie dość mocne te bóle. W zasadzie dziś mi się one nasiliły.. A też biorę 3x1 scopolan i spasmoline.
    No nic na razie dołożyłam też zastrzyk i powtórzę badanie z kolejna beta i zobaczymy.. Pozostało mi się modlić i brać leki.
    Pięknie Ci dziękuję za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłas ♥️

Waflut lubi tę wiadomość

Maala
  • evvelowa Nowa

Wysłany: 18 października, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam nadzieję że ktoś tu zagląda jeszcze 🥺 pytanie czy progesteron nie jest zbyt niski… poniżej wyniki z bety:
    7.10 - 97 mlU
    9.10 - 254 mlU
    18.10 - 11770 mlU oraz progesteron 11,85 ng

Powiedzcie proszę czy miałyście podobne wyniki i czy progesteron nie jest za niski 🥺

• Belia Autorytet

Wysłany: 20 października, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dołączam do wątku. Mam nadzieję, że ktoś tu zagląda. Wątek poświęcony jest typowo problemowi z progesteronem dlatego pozwolę sobie podzielić się moimi wynikami.
    Zrobiłam test ciążowy trochę za wcześnie ze względu na ciążę biochemiczną, którą miałam w sierpniu. Chciałam w razie co wyłapać biochema. Jak tylko pojawił się cień na teście poleciałam na betę i zrobiłam przy okazji progesteron. Oto moje wyniki:
    17.10 Beta-HCG: 4,90 prog: 12,40 ng/mL
    19.10 Beta-HCG: 13,80; 200% wzrostu i prog 9,88 ng/mL niestety. Dodam, że drugie oznaczenie wykonywałam koło 9 a pierwsze o 6:30 więc zdaje sobie sprawę, że może być różnica w wyrzucie progesteronu.
    Wychodzi na to, że wyłapałam bardzo wczesną ciążę. Jutro robię 3 betę. Będę też dzwonić do lekarza po dodatkowy progesteron. Zobaczę co powie. Tak na prawdę gdyby nie moja cb z sierpnia to nie przyszłoby mi do głowy tak szybko testować i oznaczać proga. Co myślicie o moim przypadku?

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • Fantazja61 Debiutantka

Wysłany: 31 października, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja się podzielę swoją sytuacją.
    W 11dpo wyszedł mi pozytywny test ciążowy. Zrobiłam betę wyszło 39 i prog 21,67. W tym samym tyg miałam drobne plamienia, zapewne implantacyjne.
    Tera jestem w i zdazylo mi się drobne, jednorazowe plamienia. Poszłam do ginekologa, ale nie swojego. Od wejścia nastraszył mnie poronieniem. Ale potem zrobił badanie, zero krwawienia czy plamienia, w usg widać dobrze umiejscowiony pęcherzyk ciążowy.
    Dodatkowo stwierdził nadżerkę i zasugerował że to ona może być winna temu lekkiemu plamieniu.
    Zalecił dopashol. Zasugerowałam, że wolałbym najpierw sprawdzić progesteron zanim zacznę go brać bo w wywiadzie mam migreny z aurą i epizody depresji, więc boję się nawrotu tych dolegliwości, a napewno stres z nimi związany nie wpłynie pozytywnie na ciążę.
    Stwierdził że badanie nie ma sensu ale mogę sobie zrobić i jak chce to mogę poczekać do wizyty u prowadzącego którą mam za kilka dni. Receptę dał ale w sumie nie powiedział jak mam brać. Jak zapytałam o zamiennik na luteinę to stwierdził że to to samo ( no trochę nie do końca, bo luteinę można dopochwowo więc mogę uniknąć tych migren).
    Po tej wizycie czułam się mocno skołowana, więc na drugi dzień zrobiłam kolejne bad prog wyszłedl 20,33 i beta 19916,7. Plamienie się nie powtórzyło.
    Więc na razie czekam do wizyty u prowadzącego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 17:09

• Inkez Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się podzielę
    U mnie 30.11 beta 655 progesteron 24
    2.12 beta 1300 progesteron 21

Lekarz, mówi że wszystko jest w porządku. Nie zalecał brać żadnej luteiny mimo, że choruje na endo i jestem po poronieniu i ciąży biochemicznej. Jego zdaniem jak ciąża się prawidłowo rozwija to branie progesteronu nie ma sensu i podparł to badaniami
    Trochę się obawiam takiej jego decyzji, ale z drugiej strony przy pierwszej ciąży brałam progesteron a i tak się nie udalo, więc staram się zaufać

• 94Donia12 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 dni po planowanej miesiączce prog 24,91 przy becie 188. Ale biorę duphaston 2x10mg że względu na wcześniejsze poronienie.

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞

preg.png
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój progesteron przy 4+3 był tragiczny 4.7. Praktycznie bez szans.. A jednak progesteron dopochwowy 2x1 i duphaston 4x1 i jesteśmy 18+1

preg.png
  • Inkez Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mnie 6+2 jest widoczny pęcherzyk ciążowy, malutki zarodek, ale serduszko jeszcze nie bije. Lekarz prosił żeby monitorować progesteron i betę. Progesteron mi spadł do 14,60 🙁 beta 16381 jak na razie przyrost w normie. Czy ten spadający progesteron oznacza coś złego? W 4 tc miałam ponad 21

‹‹ 31 32 33 34 35
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ