Kiedy bije serduszko?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy ktoś sprawdza betę i tym sugeruje się jeżeli chodzi o bijące serduszko. Ja pierwszy raz o tym słyszę. Z tego co wiem patrzy się na ilość tygodni. W tygodniu 6+4 powinno być widoczne. Ja miałam wizytę w 7 tyg i było widać jak pięknie bije
-
Wczoraj byłam na pierwszym USG. Wg obliczeń lekarza to był 5 tydz i 1 dzień,ale moja kropeczka ma tylko 2,8mm. Zaczynam się martwić,że jest za mała ze coś jest nie tak
mkl wrote:Mój kropek ma już 5mm i jestem w 4 tygodniu i 3 dni, serca jeszcze nie słyszałam, beta 1190:) Jak usłyszę serduszko chyba się rozpłaczę;p
-
Martika87 wrote:Wczoraj byłam na pierwszym USG. Wg obliczeń lekarza to był 5 tydz i 1 dzień,ale moja kropeczka ma tylko 2,8mm. Zaczynam się martwić,że jest za mała ze coś jest nie tak
Ja to sobie myślę, że to może być trochę tak, że tak naprawdę każdy płód jest inny tak jak w życiu, jedne się rodzą mając 4 kg, a inne mając 2 i to chyba z tym też tak jest. -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
też się zastanawiałam kiedy tak naprawdę można zobaczyć serduszko
We wtorek idę na prywatne USG z mężem i mamy nadzieję że zobaczymy bijące maleńkie serducho !!
Będzie to 6w4d wg OM..
Owulka byla na 100 % 2 listopada a zagnieżdżenie nie mam pojęcia
-
Doradźcie coś dziewczynki. Według wyliczeń Belly jestem w 6 tygodniu ciąży (5tyg i 5 dni), Miesiąc: 2, Trymestr: 1, Wiek płodu 3 tydzień. Owulację miałam prawdopodobnie 7 października. I oto moje pytanko: mam wizytę 3 grudnia, czy myślicie, że będzie już widoczny zarodek z bijącym serduszkiem?
-
nick nieaktualnyEwelcia183 wrote:Doradźcie coś dziewczynki. Według wyliczeń Belly jestem w 6 tygodniu ciąży (5tyg i 5 dni), Miesiąc: 2, Trymestr: 1, Wiek płodu 3 tydzień. Owulację miałam prawdopodobnie 7 października. I oto moje pytanko: mam wizytę 3 grudnia, czy myślicie, że będzie już widoczny zarodek z bijącym serduszkiem?
Ewelcia owulację miałaś 7 listopada
3 grudnia będziesz miała wg suwaczka i OM 6w2d ..
być może będzie coś widać, chodź nie koniecznie bo owulacja wystąpiła u Ciebie dość późno bo 19 albo 20 dc
-
Ewelcia183 wrote:No może te 4-5 dni w moim przypadku zrobi jakąś róznice i coś zobaczę
Każdy przypadek jest inny, ale myśle ze serduszko powinno byc juz słychać, ale jesli tak nie bedzie tez chyba nie ma jeszcze powodów do obaw, pewnie lekarz bedzie kazał Ci przyjść za 2 czy 3 tyg!
Życzę powodzenia i duzo zdrówka!