Kiedy do ginekologa?
-
WIADOMOŚĆ
-
wiesz co ja poszlam na poczatku piatego i nic nie widziala ale w tym czasie juz powinien byc pecherzyk widoczny. pozniej poszlam w koncowce 6t i bylo juz bijace serduszko takze moze zaczekaj jeszcze z tydzien bedziesz spokojniejsza
zielonooka84 lubi tę wiadomość
Anna25 -
Dziewczyny, belly mi pokazuje 5ty tydzień ciąży (4t2d), jestem zapisana na wizytę do gin na 17.06 - myślicie, że to za późno i przepisać się na wcześniej, czy iść dopiero wtedy na pierwszą?
O ile nic się nie będzie działo niedobrego, wiadomo. Na razie blada kreska na teście wczoraj wieczorem i dziś rano, ale dość wyraźna. -
nick nieaktualnyJa byłam w 5 tygodniu i 4 dniu i było już bijące serduszko ale nie sądziłam, że już tyle zobaczę
Liskova- ja bym chyba poszła trochę wcześniej, bo jeśli będzie coś nie tak to można jeszcze zacząć brać np luteinę albo duphaston. Ja bym poszła w okolicach 7 tygodnia Nawet bym nie wytrzymała tyle czasu, bo ciągle bym się zastanawiała czy jest wszystko w porządku
Dowiedziałam się o ciąży jak byłam w okolicach 4 tygodnia (nawet trochę przed 4) i lekarz powiedział, że po dwóch tygodniach od spodziewanej miesiączki już będzie wszystko widać (nie uwierzyłam mu wtedy i nie liczyłam na wiele, byłam pewna, że zobaczę tylko pęcherzyk)a był już dzidziuś z bijącym serduszkiem Wydaje mi się, że nie ma jakiegoś określonego czasu kiedy już będzie widoczne wszystko, bo każde dziecko rozwija się inaczej Pozdrawiam i życzę dużo spokoju
aneczka1983 lubi tę wiadomość
-
Liskova wrote:Dziewczyny, belly mi pokazuje 5ty tydzień ciąży (4t2d), jestem zapisana na wizytę do gin na 17.06 - myślicie, że to za późno i przepisać się na wcześniej, czy iść dopiero wtedy na pierwszą?
O ile nic się nie będzie działo niedobrego, wiadomo. Na razie blada kreska na teście wczoraj wieczorem i dziś rano, ale dość wyraźna.
Ja po pierwsze bym nie wytrzymała tak długo, lepiej upewnić się czy wszystko w porządku trochę wcześniej. Gratuluję W tym samym czasie zaszłyśmy w ciążę -
nick nieaktualnyJa byłam w 5t0d oczywiście nic nie widziałam, kolejna wizyta była w 8t0d wtedy biło już pięknie serduszko nie żałuję że poszłam wcześniej.
Dziewczyny pamiętajcie o jednym żeby pierwsza wizyta u ginekologa powinna być nie później niż w 10 tygodniu ciąży żeby dostać becikowe!!! -
Liskova wrote:Dziewczyny, belly mi pokazuje 5ty tydzień ciąży (4t2d), jestem zapisana na wizytę do gin na 17.06 - myślicie, że to za późno i przepisać się na wcześniej, czy iść dopiero wtedy na pierwszą?
O ile nic się nie będzie działo niedobrego, wiadomo. Na razie blada kreska na teście wczoraj wieczorem i dziś rano, ale dość wyraźna.
17 czerwca to już by był chyba ponad 10 tydzień nie? A żeby dostać becikowe trzeba mieć pierwszą wizytę przed 10 tygodniem.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Dołączę do Was Po pierwsze gratulacje Ja odebrałam dziś bete i wyszlo 79 wiec chyba się udało W weekend wyszedł test z bladą 2 kreską
Też zastanawiam się kiedy iść do lekarza. Mam opcję teraz w piątek. Belly pokazuje mi 4 tydz i 5 dni. w Piątek będzie już 6 tydz i 2 dni może już coś będzie widać
Do tego mam nadciśnienie, biorę lekarstwa więc chyba tym bardziej muszę iść szybciej
Pozdrawiam!
-
hej
ja byłam u ginekologa 2 dni przed spodziewaną miesiączką ...(nie dlatego że juz dowiedziałam sie i już pobiegłam tylko z innych przyczyn byłam)... Więc w tedy nawet pęcherzyka nie widział... Teraz wizytę mam 1 czerwca mam nadzieję że już będzie coś widać...... myślę że 6-7 tydzień to dobry czas na pierwszą wizytędddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystokrotka1987 wrote:jestem na początku 6 tygodnia ciąży. Ide do lekarza w piątek. Mam nadzieję, ze nie za wsześnie. Mam tez ogromnie stresującą pracę...także nie wiem czy dam radę
Jak nie,to się nic nie stresuj i pojdziesz za dwa tygodnie,to już bedzie na bank:)
Ja też byłam jakoś w w 6+2 czy jakoś tak i było serduszeńko,więc i u ciebie powinno być,także spoko:)