X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kiedy do ginekologa?
Odpowiedz

Kiedy do ginekologa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • zielonooka84 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Zaczynam 5 tydzień ciąży.
    Nie wiem, czy pójść już teraz do ginekologa, czy wstrzymać się jeszcze z tydzień lub dwa, żeby mieć pewność, że już zobaczy maleństwo?

• Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja poszlam na poczatku piatego i nic nie widziala ale w tym czasie juz powinien byc pecherzyk widoczny. pozniej poszlam w koncowce 6t i bylo juz bijace serduszko takze moze zaczekaj jeszcze z tydzien bedziesz spokojniejsza ;)

zielonooka84 lubi tę wiadomość

Anna25
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszy raz poszłam jak byłam w 7 tc. i nawet serduszko już wtedy biło :) odczekaj jeszcze z tydzień, dwa....szybko zleci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 11:15

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png

Wysłany: 16 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane za radę! :)

• Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaczekaj spokojnie ;) Gratulacje i zycze powodzenia;)

Anna25
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, belly mi pokazuje 5ty tydzień ciąży (4t2d), jestem zapisana na wizytę do gin na 17.06 - myślicie, że to za późno i przepisać się na wcześniej, czy iść dopiero wtedy na pierwszą?

O ile nic się nie będzie działo niedobrego, wiadomo. Na razie blada kreska na teście wczoraj wieczorem i dziś rano, ale dość wyraźna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 5 tygodniu i 4 dniu i było już bijące serduszko ;) ale nie sądziłam, że już tyle zobaczę ;)

Liskova- ja bym chyba poszła trochę wcześniej, bo jeśli będzie coś nie tak to można jeszcze zacząć brać np luteinę albo duphaston. Ja bym poszła w okolicach 7 tygodnia ;) Nawet bym nie wytrzymała tyle czasu, bo ciągle bym się zastanawiała czy jest wszystko w porządku ;)

Dowiedziałam się o ciąży jak byłam w okolicach 4 tygodnia (nawet trochę przed 4) i lekarz powiedział, że po dwóch tygodniach od spodziewanej miesiączki już będzie wszystko widać (nie uwierzyłam mu wtedy i nie liczyłam na wiele, byłam pewna, że zobaczę tylko pęcherzyk)a był już dzidziuś z bijącym serduszkiem ;) Wydaje mi się, że nie ma jakiegoś określonego czasu kiedy już będzie widoczne wszystko, bo każde dziecko rozwija się inaczej ;) Pozdrawiam i życzę dużo spokoju :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo :) Wybiorę się pod koniec maja :)

Wysłany: 16 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Dziewczyny, belly mi pokazuje 5ty tydzień ciąży (4t2d), jestem zapisana na wizytę do gin na 17.06 - myślicie, że to za późno i przepisać się na wcześniej, czy iść dopiero wtedy na pierwszą?

O ile nic się nie będzie działo niedobrego, wiadomo. Na razie blada kreska na teście wczoraj wieczorem i dziś rano, ale dość wyraźna.

Ja po pierwsze bym nie wytrzymała tak długo, lepiej upewnić się czy wszystko w porządku trochę wcześniej. Gratuluję :) W tym samym czasie zaszłyśmy w ciążę :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

Na wizytę jednak idę jutro, bo zwolnił się termin u mojej gin :)
    Na pewno za wcześnie i mało będzie widać, ale wolę iść, bo wtedy jak mi każe przyjść za parę dni, to od razu będę zapisana, a tak to bym się nie dostała, bo nie ma terminów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 5t0d oczywiście nic nie widziałam, kolejna wizyta była w 8t0d wtedy biło już pięknie serduszko :) nie żałuję że poszłam wcześniej.
    Dziewczyny pamiętajcie o jednym żeby pierwsza wizyta u ginekologa powinna być nie później niż w 10 tygodniu ciąży żeby dostać becikowe!!!

• naali13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:

17 czerwca to już by był chyba ponad 10 tydzień nie? A żeby dostać becikowe trzeba mieć pierwszą wizytę przed 10 tygodniem.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • młodakobieta_ Znajoma

Wysłany: 18 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    17 czerwca to już by był chyba ponad 10 tydzień nie? A żeby dostać becikowe trzeba mieć pierwszą wizytę przed 10 tygodniem.

Zgadza się. Ja poszłam na pierwszą wizytę w 6tc i słyszałam już serduszko :-)

c6yl4nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja bym poszla w okolicy 6 tyg..
    ja bylam wczesniej, ale moja ciaza po stymuluacji clo bylam i mam pcos wiec musilama brac duphaston od razu..
    generalnie jak nie robilas wczesniej to zbadaj sobie tarczyce ft4 i tsh.. i progesteron :)

• stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na początku 6 tygodnia ciąży. Ide do lekarza w piątek. Mam nadzieję, ze nie za wsześnie. Mam tez ogromnie stresującą pracę...także nie wiem czy dam radę

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) Dołączę do Was :) Po pierwsze gratulacje :) Ja odebrałam dziś bete i wyszlo 79 wiec chyba się udało :) W weekend wyszedł test z bladą 2 kreską :)

Też zastanawiam się kiedy iść do lekarza. Mam opcję teraz w piątek. Belly pokazuje mi 4 tydz i 5 dni. w Piątek będzie już 6 tydz i 2 dni :) może już coś będzie widać :)

Do tego mam nadciśnienie, biorę lekarstwa więc chyba tym bardziej muszę iść szybciej :)

Pozdrawiam!:)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam bete;) robiona w sobotę 5 785,

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, macie rację, to by było za późno.
    Idę jutro, wg ostatniej owu, to będzie 5t1d.
    Beta robiona w sobotę wynosi 492,9.

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja byłam u ginekologa 2 dni przed spodziewaną miesiączką ...(nie dlatego że juz dowiedziałam sie i już pobiegłam tylko z innych przyczyn byłam)... Więc w tedy nawet pęcherzyka nie widział... Teraz wizytę mam 1 czerwca mam nadzieję że już będzie coś widać...:)... myślę że 6-7 tydzień to dobry czas na pierwszą wizytę:)

dddodiii lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka1987 wrote:
    jestem na początku 6 tygodnia ciąży. Ide do lekarza w piątek. Mam nadzieję, ze nie za wsześnie. Mam tez ogromnie stresującą pracę...także nie wiem czy dam radę
    Idź,idź...Najwyżej idź z myślą,że może zobaczysz serduszko,moze jeszcze nie...
    Jak nie,to się nic nie stresuj i pojdziesz za dwa tygodnie,to już bedzie na bank:)
    Ja też byłam jakoś w w 6+2 czy jakoś tak i było serduszeńko,więc i u ciebie powinno być,także spoko:)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ