Kiedy zauważyłyście rosnący brzuch?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam 8 tydzień i z tego co wiem, to nie powinno być jeszcze widać zmian w okolicach dolnej części brzucha. Aczkolwiek osoby z rodziny i znajome po przebytej ciąży mówiły, że brzusio tak wyraźnie się zaokrągla w 5 miesiącu. Możliwe, że mamusia już przyuważy zmiany o wiele szybciej, np. w 4 miesiącu. Myślę, że kobieta w ciąży jest bardziej wyczulona na zmiany swojego brzusia i może go na bieżąco obserwować.
-
W mojej pierwszej ciąży lekko widać na 6 miesiac a w drugiej ciąży 4-5 miesiąc. Jestem osobą szczupłą. W pierwszej ciąży zazwycznaj kobiety chude szybciej zauważają rosnący brzuch, no i w pierwszej ciaży nie ma się rozciągniętej skóry stąd w drugiej prawdopodobieństwo jest duże zauważenia rosnącego brzuszka jeżeli różnice w ciażach nie są długie i skóra nie została "zmniejszona" w moim przypadku róznica 9 miesięcy od poprzedniego porodu do zajscia w ciążę tak że widać wcześniej. Powodzenia
-
W moim wypadku brzuszek zaczął zmieniać się bardzo szybko... jestem w 11 tygodniu i juz można powiedzieć, ze brzuszek zrobił sie lekko wystający
dodam, ze to moja pierwsza ciąża, a z tego co czytalam w pierwszej ciąży zwykle pojawia się znacznie później... także jestem przykładem, ze nie ma tu reguły -
Ja u siebie zauważyłam lekkie "wy-brzuszenie" kilka dni temu Jestem w 11 tyg. i wyglądam jakbym miała wzdęcie albo bardzo się najadła I mam wrażenie, że dziś widać to jeszcze bardziej. Cały czas czuję takie "rozciąganie" w dole brzucha. I została mi ostatnia para spodni w których mogę się zapiąć... czas na zakupy
Beeblu, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze, też już chcę brzuszek ;p
Ja jestem z natury drobna, mała i wystarczy, że się najem dużo, to od razu widać, także na dole brzucha zrobiło się "wypukło", jednak nikt poza mną raczej by tego nie spostrzegł.
Mój mąż wieczorami odprawia modły nad brzuchem moim używając tej oto rymowanki:
"Baloniku mój malutki, rośnij duży, okrąglutki"polkosia, Ona_89', aghnies, olcia88, walleriana, aanaa, Evka, agania, Foto_Anna, Fairuza, monami, Izcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny