Kosmetyki w I Trymestrze
-
Przepraszam jeśli przewinął się już ten temat, ale chciałam na świeżo Was zapytać jakie kosmetyki, balsami, oliwki, szampony stosujecie w pierwszym trymestrze?
Co będzie najlepsze na ewentualne rozstępy itp.
Jest to moja pierwsza ciąża, a właściwie jej początek. Naczytałam się, że warto zmienić kosmetyki na delikatniejsze, ale nigdzie nie mogę znaleźć jakie, są te delikatniejsze...
Przeszukiwałam ostatnio pułki w aptece i właściwie 99% kosmetyków jakie znalazłam jest dla kobiet od II Trymestru, a co z tym pierwszym...
Będę wdzięczna za wasze opinie -
nick nieaktualny
-
Polecam zwracanie uwagi na skład kosmetykow. Dobrze jeśli są to kosmetyki naturalne, Unikaj chemii. W sieci jest wiele przewodników na temat tego jak odczytać skład kosmetyków Nie jest to takie trudne i jak już raz się nauczysz, to potem nie będziesz miała z tym wiecej problemu.
Ze swojej strony polecam również już od 1 trymestru zacząć stosowac kosmetyki na rozstępy. Dobrze jest przygotowywać skórę na wzrost brzucha bo potem moze być już o wiele trudniej. Niekoniecznie da Ci to pewność uniknięcia rozstępów, ale być moze sprawi, ze będą mniejsze.
http://www.tvmalbork.pl/aktualnosci/29959,krem-na-rozstepy-pokonaj-problem-rozstepowWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 09:33
-