Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krew z nosa
Odpowiedz

Krew z nosa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z Was na początku ciąży leciała krew z nosa? Dzisiaj miałam taką sytuację, pierwszy raz w życiu. Cały dzień czułam się dobrze. Wizyta u lekarza za tydzień.
    Czytałam, że krew z nosa zdarza się w ciąży, ale głównie w zaawansowanych... a u mnie dopiero 5t6d.
    To moja czwarta ciąża, poprzednie straciłam, dlatego się martwię.

• Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez tydzień, codziennie krwotok z nosa i miałam problem z zatamowaniem go około 20min. Kulminacja była jak przez 2h bardzo mocno mi leciało i skończyło się wizytą u laryngologa. Od tamtej pory mam spokój, ale zrobiłam coś, czego raczej z czystym sumieniem nie polecę... No i u mnie była to końcówka II trymestru. A Ty bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe? Acard? Clexane? Podpowiem tylko, że spokojnie możesz brać rutinoscorbin.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparynę biorę. Nie chce jej odstawiać...

• Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz bał się odstawić i raczej nie jest to mądre rozwiązanie ;) A jak długo trwa krwawienie? Jeśli niezbyt długo, to raczej nie ma czym się martwić. Rutinoscorbin i więcej cytrusów w diecie powinno pomóc.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilkę, może z minutę. Nie było tez jakieś mocno obfite. No nic... Mam nadzieje, ze się nie powtórzy i zobaczymy za tydzień na wizycie.

• Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to raczej nie ma czym się przejmować. Mój ginekolog olał jak mówiłam, że mam problem z zatamowaniem :P Jestem prawie pewna, że poleci Ci rutinoscorbin i tyle tego będzie. A jak boisz się chemii bez konsultacji z lekarzem, to woda z cytrynką :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę c wzięłam, lekarz mówił żebym brała, ale olałam bo i tak już garść tabletek brałam.
    Dziękuje Ci za pomoc <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ