X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Krew z nosa
Odpowiedz

Krew z nosa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z Was na początku ciąży leciała krew z nosa? Dzisiaj miałam taką sytuację, pierwszy raz w życiu. Cały dzień czułam się dobrze. Wizyta u lekarza za tydzień.
    Czytałam, że krew z nosa zdarza się w ciąży, ale głównie w zaawansowanych... a u mnie dopiero 5t6d.
    To moja czwarta ciąża, poprzednie straciłam, dlatego się martwię.

• Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez tydzień, codziennie krwotok z nosa i miałam problem z zatamowaniem go około 20min. Kulminacja była jak przez 2h bardzo mocno mi leciało i skończyło się wizytą u laryngologa. Od tamtej pory mam spokój, ale zrobiłam coś, czego raczej z czystym sumieniem nie polecę... No i u mnie była to końcówka II trymestru. A Ty bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe? Acard? Clexane? Podpowiem tylko, że spokojnie możesz brać rutinoscorbin.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparynę biorę. Nie chce jej odstawiać...

• Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz bał się odstawić i raczej nie jest to mądre rozwiązanie ;) A jak długo trwa krwawienie? Jeśli niezbyt długo, to raczej nie ma czym się martwić. Rutinoscorbin i więcej cytrusów w diecie powinno pomóc.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilkę, może z minutę. Nie było tez jakieś mocno obfite. No nic... Mam nadzieje, ze się nie powtórzy i zobaczymy za tydzień na wizycie.

• Oublier Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to raczej nie ma czym się przejmować. Mój ginekolog olał jak mówiłam, że mam problem z zatamowaniem :P Jestem prawie pewna, że poleci Ci rutinoscorbin i tyle tego będzie. A jak boisz się chemii bez konsultacji z lekarzem, to woda z cytrynką :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę c wzięłam, lekarz mówił żebym brała, ale olałam bo i tak już garść tabletek brałam.
    Dziękuje Ci za pomoc <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ