Kwas foliowy i witaminy prenatalne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytak tylko napomkne co roznych witamin i mineralow branych przez przyszle mamy: Pamietajcie nie lykac jednoczesnie zelaza i magnezu bo sie razem niweluja tudziez blokuja no i zelaza po nabialowym posilku. i tranu jesli ktoras lyka z tabletka dla ciezarnych bo za duzo witaminy a moze miec zle skutki dla dziecka. wtedy lepiej jednego nia tran a drugiego wtaminy
Kocur, monalisa, Beata.D, michaela, aNiLewe, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ale mnie teraz zaskoczyłaś Suzy Lee - biorę magnez i żelazo z przykazania lekarza, bo mam spore niedobory, ale nic nie wspominał o tym, że mam brać osobno oO skoro to takie ważne to chyba powinien. Powiem mu coś następnym razem
Kwasu już mi nie kazał brać, bo mówił, że na tym etapie jest zbędny. Biorę tylko Femiferal i Mg Forte -
nick nieaktualnyNic mu nie przygaduj, lekarze chyba nie maja w zzwyczaju takich rzeczy mowic, albo sami nie wiedza, bo nie sa od diety i chemii tylko od vaginy i macicy, ze sie tak wyraze. Ja to sama wyszukałam i staram sie brac na pryklad rano zelazo, pare godzin pozniej magnez a odwrotnie jesli jem twarozek na sniadanie czy cos wlasnie bardzo nabialowego...
-
Ja zaczęłam brać Doppel herz MAMA, więc odstawiłam sam kwas foliowy, ponieważ w tych tabletkach jest wystarczająca jego ilość. Ponadto są kwasy tłuszczowe DHA, wit. z grupy B, D3, C, E, żelazo, jod, wapń, magnez, cynk, więc myślę, że mają wszystko czego mi i dzidzi trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 18:13
-
Dziewczyny- ja tylko napomknę - jeśli macie problemy z niską hemoglobiną- warto pić sok ze świeżego buraka. Przetestowałam na sobie i wiem ze ma cudowne własciwości. W 20 tyg ciąży hemoglobina drastycznie mi spadła, a tym samym czerwone krwinki, białych duzo za duzo... Przez 3 dni piłam szklanke swiezego soku z buraka z jabłkiem (przecisniete wszystko przez sokowirówke). Po 5 dniach poszłam zrobic ponownie badanie, zeby sprawdzic czy cos zadziałało. Byłam w szoku bo wszyskie badania wróciły do normy Teraz kilka razy w tygodniu staram sie pic taką szklanke, niekoniecznie codzien. Polecam
Makcza lubi tę wiadomość
-
Makcza :sok z sokowirówki na pewno miałby lepsze właściwości niz taki z kartonu, ale jesli nie ma innej mozliwości to taki z kartonu też moze byc. Moja siostra wyleczyła sie z anemii sokiem z buraka z hortexu.Akurat ona nie była w ciąży. Takiego soku z kartonu trzeba wiecej pic niz szklanke - bo wiadomo jest rozcienczony. Siostra piła po 1 litrze dziennie przez tydzien. Mi osobiscie nie smakuje z kartonu. Przyzwyczailam sie do robionego - jesli ciezko jest wypic - mozna troche wiecej jabłka dodac i jest fajny :)Ja sobie podgrzewam i dopiero pije. Trzeba pic małymi łykami zeby nie przeleciał przez żoładek -tylko wchłaniał sie powoli .
Makcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCukiereczek- a ten provag to probiotyk doustny czy dowcipny? Długo już go stosujesz? Możesz go polecić czy raczej tak średnio skuteczny? Ja niestety też mam problem z nawracającymi infekcjami i szukam dobrego probiotyku bo te co do tej pory stosowałam to g.... pomogły